2017 YILI YUSUFELİ EN İYİ BAL YARIŞMASI SONUÇLANDI

2017 YILI YUSUFELİ EN İYİ BAL YARIŞMASI SONUÇLANDI 68. Geleneksel Yusufeli Karakucak Güreşleri Festivali kapsamında 9. uncusunu yapılan “Yusufeli En İyi Bal” yarışması sonuçlandı. Zengin bitki örtüsü ve endemik bitki çeşitliliği fazla olan Yusufeli’nde; bal üretimini artırmak, bal üreticisini teşvik etmek ve Yusufeli balının pazarda hak ettiği değeri bulması amacıyla düzenlenen yarışmaya Yusufeli Bal Üreticileri..

Tarih : Okunma : 17 Defa Okundu... Yorum Yap

2017 YILI YUSUFELİ EN İYİ BAL YARIŞMASI SONUÇLANDI

68. Geleneksel Yusufeli Karakucak Güreşleri Festivali kapsamında 9. uncusunu yapılan “Yusufeli En İyi Bal” yarışması sonuçlandı.

Zengin bitki örtüsü ve endemik bitki çeşitliliği fazla olan Yusufeli’nde; bal üretimini artırmak, bal üreticisini teşvik etmek ve Yusufeli balının pazarda hak ettiği değeri bulması amacıyla düzenlenen yarışmaya Yusufeli Bal Üreticileri Birlik üyesi olan 53 bal üreticisi katıldı. Karakucak Güreş sahasında gerçekleştirilen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Yarışma için alınan bal numuneleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Erzurum il Gıda laboratuarında incelendi. laboratuvar sonuçları Yusufeli Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Yusufeli Bal Üreticileri birliği tarafından oluşturulan heyet nezdinde incelenerek açıklandı. Yarışmada ilk üç dereceye giren üreticilere günün anısına plaket ve tüm katılımcılara da katılım belgesi verildi.

Yarışmada dereceye giren bal üreticileri; Bakırtepe Köyünden Mustafa Pehlivan, Kılıçkaya Köyünden Emin Çelik, Çeltikdüzü Köyünden Hüseyin Demirel.

Yapılan incelemede ilk üç dereceye giremeyen bal numunelerinin de çok yüksek değerlerde olduğu tespit edildi. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş