YUSUFELİ BELEDİYESİNDEN KURBAN PAZARINA HER GÜN DENETİM

YUSUFELİ BELEDİYESİNDEN KURBAN PAZARINA HER GÜN DENETİM Yusufeli Belediyesi ekipleri tarafından yaklaşan kurban bayramı öncesinde kurulan kurban pazarında gündelik olarak denetleme yapılıyor. Yaklaşan kurban bayramı öncesinde üretici ile alıcıyı bir araya getiren kurban pazarında hayvanların kimlik bilgileri ve sağlık durumları Yusufeli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Amirliği ekiplerince her gün denetleniyor. Haber: Bayram Ali..

Tarih : Okunma : 44 Defa Okundu... Yorum Yap

YUSUFELİ BELEDİYESİNDEN KURBAN PAZARINA HER GÜN DENETİM

Yusufeli Belediyesi ekipleri tarafından yaklaşan kurban bayramı öncesinde kurulan kurban pazarında gündelik olarak denetleme yapılıyor. Yaklaşan kurban bayramı öncesinde üretici ile alıcıyı bir araya getiren kurban pazarında hayvanların kimlik bilgileri ve sağlık durumları Yusufeli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Amirliği ekiplerince her gün denetleniyor.

Haber: Bayram Ali Kavalcı-Yusufeli

Belgesiz hayvan satışına izin vermediklerini dile getiren Yusufeli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet AKILLI,’’ Covid 19 salgını sebebiyle hemşerilerimizin kurban pazarı ziyaretinde kalabalık gelmemelerini, mutlaka maske takmalarını, giriş ve çıkış noktalarında bulunan el dezenfektanı ile ellerini dezenfekte etmelerini ve satın almayı yaptıktan sonra bölgeden ayrılmalarını rica ediyoruz. Pazar kültürümüzün önemli bir parçasını oluşturan kol sallama eylemini de bu süreçte yapmamalarını ayrıca hatırlatmak istiyorum. Bu yıl kurban pazarında 30 civarında üretici kurban satışı yapmakta, satılan bütün hayvanlar tarafımızca düzenli olarak kontrol edilmektedir. Ayrıca alıcı ve satıcı arasında itilaf olmaması adına canlı hayvan tartabilen kantarımızı da ücretsiz olarak hemşerilerimizin kullanımına sunduk. Kurban Pazar bölgemizde lavabo, su ve gece aydınlatması gibi temel ihtiyaçları karşılayarak alıcı ve satıcının rahat kullanabileceği bir ortam oluşturduk. Kurban alırken dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsetmem gerekirse; Veteriner Sağlık Raporu olmayan, Küpesiz ve Büyükbaş Hayvan Kimlik Kartı (Pasaport) bulunmayan, Çok zayıf olan, Gebe olan, Yeni doğum yapmış olan, Yüksek ateşi olan, Çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, Kılları karışık ve mat halde olan, Bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, Salya ve gözde akıntısı bulunan, Pis kokulu ishali olan, Öksürük, nefes darlığı, pis kokulu burun akıntısı olan, Çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olan, Yara, şişlik ve memede kötü kokulu akıntısı olan, Cinsiyet organlarında kötü kokulu akıntısı olan, hayvanların satın alınmaması gerekmektedir. Bu vesileyle Kurban Bayramının tüm hemşerilerimize ve İslam âlemine hayırlı olmasını diler, Kurban ibadetlerinin Allah katında kabul ve makbul olmasını diliyorum.’’ dedi.

Yusufeli Belediyesi kurban kesim yeri olarak Yusufeli Belediyesi Mezbahanesini belirledi. Kurbanlarını Yusufeli Belediyesi Mezbahanesi’nde kestirmek isteyen vatandaşlarımız Yusufeli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden randevu almaları gerekmektedir. Kurban kesim ücretleri Belediye Meclisi kararıyla büyükbaş hayvanlarda kesim 450 TL, parçalama 120 TL, küçükbaş hayvanlarda ise 100 TL olarak belirlendi

İlk yorumu siz yazın