YABANCI SINIRLAMASINA ETİK VE SİSTEMSEL AÇIDAN FARKLI BİR BAKIŞ!

YABANCI SINIRLAMASINA ETİK VE SİSTEMSEL AÇIDAN FARKLI BİR BAKIŞ! Saygı değer dostlar, yazıma sıradışı bir yaklaşımla başlayacağım! Peygamber Efendimiz Bir Hadisi Şerifinde, ‘’İlim Çin’de de Olsa Arayınız’ ’buyurmuştur.Bu bağlamda insanların, vatan ve millet hayrına, nasıl ve nerede olursa olsun makul ve mantıklı ölçülerde faydalanılmasının gerektiğini düşünüyorum. Bazı dostlarımızın tebessüm edip bu yaklaşım tarzımla ilgili belki..

Tarih : Okunma : 16 Defa Okundu... Yorum Yap

YABANCI SINIRLAMASINA ETİK VE SİSTEMSEL AÇIDAN FARKLI BİR BAKIŞ!

Saygı değer dostlar, yazıma sıradışı bir yaklaşımla başlayacağım!

Peygamber Efendimiz Bir Hadisi Şerifinde, ‘’İlim Çin’de de Olsa Arayınız’ ’buyurmuştur.Bu bağlamda insanların, vatan ve millet hayrına, nasıl ve nerede olursa olsun makul ve mantıklı ölçülerde faydalanılmasının gerektiğini düşünüyorum.

Bazı dostlarımızın tebessüm edip bu yaklaşım tarzımla ilgili belki de ne alaka tarzında bir düşünceye kapılabileceklerini tahmin edebiliyorum.

Değerli okuyucularım parçadan bütüne doğru yöntemini uygulayarak parçaları birleştirdiğimiz zaman buradaki fikrimin ne kadar farklı olsada; bir o kadarda anlamlı ve değerli fikirlere ilham vereceğine inanıyorum.

Yine farklı bir yöntemle çok kıymetli yetkililere farklı bir bakış açısı ve yaklaşımla sizlerin huzurunda seslenmek istiyorum.

Nasıl ki; Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul’u fethederken müthiş zekasını ve stratejik hamleler kullanarak Kuşatmada kaliteli yöntemler uygulamışsa ve devrin en büyük topunu evvelce Bizans hizmetinde bulunan URBAN isimli bir Macar’a döktürmüş ve Fethi gerçekleştirmişti. Bunları taktiksel zekayı düşünecek olursak farklı bir taktik geliştirirken bile periyodik sistemler dahilinde kaliteyi ve mükemmeli yakalamanın hesabı yapılmalıdır.

Kaliteli ve mükemmellik kavramları, eğer temel prensip olacaksa mutlak ve mutlak belli bir konuda bireylere ve topluma, faydalı olacak kriterler belirlenmeli ve değer katacak doğru modeller tercih edilmelidir.

Ülkemizdeki Amatör Spor Federasyonları ve Futbol Federasyonu alacağı kararlarda, temelde asıl hedef kitlenin gençlerimizi yetiştirmek ve geliştirmek; yani altyapıların esas alınması gerektiği kanısındayım, Bu bağlamda yabancı tercihinde kriterlerin mutlaka kaliteli, örnek ve doğru model olabilecek yabancıların tercih edilmesi şarttır, Bu konuda yabancı sayısının sınırlandırılmasından çok; gelecek yabancıların kişisel özelliklerinin yanı sıra, doğru, sistemsel ve etik hassasiyetlerimizde bizlere, gençlerimize ve milletimize örnek olacak, katkı sağlayacak oyuncular olmaları gerekmektedir.

Hafızalarımızı yokladığımız zaman ülkemize gelen yabancı sporculardan genç nesillerimize ve ülke sporumuza çok ciddi katkı sağlayan sporcular da, zarar veren sporcular da olmuştur,bu yaşanmışlıklara dayanlarak tercihlerde mutlaka kariyer kriteri,sistemsel etik ve sistemsel hassasiyetler içeren bir şablon çerçevesinde tercihler yapılmalıdır.

Kariyer kriteri,sistemsel hassasiyetler ve etik hassasiyetler dediğimiz nokta ne demektir?

Kariyer kriteri,tercih edilecek oyncunun öncelikle kendi ulusal alt milli takımlar dahil belli sayıda millilik ve ya farklı ülkelerde forma giymiş,şampiyonlar ligi gibi müsabakalarda yer almış gerekirse içsel analiz yani asist,gol atma,gol önleme,koşu ve pas yüzdesi gibi tercihlerden bile faydalınabilir.

Sistemsel hassasiyet; Ulusal Takımlarımızın temel prensiplerine katkı yapacak tercihler olması şarttır.

Etik hassasiyetler ise; manevi hassasiyetlerimize değer katacak ve saygı duyacak hatta gençlerimize, bu bağlamda örnek alacak yetenekli sporcular tercih edilmelidir.

Ne olursa olsun veya kim gelirse gelsin, asıl önemli olan; Anne, Baba, Öğretmen, Antrenör, Yönetici ve Medya olarak öncelikle bizler doğru modeler olabiliyormuyuz? Hassasiyetini taşıyabilmektir.

BU ÜLKEDE BU MİLLETTE BU KALİTE STAANDART HASSASİYETİNİ FAZLASIYLA HAK ETMEKTEDİR!

Selam ve dua ile

İlk yorumu siz yazın