ALİTERAPİ’DEN OKUMA REKORU

ALİTERAPİ’DEN OKUMA REKORU Rize, Trabzon, Samsun, Giresun, Artvin, Gümüşhane, Bayburt ve Ordu illerinde, arıcılık eğitimi veren, Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Ali Korkmaz’ın bir diğer önemli mesleğinde, başta arıcılık konusu olmak üzere, insan hayatına yönelik kitap ve makale yazmak. Çukurova Üniversitesi, Ziraat Mühendisliği Fakültesinden 1985 yılında mezun olan, yazar Ali Korkmaz, Samsun doğumlu olup, aslen Trabzon’un..

Tarih : Okunma : 10 Defa Okundu... Yorum Yap

ALİTERAPİ’DEN OKUMA REKORU

Rize, Trabzon, Samsun, Giresun, Artvin, Gümüşhane, Bayburt ve Ordu illerinde, arıcılık eğitimi veren, Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Ali Korkmaz’ın bir diğer önemli mesleğinde, başta arıcılık konusu olmak üzere, insan hayatına yönelik kitap ve makale yazmak. Çukurova Üniversitesi, Ziraat Mühendisliği Fakültesinden 1985 yılında mezun olan, yazar Ali Korkmaz, Samsun doğumlu olup, aslen Trabzon’un Of İlçesindendir.

Mühendis, yazar Dr. Ali Korkmaz’ın en son yazdığı ve 106 sayfadan oluşan, “aliterapi” isimli insanın maddi ve manevi dünyasını deruhte eden eseri, kısa zamanda en çok okunan kitaplar arasında yerini aldı.

Aliterapi isimli kitabı ile ilgili konuşan, Mühendis, yazar Dr. Ali1964 Korkmaz, “İsmimle özleşen bu altıncı kitabim, Aliterapi, üzüntüyle yaşamaktansa ölüm gerçeğiyle yüzleşip gülerek ölmenin felsefesini yapmaktır. Aliterepi, ilkeler doğrultusunda içinden geldiği gibi yaşamak, “El alem ne der!” diye halk dalkavukluğu yapmamaktır. Aliterapi, “Biraz da biz ölelim” diye kepçeyle yemektense, elindeki kaşığı kardeşinle paylaşabilmektir. Aliterpi, tüm bu davranışların altına sözüyle fiiliyle imza atmanın, bunları yaparak madden ve ruhen rahat olmanın, ikiyüzlü insanların yaşadığı şu dünyada gerçek terapiyi yaşamanın özgün adıdır. ”diye açıkladı.

Dr. Ali Korkmaz kimdir?

1964 yılında Samsun’da doğdu. İlk, orta ve Lise öğretimden sonra, Çukurova Üniversitesi ziraat Fakültesinden 1985 yılında mezun oldu. 2003’te arıcılık konusunda doktora çalışmalarını tamamladı. 1990-1993 yılları arasında Bitlis Arıcılık Araştırma Enstitüsünde, 1993-2003 yılları arasında mersin Erdemli Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde araştırmacı ve yönetici olarak görev yaptı. 2003 yılından itibaren, samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde çalışmaktadır. Arıcılık konusunda çeşitli makale ve kitapları bulunmaktadır. “Alatarım”, “Samtim” ve “Petek” dergilerinde editörlük, Kent Kültürü, yolcu, İktibas, Yeni ufuk dergileri ve akasyam.com ’da yazılar yazmaktadır. İlk kitabı “Ayrılık Güzeldir”, 2012’de “Yarın Ben Yokum” ve “Rahatsızım” kitapları, 2013’te, “Ölüyorum”, 2014’te, “Yarını Bilemezsiniz” ve 2015’te “aliterapi” kitabı yayımlandı. Bu kitap kısa sürede en çok okunan kitaplar listesinde yerini aldı. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş