Müthiş müjde verildi! 4A 4B 4C emeklisinin maaşı 15.000 TL’ye yükseldi

Müthiş müjde verildi! 4A 4B 4C emeklisinin maaşı 15.000 TL’ye yükseldi Emekliye zam müjdesi son dakika geldi. Müthiş haber verildi. 4A 4B 4C emeklisinin Temmuz zammı hesaplandı, maaşlar 15.000 TL oluyor. İşte emekli maaş zammı son dakika gelişmeleri… Emekli maaş zammı son dakika açıklaması geldi. 3’lü zam geliyor. Oranlar az önce belli oldu. Yeni zamlı..

Tarih : Okunma : 37 Defa Okundu... Yorum Yap

Müthiş müjde verildi! 4A 4B 4C emeklisinin maaşı 15.000 TL’ye yükseldi

Emekliye zam müjdesi son dakika geldi. Müthiş haber verildi. 4A 4B 4C emeklisinin Temmuz zammı hesaplandı, maaşlar 15.000 TL oluyor. İşte emekli maaş zammı son dakika gelişmeleri…

Emekli maaş zammı son dakika açıklaması geldi. 3’lü zam geliyor. Oranlar az önce belli oldu. Yeni zamlı emekli maaş tablosu da ortaya çıktı. Refah payı, enflasyon farkı ve seyyanen zam ile 4A 4B 4C ve EYT emeklisinin maaşları rekora koşacak. Yeni emekli maaşlarının 15.000 TL olacağı müjdesi verildi. Milyonlarca emeklinin yüzü bu kararla gülecek. İşte emekli maaş zammı son dakika gelişmeleri ve detaylar…

Emekli Temmuz zammı 2023 son dakika gelişmeleri merakla bekleniyor. 15 milyon vatandaş maaş artışını yakından takip ediyor. Asgari ücrete yapılan ara zam, kamu işçisi maaşlarına yapılan artış ve son olarak memur maaş zammı belli oldu. Şimdi sıra emekli maaşlarına geldi. SSK, BAĞ-KUR ve 4C emeklisi için 3 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak Haziran ayı enflasyonu çok önemli. Çünkü maaş zamlarında belirleyici olacak olan 6 aylık enflasyon netlik kazanacak. Ama seyyanen zam ve refah payı da oldukça önem taşıyor. O sebeple de milyonlarca emekli 3 Temmuz tarihini bekliyor. Emekli maaş zammına ilişkin yeni son dakika açıklamaları da var. Az önce duyuru yapıldı, emekli maaşları 15.000 TL’ye yükseliyor. 3’lü zam oranları açıklandı. İşte emekli maaş zammı tablosu ve detaylar…

EMEKLİ ZAM ORANI BELLİ OLDU

Emekli maaşlarına her 6 ayda bir enflasyon farkı ve refah payı doğrultusunda zam yapılıyor. Bu yıl başında da maaş zammı refah payı ile birlikte yüzde 30 oranında olmuştu. Temmuz ayının gelmesi ile birlikte emekliler Temmuz zammını beklemeye başladı. 7.500 TL ve 8.000 TL maaş alan emekliye temmuz ayında yapılacak maaş zammı ile ilgili yeni gelişmeler var. Enflasyon oranları erken belli oldu. Maaşlara yapılacak enflasyon zammı en az yüzde 20 olacak. Ancak buna ek olarak refah payı ve seyyanen zam da gündemde. Yani maaşlar öyle bir artacak ki SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşlarına tarihi bir zam gelecek.

emekli-maas-zammi-2-001.jpg

KADEMELİ ZAM HESABI NETLEŞTİ

Emekli maaşlarına yapılacak kademeli zam hesabı da belli oldu. Yüzde 45’ten başlayacak olan kademeli zam yüzde 35’e kadar düşecek ama bütün emeklilerin maaşına yüksek artış da kesinleşmiş olacak. Emekli maaşı 7500-10.000 TL arası olanlara yüzde 45, 10.000 – 15.000 TL arası olanlara yüzde 40, 15.000 – 20.000 TL arası olanlara ise yüzde 35 zam yapılacak. Böylece emekliler arasında bir gelir adaletsizliği de kalmayacak.

Emekli maaş zammı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar devam ediyor. 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü Türkiye İstatistik Kurumu tarafından kesin veriler açıklandıktan sonra yeni zamlı maaşları da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyuracak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA DA TARİHİ ZAM

7500 TL üstü maaş alan emeklinin yanı sıra en düşük emekli maaşına da tarihi zam geliyor. Son dakika gelişmesine göre en düşük emekli maaşına asgari ücret ayarı yapılacak. Böylece en düşük emekli maaşı 11.000 TL seviyesine kadar yükselecek.

TÜM HABERLER.COM

 

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş