DOĞU KARADENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİNE BİR ÖDÜL DAHA

DOĞU KARADENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİNE BİR ÖDÜL DAHA Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, yürütmekte olduğu Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projeleri için Ticaret Bakanlığı tarafından ödüllendirildi. Ticaret Bakanlığı’nın ihracatçı firmaların kümelenerek yetkinliklerini ve ihracatlarını artırmalarını hedeflediği Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi (UR-GE) Projeleri kapsamında Su Ürünleri, Çay, İnşaat Malzemeleri ve Gıda sektörlerinde dört farklı proje yürüten DKİB bu performansı sayesinde ödüle..

Tarih : Okunma : 11 Defa Okundu... Yorum Yap

DOĞU KARADENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİNE BİR ÖDÜL DAHA

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, yürütmekte olduğu Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projeleri için Ticaret Bakanlığı tarafından ödüllendirildi. Ticaret Bakanlığı’nın ihracatçı firmaların kümelenerek yetkinliklerini ve ihracatlarını artırmalarını hedeflediği Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi (UR-GE) Projeleri kapsamında Su Ürünleri, Çay, İnşaat Malzemeleri ve Gıda sektörlerinde dört farklı proje yürüten DKİB bu performansı sayesinde ödüle layık görüldü.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Ödülünü Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın elinden alan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği

YK Üyesi Erdal ÖZER, “Bölgemizde potansiyel arz eden en önemli sektörlerden Su Ürünleri, Çay, İnşaat Malzemeleri ve Gıda sektörlerinde yürütmekte olduğumuz projeler ile bu sektörlere ait ürünlerin, küresel ölçekte bilinirliğini artırmayı, ürünün kalitesini hedef pazarlarda daha geniş bir müşteri kitlesine tanıtmayı ve sektörde faaliyet gösteren Türk işletmelerinin küresel rekabet edebilirliklerini artırarak sınır ötesi pazarlara erişimlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor ve projeler kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle katılımcı firmalarımızın ihracatlarını artırmalarına önemli bir katkı sunuyoruz. Ticaret Bakanlığı tarafından sağlanan destekler ve özellikle birçok destek kalemini bünyesinde barındıran UR-GE projeleri, her geçen gün rekabetin kızıştığı uluslararası piyasalarda, firmalarımıza önemli bir avantaj sağlıyor. Ticaret Bakanlığımızın UR-GE Projelerine yüzde 75 oranında destek vermesi, faaliyet sayımızı artırmamıza ve bu sayede daha fazla firmanın, daha ekonomik maliyetlerle, daha fazla sayıda etkinlikten fayda sağlamasına imkan veriyor. Bireysel olarak ürünlerini yurt dışında fiziken pazarlama imkanına sahip olmayan firmalar, kurumumuz çatısı altında kümelenme anlayışıyla bir araya gelerek hem kıymetli bir sinerji oluşturuyor hem de gerçekleştirilen organizasyonlar sayesinde ürünlerini uluslararası pazarlarda tanıtma ve müşteri ile bire bir temasa geçme fırsatı yakalıyor. Ticaret Bakanlığımıza, iş birliği kuruluşu olarak Birliğimize ve Birliğimiz vesilesiyle üye firmalarımıza sunduğu bu imkanlar nedeniyle teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu. Kaynak: DKİB Ba

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş