CUMHURİYET DÖNEMİ RİZE VALİLERİ

CUMHURİYET DÖNEMİ RİZE VALİLERİ BU BİR FATİH SULTAN KAR YAPIMIDIR 20 Nisan 1924 yılında çıkarılan bir kanunla bütün sancaklara vilayet statüsü kazandırılmıştır. Lazistan Sancağı da Rize Vilayeti adını almıştır. Rize’de il (vilayet) statüsü kazandığı 20 Nisan 1924 tarihinden günümüze kadar 44 vali görev yapmıştır. Lazistan Sancağı’nın son mutasarıfı ve Rize ilinin ilk valisi Mehmet Hurşıt..

Tarih : Okunma : 19 Defa Okundu... Yorum Yap

CUMHURİYET DÖNEMİ RİZE VALİLERİ

BU BİR FATİH SULTAN KAR YAPIMIDIR

20 Nisan 1924 yılında çıkarılan bir kanunla bütün sancaklara vilayet statüsü kazandırılmıştır. Lazistan Sancağı da Rize Vilayeti adını almıştır. Rize’de il (vilayet) statüsü kazandığı 20 Nisan 1924 tarihinden günümüze kadar 44 vali görev yapmıştır. Lazistan Sancağı’nın son mutasarıfı ve Rize ilinin ilk valisi

Mehmet Hurşıt Akkaya’dır. Günümüzde Rize Valisi olarak Kemal Çeber görev yapmaktadır.20 Nisan 1924 tarihinden günümüze kadar görev yapmış olan bütün valilerimizi şükranla anıyor, hizmetleri için kendilerine teşekkür ediyoruz. Vefat etmiş olan valilerimizi rahmet, yaşayan valilerimize sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyoruz.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş