ÇAY ÇARŞISI VE SABIR ACI MEYVESİ TATLIDIR

ÇAY ÇARŞISI VE SABIR ACI MEYVESİ TATLIDIRRize ilinde hiçbir şey yapılmıyor. Proje yok. Tasa yok. Bu söylev işin en kolay tarafıdır. Bir de yapmaya kalkın bakalım. Herkes mimar, herkes uzman. Hele hele son zamanlarda gazeteci kimliğiyle ortaya çıkıp okumadan yazar olanları, yanmadan pişenleri gördükçe üzülüyorum. Elbette Rize ilinde bir şey yapılıyorsa her Rizelinin söz söyleme..

Tarih : Okunma : 60 Defa Okundu... Yorum Yap

ÇAY ÇARŞISI VE SABIR ACI MEYVESİ TATLIDIR
Rize ilinde hiçbir şey yapılmıyor. Proje yok. Tasa yok. Bu söylev işin en kolay tarafıdır. Bir de yapmaya kalkın bakalım. Herkes mimar, herkes uzman. Hele hele son zamanlarda gazeteci kimliğiyle ortaya çıkıp okumadan yazar olanları, yanmadan pişenleri gördükçe üzülüyorum. Elbette Rize ilinde bir şey yapılıyorsa her Rizelinin söz söyleme hakkı vardır. Ama araştırmadan bilmeden görmeden sorgulamadan eleştiri olmaz. Eleştiri yaparken de karşı tarafa imalı kinayeli söz söylemek hiç hoş değil.

HER DAİM AÇIK FUAR
Rize ilinin girişinde Çay Çarşısı yapılıyor. Rize Ticaret Borsası’nın proje sahibi, Rize Belediyesi, ÇAYKKUR Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nın Proje iştirakçi olduğu Çay Çarşısı içinde 4000 metre kare kapalı alan, toplamda 9500 metre kare alanda Rize’de tüketici grupları, gıda toptancıları, yerli/yabancı turistler, organizasyon işletmeleri ve bölge halkının kullanımına sunulacak sosyal yaşam alanı olacaktır. Her daim açık olan bir fuar gibi. Uluslararası organizasyonlara imza atacak.

Çay Çarşısı çay ile ilgili bütün ürün gruplarına, sektörel markaları ve yöresel ürünleri bir araya toplayarak toplu olarak tüketicilerin beğenisine sunacak. Çayın ve çay üreticilerinin tanıtımına hizmet etmek ve bu kapsamda farklı alanlarda elde edilen gelirleri artırmayı hedefleyen Çay Çarşısı Projesi alanında belirlenen amaca hizmet etmesi amacıyla Toplantı Salonu, Misafirhane, Deneme Numune Satış Ünitesi, Çay Müzesi, Çay Evi, 7D Çay Sineması ve Sosyal Alanlardan oluşacaktır.

BİRAZ SABIR
İnce belli çay bardağı şeklindeki yapının içinde olacak. Ama mimarlığa soyunan bazı arkadaşlar bütün bu üniteleri bardak değil de çay filizinin içinde olması gerektiğini söylüyorlar. Mimari açıdan bu mümkün değildir.

ÇAY ÇARŞISIYLA NE HEDEFLENİYOR

  • Rize Çayı bilincinin Türkiye’de ve Dünya’da yerleşmesini sağlanacak,
  • İlimizde üretilen çayın tanıtımını aktif bir şekilde gerçekleştirilecek,
  • Kişi başı yıllık çay tüketim miktarının artmasını sağlanacak,
  • Yöresel ürün tanıtım ve satış cazibe merkezi oluşturulacak,
  • Yerli ve yabancı turistlere hizmet sağlanacak,
  • İlimizde elde edilen turizm gelirlerinin artırılacak,
  • Çay sanayicilerinin pazarlama kapasitelerinin geliştirilecek,
  • Bölge ekonomisine katkı sağlanarak ve yeni istihdam alanları oluşturulacak,
  • Bölge insanının güzelce vakit geçirebileceği sosyal yaşam alanı oluşturulacak,
  • Çay faaliyetleri gelişimine sosyo ekonomik katkı sağlanacak,
  • Tüketicilerin çay tüketimi konusunda bilinçlenmelerini sağlanacak.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş