“AB ile olan ticaretimizde bir gerileme söz konusu deği

TOBB TİCARET VE SANAYI ODALARI İLE TİCARET ODALARI MÜŞTEREK KONSEYİ TOPLANDI Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Odaları Müşterek Konseyi, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın da katılımıyla TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde toplandı. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu da TOBB Yönetim Kurulu Üyesi olarak..

Tarih : Okunma : 16 Defa Okundu... Yorum Yap

TOBB TİCARET VE SANAYI ODALARI İLE TİCARET ODALARI MÜŞTEREK KONSEYİ TOPLANDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Odaları Müşterek Konseyi, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın da katılımıyla TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde toplandı. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu da TOBB Yönetim Kurulu Üyesi olarak toplantıya katılım sağladı.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCIR: http://: https://www.haberimrize.com/ab-ile-olan-tica…-soz-konusu-degi/

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye-Pakistan İkili Ortak Odası’nın Türk tarafı başkanlığını üstlendiğini hatırlatarak, “Birlikte pek çok verimli çalışma gerçekleştirdik. Kendisinin liderliğinde, dünyadaki durgunluğa rağmen ihracat hacminde rekorlara imza attık. Dünya pazarlarında aldığımız pay ilk defa yüzde 1’in üzerine çıktı” dedi.

Hisarcıklıoğlu, Bakan Bolat’ın iç piyasanın etkin ve sağlıklı işlemesine yönelik düzenlemelerin hazırlanmasına ve hayata geçirilmesine öncülük ettiğini aktararak, “Bu sayede mesela otomotivde sıfır ve 2. el piyasalara düzen ve nizam geldi. Kendisinin diyaloğa ve istişareye verdiği öneme de yıllardır hep şahit olduk. Şimdi bakanlık görevinde de aynı vizyoner ve kararlı yaklaşımı görüyoruz. Sektörlerimizin yaşadığı sıkıntıları çözmek anlamında bakanımızın bu yaklaşımını çok değerli buluyoruz” diye konuştu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise, 2023 yılı çalışmalarına ilişkin geniş bir sunum ile müşterek konseyi bilgilendirdi. Bolat, bazı ülkelerin dampingli ve menşei saptırmalı ihracat yaptıklarını belirterek, “Bizim ürünlerimizi almamak için uğraşanlar, gümrük engelleri, tarife dışı engeller çıkaran ülkeler var. Biz bu noktada uysal koyun konumunda değiliz. Yerli ve milli üretimimize zarar veren, Dünya Ticaret Örgütü kurallarına aykırı işler yapan ülkeler ve onların ürünleri noktasında biz de aktif bir ticaret politikası uyguluyoruz ve uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

“AB ile olan ticaretimizde bir gerileme söz konusu değil”

Bakan Bolat yaptığı konuşmada, Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye’nin ihracat durumunun iyi olduğunu belirterek, “İhracatımızda az bir düşüş var ama pozisyonumuzu koruyoruz. AB ile olan ticaretimizde bir gerileme söz konusu değil. Avrupa ile ticaretimiz 210 milyar dolara yükseldi” ifadelerini kullandı.

255,8 milyar dolarlık ihracat ile son 21 yılda 7 katı artış sağladıklarını belirten Bakan Bolat, “2024 hedefimiz ise 267 milyar dolar. Yani yaklaşık yüzde 4 ila 5 arasında bir artışı başarmamız gerekiyor” dedi. Kaynak: RTSO

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş