YUSUFELİ BELEDİYESİNDEN ŞEHİR ÖDÜLLERİ KÜLTÜR PROJESİ ”ARTVİN TÜRKÜLERİ ALBÜMÜ”

YUSUFELİ BELEDİYESİNDEN ŞEHİR ÖDÜLLERİ KÜLTÜR PROJESİ ”ARTVİN TÜRKÜLERİ ALBÜMÜ” Şehir Ödülleri Türkiye platformu tarafından Yusufeli Belediyesi, Yılın Kültür Projesi alanında ” Artvin Türküleri Albümü, Artvin Türkülerini Gelecek Nesiller ile Yaşatma Projesi” ile birinciliğe layık görüldü. Haber: Bayram Ali Kavalcı Türkiye’nin prestijli ve ciddi ödülleri arasında yer alan, jüri üyeleri ve değerlendirme süreciyle dikkat çeken Şehir..

Tarih : Okunma : 112 Defa Okundu... Yorum Yap

YUSUFELİ BELEDİYESİNDEN ŞEHİR ÖDÜLLERİ KÜLTÜR PROJESİ ”ARTVİN TÜRKÜLERİ ALBÜMÜ”

Şehir Ödülleri Türkiye platformu tarafından Yusufeli Belediyesi, Yılın Kültür Projesi alanında ” Artvin Türküleri Albümü, Artvin Türkülerini Gelecek Nesiller ile Yaşatma Projesi” ile birinciliğe layık görüldü.

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Türkiye’nin prestijli ve ciddi ödülleri arasında yer alan, jüri üyeleri ve değerlendirme süreciyle dikkat çeken Şehir Ödülleri; şehir yönetim paydaşlarının yanı sıra, ilgili bakanlıkların, belediyelerin, kalkınma ajanslarının ve üniversitelerin de desteklerini alıyor. Covid-19 tedbirleri kapsamında düzenlenen 2020 Şehir Ödülleri’nde; Şehir Özel Ödülleri, Umut Işığı Temalı Paydaş Ödülleri ve Bilim Işığı Temalı Akademik Ödüller olmak üzere üç ana tema üzerinden ödül takdimleri yapıldı.

Kültürel Belediyecilik alanında Yöresel Türkü yarışmaları, Drama Skeç yarışmaları, Yusuf İzzettin Millet Kıraathanesi ve Gençlere yönelik birçok projeyi hayata geçiren Yusufeli Belediyesi, bu çalışmalarının meyvelerini alıyor. 22 Şubat tarihinde Ardahan’da düzenlenen ve Ardahan Valisi Hüseyin Öner’in ev sahipliğinde başlayan Şehir Ödülleri Türkiye programı, 23 Şubat günü gündüz saatlerinde Çıldır Kaymakamlığı ve Çıldır Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde Çıldır Gölü gezisiyle devam etti. Burada donmuş Çıldır Gölü üzerinde Atlı Kızak, Kafkas Halk Oyunları ve Yöresel Âşıklar Atışması katılımcılarla buluştu. Günün akşamında Ardahan Üniversitesi’nde düzenlenen ödül töreninde Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin”Artvin Türküleri Albümü” ile Yılın Kültür Projesi ödülünü aldı.

Kültürel Belediyecilik alanında bambaşka bir soluk getirdiklerini dile getiren Başkan AYTEKİN, ‘Serhat şehrimiz Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yüzüncü yılını kutluyorum. Böylesine güzel bir şehirde sizlerle buluşma fırsatı sağlayan organizasyon sahiplerine teşekkür ediyorum. Baraj suları altında kalacak bir ilçenin Belediye Başkanı olarak kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak adına birbirinden önemli çalışmalara imza attık. Belediye bünyemizde 34 adet eseri vatandaşlarımızla buluşturduk. Bunlardan bir tanesi de Artvin Türküleri Albümü.. Şehir Ödülleri Türkiye platformuna 16 eşsiz proje ile katılım sağladık. Projelerimizin hepsini alanlarında eşsiz çalışmalar olarak görüyoruz. Jüri’nin değerlendirmeleri sonrasında Artvin Türküleri Albüm’ümüz birincilik ödülüne layık görüldü, bende tüm emek verenler, öğrencilerimiz ve Yusufeli halkı adına ödülümüzü alıyorum. Belediyecilik de benim çok önem verdiğim bir olgudur insanın inşası, insanı inşa edeceksin ki imar ettiğin yerlerde inşa ettiğin insanlar yaşasın. Bunun önemini zaman içerisinde görebiliyoruz. Önce insanı inşa etmek gerekiyor. Bizde yaptığımız kültürel çalışmalarla bunu amaçlıyoruz. Bugün bu platformda ki amaçlarımızdan bir tanesi de buradan biz ilçemize ne götürebiliriz sorusu, yani diğer Belediyelerin yaptığı bizim de yapabileceğimiz neler var diye gözlemlerimizi yaptık notlarımızı aldık. Programa ev sahipliği yapan Ardahan Valimiz Hüseyin Öner’e, Şehir Ödülleri Türkiye Platformu Başkanı Alper Akın’a ve diğer tüm paydaşlara teşekkür ediyorum.”dedi.

Şehir Ödülleri’nde bu yıl özel ödüller kapsamında şehirlerine dokunarak geleceklerini değiştiren değerlere Şehre Adanmış Yaşam Özel Ödülü ve Şehrine İnananlar Özel Ödülü takdim edildi. Bilim Işığı Temalı Akademik Ödüller kategorisinde ise 3 akademisyene başarılı çalışmalarının sonucu ödül takdim edildi. Umut Işığı Temalı Paydaş ödülleri kapsamında ise, şehirlerini temsilen 4 büyükşehir

belediyesi, 1 İl belediyesi, 1 Üniversite, 2 Kaymakamlık, 2 Kalkınma Ajansı, 1 Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, 9 ilçe belediyesi, 1 Ticaret ve Sanayi Odası, 1 Ticaret Borsası ve 1 belde belediyesi ekipleri ile birlikte ödül almaya Ardahan’a geldi.

Programda diğer ödüller ise şöyle sıralandı; Şehre Adanmış Yaşam Ödülü; MADO Dondurmaları Mehmet ve Atilla Kanbur. Şehre İnanalar Özel Ödülü Mehmet Gürsoy Çini sanatçısı. En İyi Doktora Tezi Çağlar Kıvanç Kayanç. En İyi Proje Emine Tanır Kayıkçı. Yılın Yaşatan Şehri ‘’ Ahlat ‘’. Yılın Doğa Dostu Şehri ‘’ Avcılar ‘’. Yılın Gastronomi Şehri ‘’ Hatay ‘’. Yılın Engelsiz Şehri ‘’ Muğla ‘’. Geleceğin Şehri ‘’ Muratpaşa ‘’. Yılın İlçesi ‘’ Samandağ ‘’. Yılın Köyü ‘’ Vakıfköy ‘’. Yılın İşbirliği ‘’ Sultanbeyli Mülteciler Toplum Merkezi ‘’ Yılın Örgütlenmesi ‘’ Hopa Arama Kurtarma Derneği ‘’ Yılın Kalkınma Ajansı ‘’ Zafer Kalkınma Ajansı ‘’ Yılın Üniversitesi ‘’ Mersin Üniversitesi ‘’ Yılın Ticaret Borsası ‘’ Gaziantep Ticaret Borsası ‘’ Yılın Ulaşım Projesi ‘’ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ‘’ Yılın Sosyal Altyapı Projesi ‘’ Selçuk Efes Belediyesi ‘’ Yılın Turizm Projesi ‘’ Olba Kültür Yolları Projesi ‘’ Yılın Turizm Projesi ‘’ Kula Belediyesi ‘’ Yılın Sağlık Turizmi Projesi ‘’ Medipol Sağlık ve Eğitim Grubu ‘’ Yılın Planlama Projesi ‘’ Mülkiyet Ofisi Projesi ‘’ Yılın Koruma Projesi ‘’ Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ‘’ Yılın Kültür Projesi ‘’ Yusufeli Belediyesi ‘’ Yılın Destinasyon Tanıtım Filmi ‘’ Ahlat

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş