ALTIN ÖĞÜTLER…

BAŞKAN KASAP’TAN ÜNİVERSİTELİLERE ALTIN ÖĞÜTLER… Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İşletme Topluluğu tarafından düzenlenen “Kariyer Günlerine” katıldı. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Üniversite ve Akademisyenlik hayatındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Kısaca özgeçmişinden de bahseden Başkan Kasap, Öğrencilere öğütlerde  bulundu. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileriyle sohbet havasında gerçekleştirmiş olduğu..

Tarih : Okunma : 19 Defa Okundu... Yorum Yap

BAŞKAN KASAP’TAN ÜNİVERSİTELİLERE ALTIN ÖĞÜTLER…

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İşletme Topluluğu tarafından düzenlenen “Kariyer Günlerine” katıldı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Üniversite ve Akademisyenlik hayatındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Kısaca özgeçmişinden de bahseden Başkan Kasap, Öğrencilere öğütlerde  bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileriyle sohbet havasında gerçekleştirmiş olduğu toplantıda öğrencilere hayatta edinmiş olduğu tecrübe ve deneyimlerle ilgili bilgiler veren Başkan Kasap: Belediye Başkanlığı görevine gelmeden önce görev yapmış olduğu Gazi Üniversitesinde “Kariyer Günleri” adı altında öğrencilerle bu tür toplantılara daha önce yer verdiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti.

Başkan Kasap konuşmasının devamında: “Üniversite öğrencilik yıllarımda çalışma sitilimden sizlere bahsetmek istiyorum. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum dört yıl içerisinde derse girmediğim sadece bir gün olmuştur. Bunun sebebi de hasta olmamdan kaynaklanmıştır. Gün içerisinde görmüş olduğum dersi eve geldiğimde müsvedde kağıtlara tekrar yazardım ve almış olduğum notlara çalışırdım.

Günümüzde hayatımızın artık projelerden oluşan bir hayat haline geldiğini fark edememişseniz hayat sizi savurur ve siz oralarda dolandığınızın farkına bile varmazsınız. Fakat bunun farkına vardıysanız orada bir fiil rol alırsınız ve hayatınızı kendiniz yönlendirmeye başlarsınız. Günümüzde hayat tarzı, proje formatlı bir yapı içerisindedir. Bunu mutlaka fark etmiş olmalıyız eğer edememişsek halen geç kalmış sayılmayız. Artık bütün kurumlar ve özel şirketler projelerle çalışıyor. Benim için Belediye Başkanlığı düşündüğüm bir görev değildi. Yaratılışımda sürekli topluma hizmet etmek vardı fakat bir akademisyen olarak aklıma gelebilecek görevler bir profesör olarak Rektörlük, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK ) Başkanlığı gibi görevler aklıma gelirdi. Kaderde Belediye Başkanlığı yapmak varmış, birikimlerimizi bu şekilde topluma aktarma noktasında bir rol üstlendik. Şimdi şehrimize hizmet için buradayız. Rize için seçim sürecinde belirttiğimiz projelerimizi hayata geçirmek için adımlar atıyoruz. Bir kısmına başladık bir kısmına ise başlamak için çalışmalarımızı hızla yürütüyoruz” dedi.

Başkan Kasap konuşmasının ardından öğrencilerden gelen sorulara cevap vererek Rize Belediyesi olarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile işbirliği içerisinde koordineli bir şekilde çalışıldığına vurgu yaptı.

 IMG_1438IMG_1401

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş