DOÇ. DR. KAYNAR MEMLEKETİ MUŞ’UN SPOR TARİHİNİ KİTAPLAŞTIRDI

DOÇ. DR. KAYNAR MEMLEKETİ MUŞ’UN SPOR TARİHİNİ KİTAPLAŞTIRDI Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Kaynar’ın ‘‘Muş Spor Tarihi’’ adlı yeni kitabını basına tanıttı. Haber: Bayram Ali Kavalcı Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Kaynar, Muş Sporu ile ilgili olarak yaptığı..

DOÇ. DR. KAYNAR MEMLEKETİ MUŞ’UN SPOR TARİHİNİ KİTAPLAŞTIRDI
Tarih : Okunma : 33 Defa Okundu... Yorum Yap

DOÇ. DR. KAYNAR MEMLEKETİ MUŞ’UN SPOR TARİHİNİ KİTAPLAŞTIRDI

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Kaynar’ın ‘‘Muş Spor Tarihi’’ adlı yeni kitabını basına tanıttı.

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Kaynar, Muş Sporu ile ilgili olarak yaptığı çalışmalara bir yenisini ekledi. Daha önce iki kitap ile okuyucularına Muş Sporu hakkında bilgiler veren Kaynar, yeni kitabıyla da Muş spor tarihine değindi.

Daha önce editörlüğünü ve bölüm yazarlığını yaptığı “Tarihsel Süreç İçinde Muş’un Spor Kültürü” ve ortak yazar olarak yer aldığı “Muş’ta Geleneksel Çocuk Oyunları” başlıklı iki kitap ile okuyucuların karşısına çıkan Doç. Dr. Ömer Kaynar’ın ‘‘Muş Spor Tarihi’’ adlı yeni kitabı da okuyucuyla buluştu.

Muş Spor Tarihi kitabı, 5 yıl süren titiz bir çalışmanın ürünü olarak raflardaki yerini aldı.

Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Kaynar, kitabı hakkında şu açıklamalarda bulundu: Doç. Dr. KAYNAR‘ ‘Muş asırlar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir kenttir. Bu kentte geçmişten günümüze sporla uğraşan kişilerin bilinmesi ve sportif faaliyetlerin ortaya çıkarılması, bunların gelecek kuşaklara aktarılması son derece önemlidir. Muş’un spor tarihini incelendiğimizde 1540’lara kadar dayanan köklü bir geçmişe sahip olduğunu görmekteyiz. İlde ilk resmî spor faaliyetleri 1930’lu yıllarda kurulan spor kulübü marifetiyle başlamış, ancak bu faaliyetler saha ve eğitici eksikliğinden 1960’lı yıllara kadar hep ferdî düzeyde gerçekleştirilmiştir. Kurumsallaşmanın başladığı 1970’li yıllardan sonra ise spor tesisleri yapılmış, buna bağlı olarak ilde eğitici ve sporcu sayısında ciddi artışlar görülmüş, bilhassa spor teşkilatının idari kadrosunun güçlenmesiyle etkinlikler seviye kazanmıştır. Bu çalışmalar neticesinde spor kulüplerinin, yöneticilerinin, antrenörlerinin ve sporcularının yoğun gayretleri uluslararası şampiyonalarda, Muş adına birçok başarı elde edilmesine vesile olmuştur. Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde ilk defa Muş Spor Tarihi kitabı, Muş’ta spor kültürünün yaygınlaşmasına, spor altyapısının güçlenmesine, şehrin spor potansiyeline göre tesislerin planlanarak uygun yatırımların belirlenmesine, yetenekli sporcuların tespit edilmesine katkı sağlayacak ve şehre farklı bir spor vizyonu kazandırılmasına destek olacaktır diye umuyorum.’’ dedi.

Kitapta Muş’un tarihsel, coğrafik ve kültürel yapısına kısa bir bakış, Türkiye’de spor teşkilatlanması, Muş’ta spor teşkilatının kuruluşu, il spor tesisleri, Muş’ta spor faaliyetleri ve kültürü, Muş spor kulüpleri, geçmişten günümüze Muş’taki faal spor branşları ve sportif başarılar, ilçelerde spor faaliyetleri, Muş’ta okul sporları faaliyetleri, Muş’ta spor yapan bürokratlar ve spor adamları, Türk sporuna damga vuran Muşlu sporcular, uluslararası başarıları olan Muş doğumlu sporcular ve Muş Alparslan Üniversitesinin ilin sportif çalışmalarına katkısı başlıkları altında çeşitli konular ele alındı. Kitapta kaynak niteliği taşıyan çok sayıda belge ve fotoğrafa da yer verildi.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş