Alaattin Onay ekranlara bomba gibi döndü

Rize’nin Online Televizyonu” sloganıyla Youtube ve Facebook üzerinden yayın yapan Tv53 kanalında Duayen Spor Adamı Necati Dili’nin moderatörlüğünde yayınlanan “Sporun Dili” isimli programda yorum yapan duayen yorumcu Alaattin Onay, ilginç bir iddiaya imza attı. 2018/2019 futbol sezonunda devre arasında Teknik Direktör Okan Buruk’un isteği üzerine Rizespor’a kiralık olarak transfer edilen 24 yaşındaki Nijeryalı orta saha oyuncu Okechukwu Godson..

Tarih : Okunma : 74 Defa Okundu... Yorum Yap

Rize’nin Online Televizyonu” sloganıyla Youtube ve Facebook üzerinden yayın yapan Tv53 kanalında Duayen Spor Adamı Necati Dili’nin moderatörlüğünde yayınlanan “Sporun Dili” isimli programda yorum yapan duayen yorumcu Alaattin Onay, ilginç bir iddiaya imza attı.

2018/2019 futbol sezonunda devre arasında Teknik Direktör Okan Buruk’un isteği üzerine Rizespor’a kiralık olarak transfer edilen 24 yaşındaki Nijeryalı orta saha oyuncu Okechukwu Godson Azubuike, gösterdiği performansla hem takımın küme kalmasında önemli bir pay sahibi olmuş, hem de Rizesporlu taraftarların gönlünü kazanmıştı.

Yeni sezonda Rizespor ile anlaşamayan ve Okan Buruk’un Teknik Direktör olarak göreve başladığı Medipol Başakşehir’e transfer olan Azubuike, son olarak Başakşehir’de sezon sonuna kadar Sivasspor’a kiralandı.

Azubuike’yi Yılmaz Bal istemedi!

“Sporun Dili” programında, “Azubuike’yi ben Rize’ye getirirdim.” şeklinde yorum yapan Spor Yorumcusu Alaattin Onay, zamanında futbolcuyu Yılmaz Bal’ın oyalayarak yeniden transfer etmek istemediklerini iddia etti.

Azubuike’nin Rize’ye gelmesini herkesin istediğini ve yarım sezonda iyi bir iz bıraktığını belirten Onay, Azubuike’nin Rize’de kalmasını isteyen biri olarak, futbolcunun Başakşehir’e gitmemesi için Okan Hoca ile görüştüğünü, Okan Buruk’un ise kendisine, Azubuike’yi almak istediğini ama tercih hakkını Rizespor’a bıraktığını, Rizespor’dan cevap gelmeyince futbolcunun kendileriyle anlaşmayı kabul ettiğini söylediğini belirtti.

Okan Buruk’un, Rizespor’un Azubuike’yi istemesi halinde kendilerinin almayacağını söylediğini ve bunun üzerine dönemin sportif direktörü Yılmaz Bal’ aradığını belirten Onay, Başakşehir’in futbolcuya ödeyeceği 1 Milyon 200 bin Doları Rizespor’un vermesi halinde Azubuike’nin de zaten Rizespor’da kalmak istediğini söylediğini, Azubıike’yi Rizespor alsın diye Başakşehir transferini 3-4 gün dondurduklarını ama Rizespor’dan bu süre içinde bir türlü ses çıkmayınca futbolcunun mecburen Başakşehir ile anlaştığını söyledi.

“Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyor”

Programda, Teknik Direktör Bülent Uygun’un Fatih Karagümrük maçı sonrasında yaptığı açıklamaları da yorumlayan Alaattin Onay, “Bülent Hoca’nın maçtan sonra verdiği demeçler çok enteresan. Öyle kelimeler kullanıyor ki çözmek için önce edebiyat kitabını kurcalamak lazım, sonra lugat kitabından araştırmak lazım.” yorumunda bulundu.

Uygun’un maç sonu açıklamalarını “Milletle kafa buluyor” şeklinde yorumlayan Onay, Uygun’un “Ben takımın oyunundan memnunum” açıklamasına, “Hangi oyunu oynadın. Karagümrük oynadı sen seyrettin. Aynı Aydın Çifte Tellisi seyreder gibi. Böyle demeçler verirsen, bu milleti aptal yerine koyarsın. Bu milleti ne sanıyor. İzlediğimiz maçta bile gözümüzün içine baka baka yalan söylüyor. ” ifadelerini kullandı.

“Maçtan sonra 2 rekat namaz kıl”

Uygun’un Fatih Karagümrük maçında pozisyonlara da girdiklerine dair yorumunu da eleştiren Onay, “Pozisyonlar diyor, kaç tane poziyon vardı, ben görmedim. 90 dakikada bir tane pozisyonun yok, hangi pozisyonlar… lar… Bunun adına yalan derler. Maçı izlememiş olsak inanırız da, izlediğimiz maçla ilgili bu yalanlar deme hocam. Allah aşkına maçtan sonra 2 rekat namaz kıl. Cenab-ı Allah’a binlerce kere şükür olsun, şu maçtan bir puan aldık, önce Gökhan Akkan, sonra Cenab-ı Allah’ın lütfuyla de 1 puana dua et. Allah aşkına hangi maçı anlatıyorsun. Rakibin pozisyona girmiş kaleci Gökhan kurtarmış, rakip kalecin kaç pozisyonunu kurtardı. İtalyan kaleci yere bile yatmadı. Hayatının en rahat maçını oynadı adam.” şeklinde konuştu.

Bülent Uygun’un “Pozisyona girdik ancak golü atamadığımız için maç berabere bitti” açıklamasına Onay, “Karagümrük elimizden kurtulmuş. Mevlam acımış Karagümrük’ü, mahvettik onu” şeklinde espriyle cevap verdi.

Alaattin Onay ekranlara bomba gibi döndü

Alaattin Onay ekranlara bomba gibi döndü

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş