EMİNE ERDOĞAN SÖYLEDİ YAPILDI 3 YIL DAYANMADI

EMİNE ERDOĞAN SÖYLEDİ YAPILDI 3 YIL DAYANMADI GÜNEYCE HACIŞEYH CAMİİNİ 2019 YILINDA ZİYARET EDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN EŞİ EMİNE ERDOĞAN ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILSIN DİYE TAVSİYEDE BULUNMUŞTU İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-23 Ağustos 2019 tarihinde Rize İkizdere’ye gelerek Güneyce Köyündeki tarihi ahşap camiyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Cami etrafında ve ulaşan yolda düzenleme yapılmasını..

Tarih : Okunma : 23 Defa Okundu... Yorum Yap

EMİNE ERDOĞAN SÖYLEDİ YAPILDI 3 YIL DAYANMADI

GÜNEYCE HACIŞEYH CAMİİNİ 2019 YILINDA ZİYARET EDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN EŞİ EMİNE ERDOĞAN ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILSIN DİYE TAVSİYEDE BULUNMUŞTU

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-23 Ağustos 2019 tarihinde Rize İkizdere’ye gelerek Güneyce Köyündeki tarihi ahşap camiyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Cami etrafında ve ulaşan yolda düzenleme yapılmasını söylemişti.

Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan Hacı Şeyh efendinin Kabir ve Camisini ziyaretinde cami çevresinde ve camiye giden yolda çirkin görüntüler, bozuk zeminli bir yol olduğunu görünce yetkililerden burasında çevre düzenlemesi ve tadilat çalışması yapmalarını istemişti. 1886 yılında yapılan tamamen ahşap Tarihi caminin her gün birçok kişi tarafından ziyaret edilmesi ile dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan buraya yakışır bir ulaşım ve çevre düzenlemesi yapılması gerektiğini isterken bugüne kadar ancak sadece kenar bir parapet yapılmış, Duvar üstünden de açıkta bulunan ve yer yer pis su kaçıran siyah tuvalet borusu döşenmesi tepkilere sebep olmuştu. Güneyce köyü sakinleri’’ tarihi camiye yeterli değerin verilemediğini ve Emine Erdoğan hanımefendinin düzeltilsin dediği yerlerin 3 yıl içinde yakışmayacak duruma geldiğini söylediler. Duvar üzerinden açıkta bırakılan pis su boruları sızdırmaya başladı ‘’dediler.

Güneyce Köyünde yer alan caminin minaresinde bulunan Türkçe kitabeye göre Hacı Şeyh Osman Niyazi Efendi tarafından 1886 yılında yaptırılmıştır. Alt kat kesme taştan üst kat ise ahşaptan yapılmıştır. Alaturka kiremitli çatı ile örtülen cami kare planlıdır. Mihrap yekpare kütükten yapılmıştır. Kıble yönünden dışa çıkıntı yapmaktadır. Kuzeyde gövde kısmı çinilerle kaplı tek şerefeli son yıllarda yapılmış minaresi bulunmaktadır.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Rize Güneyce’de bulunan Hacı Şeyh Camisi’ni ziyaret etti. ( Murat Kula – Anadolu Ajansı )

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş