GAZETECİ-YAZAR FUAT BOL’DAN MEMLEKETİNE SILAH-İ RAHİM

GAZETECİ-YAZAR FUAT BOL’DAN MEMLEKETİNE SILAH-İ RAHİM Türkiye’nin tanınmış gazeteci ve yazarlarından, TBMM’de 23 dönem Ak Parti İstanbul Eski Milletvekili olarak görev yapan Fuat Bol, memleketi Rize’ye ve doğduğu ilçesi İkizdere’ye gelerek, çocukluk ve okul arkadaşlarıyla hasret giderdi. T.C. 12’cı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rize İmam Hatip Lisesi Öğretmenlerinden Fikri Günay’ın ’da, İstanbul İmam Hatip..

Tarih : Okunma : 17 Defa Okundu... Yorum Yap

GAZETECİ-YAZAR FUAT BOL’DAN MEMLEKETİNE SILAH-İ RAHİM

Türkiye’nin tanınmış gazeteci ve yazarlarından, TBMM’de 23 dönem Ak Parti İstanbul Eski Milletvekili olarak görev yapan Fuat Bol, memleketi Rize’ye ve doğduğu ilçesi İkizdere’ye gelerek, çocukluk ve okul arkadaşlarıyla hasret giderdi. T.C. 12’cı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rize İmam Hatip Lisesi Öğretmenlerinden Fikri Günay’ın ’da, İstanbul İmam Hatip Lisesinden okul arkadaşı olan, gazeteci-yazar Fuat Bol’ un İkizdere’de İlkokulu birlikte okuduğu ve birlikte Isparta’da kısa dönem askerlik arkadaşı olan kişi, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu’dur.

Türkiye Gazetesi Köşe yazarı Fuat Bol, “Rize’nin, İkizdere İlçesi Çarşı mahallesinde dünyaya geldim. Sayın çok kıymetli Cumhurbaşkanımız ve bir başka değerli hemşerim Fikri Günay’la, İstanbul İmam Hatip Lisesinden okul arkadaşıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızla okul arkadaşı ve bir Rizeli hemşerisi olarak, öğrencilik yıllarımızdan, siyaset ve devlet adamlığı kişiliği, çalışkanlığı, disiplinli ve programlı yaşantısı ve duruşuyla hep gurur duyduk, iftihar ettik, etmeye de devam ediyoruz. Bizim doğduğumuz yıllarda İkizdere adeta bir yayla köyüydü. Fakat o yıllarda da, yaylalarımızı birbirine bağlayan ve yayalarımıza en yakın ilçe olma özelliği ile gezmeye ve görmeye gelinen bir küçük kasabaydı. Erzurum ve onlarca yaylaların yol güzergâhı üzerinde olması nedeniyle hep dikkat çeken, insanlarımızın bilhassa yaz mevsimi süresince sağlık depolamaya gelinen yerdi. Bugün artık son yıllarda yapılan yeni ulaşım yolları, Ovit tünelinin tamamlanmasına sayılı aylar, yayla yollarının yeniden yapılması, termal kaplıca ve modern tesisleriyle artık İkizdere ilçemiz bir doğa ve turizmiz cenneti konumuna gelmiştir. Çocukluk arkadaşım İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, ilçenin hızla gelişmesi için büyük gayretler sarf etmektedir. Memleketime her yıl gelme fırsatım olmuyor. Fakat iki, üç yılda bir gelmeye çalışıyorum. Bu sefer memleketime ailece geldik, Rize’miz, başta, sağlık, ulaşım, turizm, sosyal alanlarda hızla yenileniyor ve değişiyor. Bunlar çok güzel gelişmelerdir. İnşallah devam eden yatırım ve projeler, ülkemizde tekrar aylar öncesinde vara olan istikrarın gelmesiyle birlikte bu devam eden yatırımlar tamamlanmış olur. Bütün bölgenin ve Rizeli hemşerilerimin refahına, refah katar. ”dedi.

Fuat Bol kimdir?

1 Ocak 1955’te Rize İkizdere’de doğdu. Babasının adı Kasım, annesinin adı Fatma’dır. Gazeteci-Yazar; İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü ve Tekirdağ Meslek Yüksek Okulu’nu bitirdi.

TZDK İstanbul bölge Müdürlüğü’nde Personel ve Sosyal İşler Şefi olarak çalıştı. Özel sektörü seçerek, Türkiye gazetesi ve TGRT televizyonunda üst düzey yöneticilik, köşe yazarlığı ve program sunuculuğu görevlerinde bulundu. Türkiye gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü görevini üstlendi. Gazeteciler Cemiyeti üyesi oldu. Basın şeref kartı sahibi olup, iki kitabı yayınlandı. Orta düzeyde Fransızca, İngilizce ve Arapça bilen Bol, evli ve 2 çocuk babasıdır. 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde AK Parti’den İstanbul Milletvekili seçilmiştir. Fuat Bol yazarlık hayatını Türkiye Gazetesinde haftada iki gün yazdığı köşe yazılarıyla sürdürmektedir.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş