3.DAĞ KAYAĞI ŞAMPİYONASI İKİZDERE-CİMİL’DE YAPILDI

3.DAĞ KAYAĞI ŞAMPİYONASI İKİZDERE-CİMİL’DE YAPILDI SPOR BAKAN YARDIMCISI ENES EMİNOĞLU VE VALİ İHSAN SELİM BAYDAŞ’IN HAZIR BULUNDUĞU YARIŞMAYA 65 SPORCU KATILDI İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-İkizdere Cimil köyünde 3. kez düzenlenen şampiyonada Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen 65 sporcu 6 farklı kategoride yarıştı. Vali İhsan Selim Baydaş’ın katıldığı şampiyona start noktasından sonra dağa doğru tırmanan sporcular, tırmandıkları yerden..

Tarih : Okunma : 9 Defa Okundu... Yorum Yap

3.DAĞ KAYAĞI ŞAMPİYONASI İKİZDERE-CİMİL’DE YAPILDI

SPOR BAKAN YARDIMCISI ENES EMİNOĞLU VE VALİ İHSAN SELİM BAYDAŞ’IN HAZIR BULUNDUĞU YARIŞMAYA 65 SPORCU KATILDI

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-İkizdere Cimil köyünde 3. kez düzenlenen şampiyonada Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen 65 sporcu 6 farklı kategoride yarıştı. Vali İhsan Selim Baydaş’ın katıldığı şampiyona start noktasından sonra dağa doğru tırmanan sporcular, tırmandıkları yerden kayarak en kısa sürede yarışı bitirmeye çalıştı.hhttps://www.haberimrize.com/3-dag-kayagi-sam…-cimilde-yapildi

“Dünya Dağ Kayağı Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaya aday olacağız” Cimil Köyünün Dünya Dağ Kayağı şampiyonasına ev sahipliği yapmak için aday olacağını söyleyen Vali İhsan Selim Baydaş“ önümüzdeki yıllarda burada Dünya Dağ Kayağı Şampiyonasına ev sahipliği yapmaya aday olacağız. Olimpiyatlarda da puan müsabakalarını yapıldığı yer haline gelecek. Kış şenliklerini yavaş yavaş spor organizasyonlarına çevireceğiz. Kış sezonunu turizm sezonuyla ayrılmaz bir parça haline getirmeye gayret edeceğiz. İnşallah bu organizasyonlar uluslararası olarak düzenlenmeye devam edecek” dedi.

“2025 Dünya Kayak Şampiyonası heyecanını burada yaşayacağız”

Dünya şampiyonasının Rize’de gerçekleştirilmesiyle beraber bölge turizmine destek verileceğini söyleyen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, “2025 Dünya Kayak Şampiyonası heyecanını inşallah burada yaşayacağız. Çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bulunduğumuz arazi çok kıymetli. Bu çalışmalar yapıldıktan sonra dünya şampiyonasının burada yapılması hem Rize’mizi hem de bölgemizi turizm açısında da uluslararası kamuoyunda yer alacak. Ülkemize çok ciddi değer katacaktır” şeklinde konuştu.

“Cimil en uygun kayak yeri”

Şampiyonaların yapılacağı en iyi alanlardan birinin Cimil Köyü olduğunu söyleyen İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz’’ Bugün burada hız yarışması için geldik. Bu yıl 3.kez bir şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan memnunuz. İkizdere Kış Sporları için çok önemli bir alandır. Cimil, Ovit ve Anzer Vadilerimiz kış sporları için bozulmamış alanlardır. Burada kayak yapabilmek için kaliteli bir kar var. Pistimiz de çok güzel. Bölgemiz turizm ile kalkınır ve önceliğimiz kış sporları olmalı ‘’dedi.

Yarışma sonrası dereceye giren sporculara çeşitli hediyeler verildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkıları ile Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonanın ilk gününe Vali İhsan Selim Baydaş, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İkizdere

Kaymakamı Mustafa Salih Bayram, İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz ve sporsever vatandaşlar katıldı.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş