Dünya Yeşeriyor, Hayaller Gerçekleşiyor’projesi büyük ilgi gördü.

-MİNİK ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK PROJE. -Dünya Yeşeriyor, Hayaller Gerçekleşiyor’projesi büyük ilgi gördü. İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-İkizdere Atatürk İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı e-twinning projesi ilçede geniş yankı uyandırdı. Çocuklara çevre bilinci aşılamak amacıyla çoğunluğu anaokulu öğrencisi olan minik öğrencilerin hazırladığı e-twinning Uluslar arası’Dünya Yeşeriyor, Hayaller Gerçekleşiyor’isimli projede yeşil bir dünyada gerçekleştirmek istenilen hayaller kâğıda dökülmüş. Bu projenin 30 Haziranda..

Tarih : Okunma : 38 Defa Okundu... Yorum Yap

-MİNİK ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK PROJE.

-Dünya Yeşeriyor, Hayaller Gerçekleşiyor’projesi büyük ilgi gördü.

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-İkizdere Atatürk İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı e-twinning projesi ilçede geniş yankı uyandırdı.

Çocuklara çevre bilinci aşılamak amacıyla çoğunluğu anaokulu öğrencisi olan minik öğrencilerin hazırladığı e-twinning Uluslar arası’Dünya Yeşeriyor, Hayaller Gerçekleşiyor’isimli projede yeşil bir dünyada gerçekleştirmek istenilen hayaller kâğıda dökülmüş. Bu projenin 30 Haziranda Ankara’da gösterisi olacağını söyleyen öğrenci velileri, öğretmenlerinin öncülüğünde hazırlanan projede yeşillik ve yapılabilirlikler gerçekleşsin istenmiş.

Projenin amacı

Projeyi tanıtmak amacıyla okul konferans salonunda bir toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan öğretmenler’Avrupa’da okullar arasında iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek ve tüm bu birikimlerden haberdar olmak amacıyla oluşturulan topluluğa Türkiye 2008 yılında katılmış. Projenin en önemli amacı geleceğin teminatı çocuklarımızın hayal dünyalarını kullanmalarını sağlamak. Çocuklarımızın büyük işler başarmalarını istiyorsak onlara büyük hayaller kurma özelliği kazandırmalıyız. Bir diğer amacımız ise çocuklarımıza çevre bilincini kazandırmak. Gelecekte yapmak istedikleri dünyayı hayal ederek bu hayallerini gerçekleştirmeleri için onları yönlendirmek.

Şubat ayında projeye dâhil olduk ve EBA haberimiz yayınlandı. Daha sonra öğrencilerimize not kâğıtları dağıtarak hayallerini yazmalarını istedik. Yazdıkları hayalleri okulumuz içerisinde bir köşe oluşturarak hayal ağacı yaptık ve buraya yapıştırdık.

Nasıl bir dünyada yaşamak istersiniz konulu resim, şiir yarışmaları düzenledik. Dereceye giren öğrencilerimizin dışında yarışmaya atkılan tük öğrencileri de teşvik amaçlı ödüllendirdik. İkizdere Orman İşletme Şefliğimizin desteğiyle okulumuzun bahçesinde ormanımız için fidanlar diktik. Hafta içerisinde Okul Müdürümüzün öncülüğünde proje bahçesini oluşturduk. Çevre düzenlemesi yapıldı. Her öğrencimizi bir fidan

hassasiyetiyle yetiştirip yeşermesini diliyoruz’dedi. Minik öğrencilerin halkoyun gösterisi ve bahçelerinde fidan dikimi ile program sona erdi. Ayrıca öğrencilerin katılımıyla Çamlık Mesire yerindeki Ekrem Orhon parkında ‘Dünya Yeşeriyor Hayaller gerçekleşiyor’ ormanı için fidanlar dikildi. Resim Yarışmasında Birinci Fatih Havuz, ikinci Tevfik Hicazı, üçüncü Meryem Tekin olurken, Şiir yarışmasında birinci Ece Kahraman, ikinci Emre Emir Öztürk, üçüncü Nisanur Öztürk’e çeşitli ödüller Kaymakam V.Sercan Yılmaz, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, Orman İl Müdürü Abdi Ekşi, İlçe Müftüsü Hikmet Bektaş ve J.Komutanı J.Bçvş.Abdurrahman Albayrak tarafından verildi.

Programa Kaymakam V.Sercan Yılmaz, İkizdere Belediye başkanı Hasan Kösoğlu, Orman İl Müdürü Abdi Ekşi, İkizdere Orman Şefleri Burçak Bulut-Volkan Yağcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gündüz, İlçe Müftüsü Hikmet Bektaş, Jandarma Komutanı J.Bçvş. Abdurrahman Albayrak, Emniyet Amiri Mahir Yüksel, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Emrullah Kolcu ve öğretmenler ile veliler katıldı. 

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş