23.OVİT YAYLA ŞENLİĞİ SONA ERDİ

23.OVİT YAYLA ŞENLİĞİ SONA ERDİ YEREL SANATÇILARIN SAHNE ALDIĞI 3 GÜN BOYUNCA DEVAM EDEN ŞENLİKTE GÜZEL HAYVAN YARIŞMASI YAPILDI İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-Ekşioğlu Vakfı tarafından düzenlenen ve her Ağustos ayında yapılan Ovit Yayla Şenliği 23.kez yapıldı. 4 Ağustos 2023 Cuma günü Ovit Yaylasındaki Hakkı Ekşi Camisinde Kuran okunmasıyla başlayan şenlik programı akşam İkizdere Futbol sahasında düzenlenen..

Tarih : Okunma : 26 Defa Okundu... Yorum Yap

23.OVİT YAYLA ŞENLİĞİ SONA ERDİ

YEREL SANATÇILARIN SAHNE ALDIĞI 3 GÜN BOYUNCA DEVAM EDEN ŞENLİKTE GÜZEL HAYVAN YARIŞMASI YAPILDI

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-Ekşioğlu Vakfı tarafından düzenlenen ve her Ağustos ayında yapılan Ovit Yayla Şenliği 23.kez yapıldı.

4 Ağustos 2023 Cuma günü Ovit Yaylasındaki Hakkı Ekşi Camisinde Kuran okunmasıyla başlayan şenlik programı akşam İkizdere Futbol sahasında düzenlenen konserle devam etti. Hakkı Ekşi Camisindeki Kur-an ziyafetine İkizdere Kaymakamı Mustafa Salih Bayram, Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, İkizdere Müftüsü Nizamettin Keskin, Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi ve yoğun bir misafir katılımı oldu. Kuran-ı kerim okuma sonrası İl Müftüsü Naci Çakmakçı dua etti.

İlçe Kapalı Spor Salonunda Kuraiseba –Ekşioğlu Vakfı takımları berabere kaldıkları 2 devrelik Voleybol maçı yaparak programa devam ettiler. Akşam İkizdere Futbol sahasında halk sanatçılarının konserleriyle horon oynanarak saatlerce devam etti.

5-6 Ağustos günlerindeki program Ovit Yaylasında hazırlanan alanda gerçekleşti. Yerel Halk sanatçılarının konserleri devam ederken güzle hayvan yarışması yapıldı. Konserlerde Ahmet Ekşioğlu ve Hamza Çepni’nin başaralı performansları dikkat çekti.

İlk üç dereceye giren hayvanlara ödül olarak yem hediye edildi. Ebubekir Sürgü’ nün Buzağı birinci seçildi. İnek güzellik yarışmasında Melek Özçelik’in İneği birinci seçildi. İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz ise hayvancılığın çok önemli olduğunu söyleyerek’’ İkizdere 2 bin 600 metrede şenlik yapıyor. Yıllardır gerçekleşen yayla göçlerini temsili olarak yaptık. Aslında temsili de değil. Çünkü burada bulunanlar zaten yaylacılar. Biz çocukluğumuzda, yaylalara bir gün belirlenirdi. O gün kortej halinde inekler süslenirdi, insanlar giyinirdi, türküler söylenirdi, tulum ve kemençeler çalınarak yaylalara çıkardılar. Bu da temsili olarak gerçekleştirildi. İnek güzellik yarışması yapıldı. Hayvancılık çok önemli” dedi.

Şenliğe Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, Rize Jandarma Komutanı J.Alb.Ali Güngör, İkizdere Kaymakamı Mustafa Salih Bayram, Belediye Başkanı Hakan Karagöz, Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi ve Vakıf Yönetimi ile vatandaşlar katıldı

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş