BİR KENT BELLEĞİ BİR ZAMANLAR RİZE KİTABI

I Rize’nin tarihi güzelliklerini ortaya koymak, Rize için bir kent belleği oluşturmak gayesiyle daha önce kitap çalışmaları yapan, fotoğraf sergileri hazırlayan Fatih Sultan Kar’ın kentin hafızasına katkı sağlayacak Bir Zamanlar Rize isimli prestij kitabı yayınladı. Az sayıda basılan kitap bir koleksiyon özelliği taşıyor. GEÇMİŞE VEFA, GELECEĞE İZ KARALİ Yapım etiketiyle yayınlanan kitabın yayıncılığını Mustafa Karali..

Tarih : Okunma : 98 Defa Okundu... Yorum Yap

I

Rize’nin tarihi güzelliklerini ortaya koymak, Rize için bir kent belleği oluşturmak gayesiyle daha önce kitap çalışmaları yapan, fotoğraf sergileri hazırlayan Fatih Sultan Kar’ın kentin hafızasına katkı sağlayacak Bir Zamanlar Rize isimli prestij kitabı yayınladı. Az sayıda basılan kitap bir koleksiyon özelliği taşıyor.

GEÇMİŞE VEFA, GELECEĞE İZ

KARALİ Yapım etiketiyle yayınlanan kitabın yayıncılığını Mustafa Karali üstlenirken, kitap Rize’ye hizmetleri dokunmuş Rizelilerin gönlünde iz bırakmış ve şimdi aramızda olmayan Sadettin Türüt, Süleyman Kazmaz, Bahattin Coşkun, Nihat Mete, Kemal Özkan (Anzerli), Ali Rıza Mete, İbrahim Eyüboğlu ve Osman Karavin’e ithaf edildi. Bir Zamanlar Rize isimli kitap Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemi ile Cumhuriyet’in ilk yıllarına ışık tutarak, okurları Rize tarihine yolculuğa çıkarıyor.

YEŞİL RİZE’NİN SİYAH BEYAZ ARŞİVİ

Kitabın yayıncısı Mustafa Karali Rize’nin güzelliklerini gözler önüne sermek, geçmişi geleceğe taşıyan, arşiv niteliğinde çalışmalara imza atmak amacıyla yola çıktıklarını belirterek “Bu bağlamda; arşiv kitaplar kategorisinde bir eserimiz daha ilgililerce teveccühle karşılandı. Özellikle “Evvel Zaman İçinde Rize” isimli kitap, Rize’de arşiv bilincinin oluşmasına büyük katkı sağladı” diyor.

BİR ZAMANLAR RİZE İSİMLİ PRESTİJ KİTABI YEMİN ETMEK İSTEYENLER

Kitabın önsözünü Karadeniz araştırmalarıyla bilinen ünlü Araştırmacı Yazar Mehmet Bilgin yazdı. Prestij kitaplar kategorisinde yayınlanan, 440 sayfadan oluşan, 30×30 cm. ebadında, “coffee-table book” tarzında hazırlanan özel baskılı prestij bir çalışma olarak satışa sunuldu. KARALİ tarafından yayımlanan “ Bir Zamanlar Rize” isimli kitabı temin etmek isteyenler. İstanbul’da Fatih Sultan Kar (0535 335 98 45) ve Rize’de Mustafa Karali (0536 320 41 11) ile irtibata geçebilirler.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş