DEDE HATIRASI TARİHİ SEMAVERE PAHA BİÇİLEMİYOR

TOLSTOY’UN ŞEHRİ TULA’DA YAPILAN SEMAVER ERZURUM’DA DEDE HATIRASI TARİHİ SEMAVERE PAHA BİÇİLEMİYOR İSMET KÖSOĞLU ERZURUM-Erzurum’da bir asrı geçen dede yadigârı Semavere paha biçilemiyor. Tarihi semaveri koruyan Tahsin Bayramoğlu’ dedemden bana kalan tarihi Rus Semaverini 1914 yılında dedem Erzurum’a geltirdi ‘’dedi. Erzurum-İspir ilçesinin eski İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu evinde sakladığı tarihi semaverine gözü gibi..

Tarih : Okunma : 36 Defa Okundu... Yorum Yap

TOLSTOY’UN ŞEHRİ TULA’DA YAPILAN SEMAVER ERZURUM’DA

DEDE HATIRASI TARİHİ SEMAVERE PAHA BİÇİLEMİYOR İSMET KÖSOĞLU

ERZURUM-Erzurum’da bir asrı geçen dede yadigârı Semavere paha biçilemiyor. Tarihi semaveri koruyan Tahsin Bayramoğlu’ dedemden bana kalan tarihi Rus Semaverini 1914 yılında dedem Erzurum’a geltirdi ‘’dedi.

Erzurum-İspir ilçesinin eski İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu evinde sakladığı tarihi semaverine gözü gibi bakıyor. Rus yapımı Semaverin yapım tarihini bilmediğini söyleyen Tahsin Bayramoğlu’’ bu semaveri Dedem 1914 yılında Sivastopol’den gelirken getirmiş. Dedem Hacı İbrahim Sivastopol da fırıncılık yapmış ve 1914 yılında köye dönmüştü, bu tarihten sonrada bir daha Rusya’ya gitmedi, gelirken bu semaveri getirdi, İspir Çamlıkayadaki köyümüzde yıllarca bu Semaveri kullandık. Bu semaver 108 yıldır bizim evimizde. Evde annem babam yıllarca bununla çay demleyerek içtik. Para ile isteyen oldu ama satılacak eşyam değil bu semaver dede hatırasıdır’’ dedi.

Yazıyı inceleyen RTEÜ eski Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman’’ yazı Rusça yazılı Rusya’nın Tula şehrinde Vasilia Stepanovicha tarafından yapılmış ve mirasçılarına hatıra’ ’diye yazıldığını tercüme ettirdi.

TULA’da Semaver Müzesi açılmış

Semaver yapımının çok geliştiği Tula şehrine 1990 yılında Rusya’nın ilk Semaver Müzesi açılmış. Bu tarihi Semaverinde üzerinde Semaverin Tula şehrinde yapıldığı. Vasilia Stepanovicha’dan mirasçılarına hatıra diye Rusça yazı var.

Rusya’nın Oblastı eyaletinin Başkenti olan TULA şehrinde Semaver yapımı çok gelişmiş. Tula ünlü Rus yazar TOLSTOY’un doğup81 yıllık ömrünün 60 yılını burada geçirdikten sonra vefat ettiğinde de gömüldüğü bir şehir. Moskova’nın 193 km güneyinde buluyor. 504 bin nüfusa sahip bir şehir.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş