-49 YIL ÖNCESİNİN RİZESPOR’UNDA KİMLER YOKTU Kİ….

-49 YIL ÖNCESİNİN RİZESPOR’UNDA KİMLER YOKTU Kİ…. FAİK BAKOĞLU ÖZEL HABERİ 2017-18 Futbol döneminde Spor-Toto 1.liginden yeniden Süper Lige çıkmak için mücadele veren Lider ÇaykurRizespor’un Rizespor ismiyle 3.ligde mücadele ettiği tarihi ve efsane kadrosunu bugünkü sütunlarımıza sizler için taşıyarak biraz olsun nostalji yapalım istedik. 1967-70 futbol döneminde 3.ligde zirve mücadelesi yapan Rizespor’un o dönem Şehir..

Tarih : Okunma : 19 Defa Okundu... Yorum Yap

-49 YIL ÖNCESİNİN RİZESPOR’UNDA KİMLER YOKTU Kİ….

FAİK BAKOĞLU ÖZEL HABERİ

2017-18 Futbol döneminde Spor-Toto 1.liginden yeniden Süper Lige çıkmak için mücadele veren Lider ÇaykurRizespor’un Rizespor ismiyle 3.ligde mücadele ettiği tarihi ve efsane kadrosunu bugünkü sütunlarımıza sizler için taşıyarak biraz olsun nostalji yapalım istedik.

1967-70 futbol döneminde 3.ligde zirve mücadelesi yapan Rizespor’un o dönem Şehir Stadyumundaki onbirinin bu tarihi resmini Rize Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Faik Bakoğlu çekti. Siyah beyaz çekilen bu resimde kimler yok ki.

Soldan sağa ayaktakiler-Ahmet Şahin, aslen Derepazarlı olan Ahmet Şahin Beşiktaş’tan kiralık gelmişti.

Dinçer,Geri dörtlü elemanı,Konya spordan gelmişti,kardeşi İrfan’la beraber Yeşil,mavililerin kadrosuna dahil olmuştu.

Solhaf Ayhan’da Kocaeli-Kağıtspor’dan gelmişti. En son İstanbul Bebek’te yaşıyordu.

Solbek-Erkan Birol, İstanbul Galata dan memleketine gelmişti.Rize’nin Pehlivan Mahallesinden olan Erkan Birol’da yıllar önce aramızdan ayrılmıştı.

Kaleci Dursun Karamustafaoğlu’da Ankara Şekerspordan gelmişti. Aslen Ordu’lu olan Kaleci Dursun Samsun Atakum’da yaşıyor.

Ve Şenol Birol-Rizespor’un hem ilk kaptanı hem de ilk Teknik Direktörü oldu. Uzun yıllar Beşiktaş, Fenerbahçe, Karşıyaka ve Milli Takım formalarını giydikten sonra Rizespor’a 1968 de dönmüştü. Halen ailece Rize’de yaşıyor.

Oturanlar-Bayram, Orta alanda görev yapıyordu.

Tuncay Satır, İstanbul’dan gelmiş ve forvet olarak yer alıyordu.

Ali Kemal Denizci, Trabzon Yolspor’dan Amatör olarak gelmişti.2 yıl Rizespor’da görev yaptı. Ardından da memleketinin takımı Trabzonspor’a gitti. Ali Kemal Denizci daha sonrada Fenerbahçe, Beşiktaş ve Milli

Takımda defalarca forma giymişti. Denizci halen memleketi Trabzon’da ailesiyle birlikte yaşıyor.

Solaçık Aydın-Kocaeli Kağıtspordan Rizespor’a geldi.6 yıl öncede İstanbul’da vefat etti.

Erbil Sümer, Geri dörtlünün güvenilir ismi aslen Trabzonlu ve Rize eniştesiydi. Erbil Sümer Çaysporda antrenörlük yaptı.3 yıl önce Trabzon’da vefat etti.

Resimde net bir şekilde Şehir Stadının zemini yine toprak açık tribünleri de hınca hınç dolu.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş