Gençlerle voleybol oynayıp kurulan stantları gezen Bakan Bak,

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar gören Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta incelemelerde bulundu. BAKAN BAK; DEPREM BÖLGESİ İLLERİMİZDE YARALARI HIZLA SARMAYA DEVAM EDİYORUZ Yaraları süratle saracaklarını vurgulayan Bakan Bak, “Bütün milletimizin amacı bu. Herkesin çabası, desteği ortada. Bölgemizdeki diğer deprem illerimizi sanayisiyle, spor tesisleriyle, konutlarıyla, sağlık..

Tarih : Okunma : 30 Defa Okundu... Yorum Yap

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar gören Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta incelemelerde bulundu.

BAKAN BAK; DEPREM BÖLGESİ İLLERİMİZDE YARALARI HIZLA SARMAYA DEVAM EDİYORUZ

Yaraları süratle saracaklarını vurgulayan Bakan Bak, “Bütün milletimizin amacı bu. Herkesin çabası, desteği ortada. Bölgemizdeki diğer deprem illerimizi sanayisiyle, spor tesisleriyle, konutlarıyla, sağlık sistemiyle, her şeyiyle ayağa kaldıracağız.” dedi.

HABER: BAYRAMALİ KAVALCI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar gören Adıyaman ve Kahramanmaraş’ı ziyaret etti.

Bakan Bak, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Adıyaman’da ilk olarak Valiliği ziyaret etti, şeref defterini imzaladı, Vali Osman Varol ile makamında basına kapalı görüştü.

Daha sonra Yunus Emre Mahallesi’ndeki K2A konteyner kentine geçen Bakan Bak, burada kalan depremzedeler ile görüşerek onların talep ve sorunlarını dinledi. Gençlerle voleybol oynayıp kurulan stantları gezen Bakan Bak, kitap kafede gençlerle bir araya geldi.

Bakan Bak, ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Adıyaman’a bakanlıklarıyla ilgili konuları yerinde tespit etmek üzere geldiklerini söyledi.

Önceliklerinin depremzedeler, gençler ve sporcular olduğunu kaydeden Bakan Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki yurtların hem pandemi hem de deprem döneminde çok önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade etti.

Bakan Bak, “Konteyner kentimize geldik. Tabii çocuklarımızın burada spor yapıyor olmaları, onlar için alanlar oluşturması için de çaba harcıyoruz. Mekanımız biraz dar ama genişledikçe yeni alanlar açıldıkça onlara da zaman geçirecekleri, spor yapabilecekleri imkanlar sağlamak amacındayız. Kızlarımız çok başarılı, tebrik ediyorum, güzel bir voleybol alt yapısı oluşturmuşlar. Buradaki depremzede vatandaşlarımızın çocukları da spordan faydalansın, etkinliklerde yer alsınlar ki depremin yaralarını süratlice saralım.” diye konuştu.

Adıyaman’da 8 bine yakın yurt kapasitelerinin bulunduğunu bunu artırmak için çaba harcadıklarını bildiren Bakan Bak, şunları kaydetti:

“Kabinemizin, hükümetimizin önceliği deprem bölgesindeki yaraları süratle sarmak. Bunun için de bütün bakanlarımız kendi konularıyla alakalı temaslarda, tespitlerde bulunmak için bölgeye geliyorlar. Yaraları hızla saracağız. Deprem konutlarımız burada da diğer illerimizde de süratle yükseliyor. Voleybolcularımızı görünce, Voleybol Milli Takımı’mızın dünya şampiyonu olması da bizleri gururlandırdı. Kızlarımız da voleybolu sevmişler, güzel bir atmosfer. Biraz da onlarla voleybol oynadık. Bir, iki manşet yaptık. Gelecek güzel olacak, yaraları süratle saracağız hepimizin amacı bu. Bütün milletimizin amacı bu. Herkesin çabası, desteği ortada. Adıyaman’ımızı, bölgemizdeki diğer deprem illerimizi sanayisiyle, spor tesisleriyle, konutlarıyla, sağlık sistemiyle, her şeyiyle ayağa kaldıracağız.”

Bakan Bak, çocuklarla masa tenisi ve halat çekme oyunu da oynadı.

Bakan Bak, hasar gören spor tesislerinin onarımı konusunda çalışma yaptıklarını dile getirerek, Adıyamanspor’un sahasıyla ilgili talepleri de süratle gerçekleştireceklerini kaydetti.

Adıyaman’da hayatın yeniden normale dönmesi için hep beraber çalışacaklarını vurgulayan Bakan Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde tekrar deprem bölgesini ziyaret edeceğini aktardı.

Gençlere spor yapmaya devam etmeleri tavsiyesinde bulunan Bakan Bak, çocuklarla masa tenisi ve halat çekme oyunu da oynadı.

Bakan Bak Adıyaman’ın ardından Kahramanmaraş’ı ziyaret etti.

Adıyaman’daki temaslarını tamamlayan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, daha sonra Kahramanmaraş’a geçti. Valiliği ziyaret eden Bakan Bak, Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Avşar Yerleşkesi KYK yurtlarının olduğu alanda incelemelerde bulundu.

Deprem sürecinde yaklaşık 300 bin kişinin yurtlarda misafir edildiğini ifade eden Bakan Aşkın Bak, şöyle konuştu:

“Kredi Yurtlar Kurumu bizim en büyük faaliyet alanımız. Bizim yurtlarımız pandemi sürecinde yaklaşık 130-140 bin vatandaşımıza karantina sürecinde büyük görev yaptı. Birçok afette yangında sel baskınında yurtlarımız görev aldı. Şimdi dün Çanakkale’deki yangında gene vatandaşlarımızı yurtlarımıza aldık. Ondan önce Bartın’daki ve işte civar illerdeki selde yine. Vatandaşlarımız bizim yurtlarımıza gelen çalışan kamu personelleri gene bizim yurtlarımızda. Deprem sürecinde de yurtlarımızda yaklaşık 300 bine yakın vatandaşımızı misafir etmişiz. Şu anda da yaklaşık 60 bin yakın vatandaşımız Türkiye’nin dört bir yanındaki yurtlarda misafirimiz.”

“Depremde pek çok tesisimizi lojistik olarak milletimizin emrine verdik”

Kahramanmaraş’ta 3 hasarlı yurdun bulduğunu belirten Bakan Bak, kentteki sorunların çözümü için son sürat çalışmalara devam ettiklerini ifada etti.

Eğitim ve öğretimin devamı için hazırlıkların yapıldığını vurgulayan Bakan Aşkın Bak, şöyle devam etti:

“Malumunuz yükseköğretim kurumunun da eğitim süreci başlayacak. Bununla ilgili olarak da biz geldik. Maraş’ımızda 3 tane yurdumuz hasarlı. Dolayısıyla kapasitemizde bazı sorunlarımız var. Bunları konuşmaya geldik. Yeni alanlar bakıyoruz. Üniversitemizin yetkilileriyle bunları görüştük. Spor tesislerimiz malumunuz deprem esnasında deprem illerinde sahalarımız hem konteyner kenti için hem çadır kenti için önemli bir alan, toplanma alanı, güvenli bir alan olarak görev yaptı. Oralara çadırlar kuruldu, konteyner kentler kuruldu. Buraları lojistik merkezi olarak kullandık gelen malzemelerin depolanması da, dağıtılması da pek çoğunda sosyal market olarak kullanılması da başta olmak üzere pek çok tesisimizi lojistik olarak milletimizin emrine verdik. Personellerimiz burada görev aldı. Biz de depremde Maraş’ta 21 çalışanımızı kaybettik. Çok arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalıştılar. Dolayısıyla burada pek çok hasarımız var, sorunlarımız var. Bunları ele aldık, değerlendirdik. Bunların süratle yapılması için talimatları arkadaşlarımıza verdik. Biz gelecek öğrencilerimize buraları hazırlıyoruz. Eğitim öğretimin devam etmesi için hazırlıklarımızı yapıyoruz.”

“Cumhurbaşkanımız deprem bölgesini yakından takip ediyor”

Deprem bölgesinde yaraların sarılmasına devam edildiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bütün bakanlara deprem bölgesinde olmaları talimatı verdiğini dile getiren Bak, deprem konutlarının yapımının sürdüğünü, çeşitli bakanlıkların kendi konularıyla ilgili süreçleri takip ettiğini anlattı.

Bakanlığına bağlı tesislerin eksikliklerini tamamlayıp, yenilerini yaparak bölgeye hizmet edeceklerini ifade eden Bakan Bak, şunları kaydetti:

“Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hakikaten çok önemli bir kararlar alındı. Sahada oldu. Kendisi deprem bölgesine 4-5 defa geldi. Yine gelecek. Arkadaşlarımızın taleplerini, ilgili kurumların taleplerini aldık ve onlar üzerinde süratle faaliyete geçeceğiz. Cumhurbaşkanımız burayı yakından takip ediyor. Hem deprem konutlarını, hem şehirlerin imarını hem de tesislerin yapımını süratle gerçekleştireceğiz.”

Bakan Aşkın Bak, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ü makamında ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Kahramanmaraş’ta gençlerle buluştu…

Bazı temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş’ta gelen Bakan Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen “Gençlerle çay sohbeti” etkinliğine katıldı.

Bakan Bak, gençlerle buluşmasında yaptığı konuşmada, deprem bölgesindeki sıkıntıların giderilmesi adına yapılan çalışmaları yerinde görmek adına bölgeye geldiğini söyledi.

Kendisinin de gençlik yıllarında farklı branşlarda spor yaptığını ve sporun yaşamının bir parçası olduğunu ifade eden Bakan Bak, şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanımız da sporcu. Onun da Türk sporuna yaptığı yatırımlar; devasa stadyumlar, spor salonları, yüzme havuzları, gençlik merkezleri, futbol sahaları, köylerde futbol sahası, basketbol sahası, voleybol sahası inanılmaz tesisler. Uluslararası şampiyonalarda alınan madalyalar, artan bir trend var. Başarılar var. En son Avrupa oyunlarında 9 altın 9 gümüş ve 20 bronz madalya alan bir Türkiye takımı var. 2024 Paris Olimpiyatları’nda kota mücadeleleri var. Kulüplerimizin tempoları yoğun. Uluslararası ligler işte sizler Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bünyesindeki yaz spor okullarında pek çok işin organizasyonunu yapıyorsunuz, müsabakalara katılıyorsunuz. Dünya çapında, Avrupa’nın en iyi stadyumları bizde var. 34 tane stadyum yaptık. 6 tane daha devam ediyor. Çok yoğun şekilde devam eden bir tesis altyapısı var. Böylesine bir tesis hamlesi var. ” Bakan Bak, konuşmasının ardından gençlerin sorularını cevapladı. admin

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş