TRT TRABZON RADYOSU’NA KONUK OLAN FATİH SULTAN KAR

TRT TRABZON RADYOSU’NA KONUK OLAN FATİH SULTAN KAR EFSANE BELEDİYE BAŞKANI EKREM ORHON İÇİN HAZIRLADIKLARI KİTABI ANLATTI RİZE EKSİK OLDUĞU VEFA KONUSUNDA BİR ŞEYLER YAPMALI Rizeli Araştırmacı Yazar Fatih Sultan Kar, Yiğit Yavuz tarafından TRT Trabzon Radyosu için hazırlanan Bölgemizin yetiştirdiği değerler programına konuk oldu. Kar; Rize’mizin bölgemizin yetiştirdiği büyük değerlerden Ekrem Orhon’un anısına Çayhan..

Tarih : Okunma : 117 Defa Okundu... Yorum Yap

TRT TRABZON RADYOSU’NA KONUK OLAN FATİH SULTAN KAR

EFSANE BELEDİYE BAŞKANI EKREM ORHON İÇİN HAZIRLADIKLARI KİTABI ANLATTI

RİZE EKSİK OLDUĞU VEFA KONUSUNDA BİR ŞEYLER YAPMALI

Rizeli Araştırmacı Yazar Fatih Sultan Kar, Yiğit Yavuz tarafından TRT Trabzon Radyosu için hazırlanan Bölgemizin yetiştirdiği değerler programına konuk oldu.

Kar; Rize’mizin bölgemizin yetiştirdiği büyük değerlerden Ekrem Orhon’un anısına Çayhan Orhon Dervişoğlu (Ekrem Orhon’un kızı) ile birlikte hazırladığı Rize Belediyesi tarafından yayınlanan Ekrem Orhon Armağan kitabın içeriğini ve gelişim sürecini anlattı. Ayrıca Rize ilinden yetişen, Rize’ye hizmeti dokunan ve şu an aramızda olmayan değerli isimlerin yaşatılması yolunda vefa gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

*Bana sorsalar Ekrem Orhon’u en kısa şekilde nasıl anlatırsın. “Yarını gören adam derim”

*Ekrem Orhon Armağan Kitabı Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in vefasının göstergesidir.

*Rize eksik olduğu vefa konusunda bir şeyler yapmalı. Ömrünü Rize Erzurum İspir Yolu’na adayan Ekrem Orhon’un ismi Ovit Tüneli’ne, ülkemizde üç kez başbakanlık yapan her zamanda memleketi Rize’den milletvekili adayı olan Ahmet Mesut Yılmaz’ın ismi yapılmakta olan havaalanına verilmelidir. Ayrıca RİMER’in önerisi Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin Bey’in kadirşinaslığıyla yakın zamanda aramızdan ayrılan Rize Belediye Eski Başkanı Bülent Koç’un ismi Rize’de ona yakışır bir yere verileceğine inancım tamdır. Bunun yanında Eski Bakan Merhum Tuncay Mataracı’ya Rizeli olarak vefa borcumuz vardı

.https://youtu.be/RD9wGL4FTtE

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş