ÇAYIN EN BÜYÜĞÜ ÇAYKUR’DA HUZURLU BİR SEZON DAHA TAMAMLANMIŞ OLDU

BAYRAM ALİ KAVALCI [email protected] ÇAYIN EN BÜYÜĞÜ ÇAYKUR’DA HUZURLU BİR SEZON DAHA TAMAMLANMIŞ OLDU Çaykur için, 2015 yılı yaş çay kampanyası sona erdi. ÇAYKUR’un bu yılda bölgede uyguladığı, yepyeni entegrasyon sistemli, yaş çay almalarında ve işlenmesinde üreticilere dönük çalışmalar sonucunda başarı çıtası her yıl artarak devam eden tarım politikaları, yaş çay tarımı yapılan, Rize, Artvin,..

Tarih : Okunma : 11 Defa Okundu... Yorum Yap

BAYRAM ALİ KAVALCI [email protected]

ÇAYIN EN BÜYÜĞÜ ÇAYKUR’DA HUZURLU BİR SEZON DAHA TAMAMLANMIŞ OLDU

Çaykur için, 2015 yılı yaş çay kampanyası sona erdi. ÇAYKUR’un bu yılda bölgede uyguladığı, yepyeni entegrasyon sistemli, yaş çay almalarında ve işlenmesinde üreticilere dönük çalışmalar sonucunda başarı çıtası her yıl artarak devam eden tarım politikaları, yaş çay tarımı yapılan, Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerimizde çok huzurlu ve bereketli bir kampanyanın tamamlanmasıyla bu sezonda kapanmış oldu. Takdir edersiniz ki, başta üreticilerin lehine hayata geçirilen bu yeni ve huzurlu çalışma ortamının entegrasyonunun hayat bulmasındaki en büyük faktör, Çaykur YK Başkanı ve Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun fikri önderliğinde başlatılan bu yeni uygulamaların cesur bir şekilde vaktinde icraat edilmesidir.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, bir sözünde diyor ki, “Dünü bilmeyen, bugünü anlayamaz, yarını öngöremez.” Başta bölgemizin ve ülke ekonomimizin ve de Türkiye’de artık gıdanın en büyüğü konumuna gelen ÇAYKUR’da birkaç yıl içerisinde yaşanan global değişikliklerle, Çaykur artık sadece yerel değil, genelde tanınan gıdasının en güvenilir ve en büyük markası olmuştur. Çaykur, Türkiye’nin 44. en büyük kuruluşu (ISO 500) her sene istikrarlı bir şekilde listelerde daha sıralara tırmanmaya devam ediyor. Çay çeşitleri olarak, artık yıllar sonar 52 ülkeye ihraç ettiği kuru çay ve soğuk çay içecek çeşitleriyle, dünya markası olma yolunda büyük ve emin adımlarla ilerliyor.

Çaykur yıllar sonra, 151 bin tonun üzerinde kurur çay satışlarıyla yeni bir rekor kırmıştır. Çaykur artık gıdanın neden en büyüğü, çünkü son iki yıldır, ülkemizde milyonlar ve artık 50’ye yakın yabancı ülke, soğuk çayımız didi markasını içiyor ve konuşuyor. Sayın Sütlüoğlu’nun, cesur ve işi bilen çalışmalarıyla, didi kısa zamanda Türkiye içecek pazarına bomba gibi düştü. Didi artık içecek pazarında oldukça önemli bir pazar payına sahip, global ve çok uluslu şirketleri geride bırakarak, rekorlardan, rekorlara koşmaktadır.

Çaykur’da adeta bir devrim olan, randevulu sistemin hayata geçirilmesi ile, yarım asırdır, bahçeden, çay alim evine, fabrikaya vs. bir çok uygulamada her yıl üreticilerin yaşadığı, komşunun, komşuya kın duyduğu, kargaşa ve gerginlik son bulmuş oldu. Randevulu sitemin hayta geçmesiyle, üreticiler yıllar sonra her yıl yaşanan bu stres ortamından kurtulmuş oldular. Artık yaş çay üreticileri, ailesine, eşine, işine, tatiline, hastasına, ustasına, misafirine, yaylasına, dağına, bağına, gidebileceği, başka merak alanlarına ilgi ve hobilerine de zaman ve imkan ayırabileceği ortamı randevulu sistem uygulaması sayesinde yakalamış oldular.

Çaykur’un yeni çay alım yeri otomasyon sistemini, 45 fabrikada başlatılan ve çoğunluğu uygulamaya ve çalışmaya başlayan yeni sistemlerin devreye girmesi ve bu akılcı onlarca uygulamaların, çayımızın geleceği ve üreticilerimizin lehine ekonomik ve ergonomik yansıma ve kazanımlarını yazmama bu sütunum yeterli değildir.

Mütevazılıği hiç elden bırakmayan, adeta kendisini, Çaykur’un ve çayın geleceğine adayan, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, bu yılda bri sene öncesine göre başarı rekorlarıyla dolu çalışma performansını tebrik edenlere, “El birliğiyle çalıştık, yüreğimizi ortaya koydu,

üreticimize kulak verdik ve bu başarılara hep birlikte imza attık.” diyor. İşte size en son rekoru yazıyorum. Çaykur tarihinde ilk defa bu sezon, 680 bin tona yakın yaş çay satın almış oldu. 2016 yaş çay sezonunda yeni başarı ve rekorlarda buluşmak umuduyla, daha çok çay içelim, daha çok çay içirelim.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş