27 AKADEMİSYEN DESTEK VERDİ

RTEÜ TARAFINDAN HAZIRLANAN RİZE TARİHİ KÜLLİYATI TAMAMLANDIRecep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin derlediği 5 ciltlik külliyat tamamlandı. Yazılı eser alanında oldukça kısıtlı yayınlara sahip olan Rize için araştırmacılara kaynak olacak olan esere katkısı olan herkese can-ı gönülden teşekkür ediyorum. 27 AKADEMİSYEN DESTEK VERDİRecep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, “Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü..

Tarih : Okunma : 42 Defa Okundu... Yorum Yap

RTEÜ TARAFINDAN HAZIRLANAN RİZE TARİHİ KÜLLİYATI TAMAMLANDI
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin derlediği 5 ciltlik külliyat tamamlandı. Yazılı eser alanında oldukça kısıtlı yayınlara sahip olan Rize için araştırmacılara kaynak olacak olan esere katkısı olan herkese can-ı gönülden teşekkür ediyorum.

27 AKADEMİSYEN DESTEK VERDİ
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, “Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zehra Aslan öncülüğünde İlk çağdan günümüze Rize tarihi projesi ile ilgili 10 farklı üniversiteden 27 akademisyenin görev alarak 5 ciltlik eseri ortaya çıkardığını söyledi. Karaman, “İlk çağdan günümüze Rize projesi 2016 yılında başladı. Zehra Aslan hocamız öncülüğünde tarih bölümündeki öğretim üyelerimi ile 5 ciltlik külliyatımızı ortaya çıkardık. Bu esere sayın cumhurbaşkanımızın takdim yazısı yazmış olması ayrı bir değer katmış oldu. 10 farklı üniversiteden 27 farklı akademisyen bu esere katkı sunmuştur. Eser beş ciltten oluşmakta, başlangıçtan 19. yüzyıla kadar Rize tarihi, 19 yüzyıldan cumhuriyete Rize tarihi, cumhuriyet döneminde Rize 1-2-3 olarak 1980’e kadar olan dönemi ele alan bir çalışmadır. İlimiz referans kaynak eser kazanmış oldu.” ifadelerini kullandı.

ESER BÜYÜK BİR EKSİĞİ TAMAMLADI
Tarih Bölüm Başkanı Aslan, projenin ağırlığını cumhuriyet döneminin oluşturduğunu kaydetti. Rize’nin coğrafi ve siyasi yapısı başta olma üzere bir çok yönü ile incelendiğini vurgulayan Aslan, şunları kaydetti: ” Bu kitaplarla ana kaynaklara inildi, arşiv malzemeler kullanıldı. Dönem basını, zabıtlar, sicillere inildi. Bilimsel olarak hazırlanan kitaplar, bölgeye katkı sunmak üzere hazırlandı. Rize’ye ve Rize tarihine katkı sunan eserler ortaya koyduğumuz düşünüyorum. Eksiklikler vardır, her kitap eserinin eksikliği olabilir. Biz bir kapı açtık ve bundan sonra açtığımız bu kapıdan başka bilim insanları girecek, eksiklerimizi onlar giderecek.” Aslan, başlangıcın Rize’den olmasının kendilerini memnun ettiğini başka şehirlere örnek teşkil edebileceğini sözlerine ekledi.

Fatih Sultan KAR / İST.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş