2024 yılı “KETEM Altın Yılı” ilan edelim!

2024 yılı “KETEM Altın Yılı” ilan edelim!   Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından KETEM değerlendirme toplantısı İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe Başkanlığında gerçekleştirildi.   Kanser, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemidir ve toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açmaktadır. Bunun yanısıra kanserin..

Tarih : Okunma : 6 Defa Okundu... Yorum Yap

2024 yılı “KETEM Altın Yılı” ilan edelim!

 

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından KETEM değerlendirme toplantısı İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe Başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Kanser, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemidir ve toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açmaktadır. Bunun yanısıra kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması bu konuya verilen önemin de giderek artmasına yol açmıştır.

 

Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerinde (KETEM), sadece 20 dakika ayrılarak yaptırılan ücretsiz taramalar, Rahim ağzı, meme, kolorektal kanserinin çok erken dönemde yakalanıp tedavi edilmesine imkan sağlıyor.

 

Kanser taramalarında hedef kitlelere ulaşarak saha çalışmalarının hız kazanmasına, basın/yayın yoluyla halkımızın ücretsiz kanser taramalarına teşvik edilmesine, özellikle hastanelerimizde stant çalışması yapılarak başta kadınlarımız olmak üzere mamografi çekimlerinin attırılmasına, Rize Valiliğimiz olmak üzere tüm kamu kurumlarda görev yapan personelin kanser taramalarının yapılması gibi birçok saha çalışmasının önemine dikkat çekilerek, 2024 yılında hedef nüfusunu en çok tarama yapan illerden biri olmak için çalışmalarının yapılmasına karar verilmiştir.

HABER: NECATİ DİLİ

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş