AMATÖR LİGLER FUTBOLUN CAN DAMARIDIR

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkı BAK, AMATÖR LİGLER FUTBOLUN CAN DAMARIDIR Bölgesel Amatör liglerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın BAK, “Amatör ligler Türk futbolunun can damarıdır. Amatör kulüplerimizi güçlendirdiğimiz sürece gençlerimiz sokaklarda değil spor sahalarında olacak. Bu alanda Türkiye olarak en büyük şansımız, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip..

Tarih : Okunma : 10 Defa Okundu... Yorum Yap

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkı BAK,

AMATÖR LİGLER FUTBOLUN CAN DAMARIDIR

Bölgesel Amatör liglerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın BAK, “Amatör ligler Türk futbolunun can damarıdır. Amatör kulüplerimizi güçlendirdiğimiz sürece gençlerimiz sokaklarda değil spor sahalarında olacak. Bu alanda Türkiye olarak en büyük şansımız, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sayın Cumhurbaşkanımızın gençliğinde amatör liglerde, kumlu, çamurlu sahalarda profesyonel olarak birçok takımda futbol oynayıp, bu sahalarda gelen bir liderdir. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Amatör liglerde futbol oynamanın akabinde, Kulüp başkanlığı da yapmıştır. Kendisiyle aynı kulübün çatısı altında olmanın gururunu yaşıyorum. Sn. Cumhurbaşkanımız da futbol oynadığı İstanbul Erokspor yılları sonrasında futbolun değişik kademelerinde profesyonel olarak görevler üstlendim. Bu yıllarda antrenörlükte yaptım.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın BAK, “İlk olarak 1991-1995 yılları arasında oynanan, Bölgesel Amatör (BAL), o dönemdeki Futbol Federasyonu tarafından 2010-2011 Sezonu Amatör Futbol liglerinde tekrar hayata geçirildi. BAL, Türk futbolunun altyapı kaynağı sorununu ortadan kaldırmak için kuruldu. Özellikle profesyonelliğe adım atmak isteyen futbol kulüplerimizin mücadele ettiği bu liglerde oynayan birbirinden yetenekli sporcu kardeşlerimiz, spor hayatlarının ileriki yıllarında Spor Toto Süper Lig’in büyük takımlarında, hatta Avrupa’da oynama hedefi ile sahalarda ter döküyorlar. Sporun içinden gelen, amatör sporcuların sıkıntılarını bizzat yaşamış, yine geçmişte atat sporumuz, Güreş Federasyonu başkanlığını yapmış kişi olarak, amatör ve diğer onlarca spor branşlarının altyapısından gelen sporcularının, kulüplerin sıkıntılarını ve dolayısıyla ihtiyaçlarını çok iyi bilen birsiyim. Bu nedenle hükümetimizin spor politikası kapsamında biz de yeni önemli adımlar atıyoruz. Amatör spor kulüplerine, mahalledeki gençlere ve onların spor yapmasına destek vermek bizim de önemli görevimizdir. Ülke genelinde var olan, 13 bin amatör kulübe önemli oranda maddi yardım ve malzeme desteği sağlıyoruz. Yardımların daha fazla olmasına çalışıyoruz. Altyapımıza desteğimiz artarak devam edecektir. Altyapılarımızın temelleri güçlendikçe, Ay-Yıldızlı bayrağımız göndere çektirecek, İstiklal marşımızı, Avrupa ve Dünya Şampiyonluklarında ve de olimpiyatlarda yankılandıracak şampiyonlarımızın sayısı artarak devam edecektir. “dedi. (Kaynak: 10 numara) Haber: BAYRAM ALİ KAVALCI

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş