Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir GÖKTAŞ;

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir GÖKTAŞ; CUMHURİYET’İN 100.YILINDA, “SOFU OKUMAK SOFU DOKUMAK” ETKİNLİĞİNE KATILDI Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde düzenlenen “Sofu Okumak Sofu Dokumak” etkinliğine katıldı. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan etkinliğe, Bakan Göktaş’ın yanı sıra, Vietnam Başbakanı..

Tarih : Okunma : 20 Defa Okundu... Yorum Yap

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir GÖKTAŞ;

CUMHURİYET’İN 100.YILINDA, “SOFU OKUMAK SOFU DOKUMAK” ETKİNLİĞİNE KATILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde düzenlenen “Sofu Okumak Sofu Dokumak” etkinliğine katıldı.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan etkinliğe, Bakan Göktaş’ın yanı sıra, Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh’in eşi Le Thi Bich Tran ile bazı milletvekilleri ve bakanların eşleri katıldı.

Etkinlikte, Ankara keçisinden elde edilen tiftiğin dokunmasıyla oluşturulan

Defilenin ardından, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in eşi Ayşe Tekin de Vietnam Başbakanı Chinh’in eşi Le Thi Bich Tran’a hediye takdim etti.

Daha sonra sergiyi gezen Göktaş ve Le Thi Bich Tran ile beraberindekiler, sergilenen parçalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Türk dokuma kültürünü yansıtan, konsepte uygun mekan ve dekor tasarımının kullanıldığı sunumda, neolitik dönem düz kesim kürklü parçalar ve büyük şallardan güncel formlara geçiş, Osmanlı dönemini yansıtan kaftan, salta işi tasarımlar ile yaka iğnesi, bakır kolye, kemer tokası gibi aksesuarlara yer verildi. Kaynak: ASHB Basın Müşavirli

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş