YAKUP DURMUŞ’UN ADI RİZE’DE BİR TESİSE VERİLMELİ

YAKUP DURMUŞ’UN ADI RİZE’DE BİR TESİSE VERİLMELİ 70’lerin sonu Türkiye’de hentbol sporu yeni yeni tanınmaya başlıyor. Şimdi Marmara Üniversitesi bünyesinde olan Anadoluhisarı’nda ki spor akademisinde o dönemde okuyan bizim Rize Lisesi mezunlarından, aynı zamanda İslampaşa’dan mahalle komşum iki ağabeyimizde kurulan ilk milli takımın gözde oyuncularından. Yakup Durmuş lisede voleybol, basketbol, Ali Rıza Çakmak’da futbol oynardı…

Tarih : Okunma : 23 Defa Okundu... Yorum Yap

YAKUP DURMUŞ’UN ADI RİZE’DE BİR TESİSE VERİLMELİ

70’lerin sonu Türkiye’de hentbol sporu yeni yeni tanınmaya başlıyor.

Şimdi Marmara Üniversitesi bünyesinde olan Anadoluhisarı’nda ki spor akademisinde o dönemde okuyan bizim Rize Lisesi mezunlarından, aynı zamanda İslampaşa’dan mahalle komşum iki ağabeyimizde kurulan ilk milli takımın gözde oyuncularından.

Yakup Durmuş lisede voleybol, basketbol, Ali Rıza Çakmak’da futbol oynardı. Aslında ikisi de hentbolle beraber en azından halı sahada futbolda her zaman göz kamaştırmaya devam ettiler.

Akademide hentbol branşını seçerek İslampaşa’dan Çiğçir Ahmet Yetkin’den sonra popüler, hatta kezlerce milli formayı giyerek örnek iki sporcu olur Yakup ve Rıza. Onlar sayesinde Rize’de hentbol bir dönem neredeyse futbolla at başı gidecek kadar aktif bir spor konumuna gelir, gençler hentbol sporuna gönül verir, yerel takımlar Türkiye genelinde derece yapar, iki kardeşim Hızır ve Adnan da dahil olmak üzere üst lig takımlarında ve milli takımda Rizeli gençler yer almaya başlar.

İleri yaşlara kadar ikisi de aktif olarak hentbol oynar. İkisi de camianın sevilen yüzleridir. Ağabeyidir. Yakup, emeklilik döneminde Rize’ye yerleşir; neredeyse tüm zamanını balık tutmaya ve hentbole yeni gençler kazandırmaya ayırır. Klan süre de tedavisi için hastane ve hastane yollarında geçer. Ama yaşama ancak 12 Ağustos 2012’ye kadar tutunabilir. Aslında kaybettiğimiz sadece bedenidir. Çünkü çevresinde ve hentbol camiasında o kadar sevilen, özlenen bir kimliktir ki, vefatından sonra adına Türkiye’nin farklı illerinde anma programları düzenlenir.

Son programda önceki gün Rize’deydi. Trabzon, Ordu ve Rize takımlarının katılımıyla gelenekselleşmesi arzu edilen bir turnuva düzenledi Kadir Dilber ve arkadaşları. Merhum arkadaşımız rahmet, minnet ve şükranla anıldı. Kadir’e, organizasyona her aşamasında destek verenlere gönülden teşekkür ediyorum.

Ardından da daha önce de dile getirdiğim üzere diyorum ki, “Ey Rize, Et Reşat Kasap Başkan, Ey Osman Aşkın Bak Bakanım Yakup Durmuş’u hemşerileri, hatta Türkiye’nin hentbolcuları gönüllerde yaşatıyor, karınca kararınca anıyor ama sen Rize olarak ne zaman bir tesise, en azından İslampaşa’daki Spor Kompleksine O’nun adını vereceksin”

Recep Ali Aksoylu

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş