VAN, VALİ-BELEDİYE BAŞKANI EKMEK ZAMMINI ONAYLAMADI

  VALİ M.EMİN BİLMEZ’’TMO EKMEK FABRİKALARINA 1 ÇUVAL UN 185 TL. DEN SATILACAK’’ İSMET KÖSOĞLU Van’da ekmek zammı için Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanlığının 2,5 liradan Ekmek satılması kararını Vali-Belediye Başkanı M.Emin Bilmez kabul etmeyerek onaylamadı. Esnaf ve Sanatkârlar Odasının zam kararı sonrası Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez açıklama..

Tarih : Okunma : 7 Defa Okundu... Yorum Yap

 

VALİ M.EMİN BİLMEZ’’TMO EKMEK FABRİKALARINA 1 ÇUVAL UN 185 TL. DEN SATILACAK’’

İSMET KÖSOĞLU

Van’da ekmek zammı için Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanlığının 2,5 liradan Ekmek satılması kararını Vali-Belediye Başkanı M.Emin Bilmez kabul etmeyerek onaylamadı.

Esnaf ve Sanatkârlar Odasının zam kararı sonrası Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez açıklama yaparak, zam talebini kabul etmediklerini belirtti. Zammı onaylamadıklarını ve odayı da uyardıklarını söyledi.

“TMO’nun desteklediği 5 fabrika var”

Fırıncıların zam isteklerini kabul etmediklerini söyleyen Van Valisi Mehmet Emin Bilmez: “Fırıncılar zam istediler, kabul etmedik. Toprak Mahsulleri Ofisi Bölge Müdürü buraya geldi. 5 fabrikamıza istedikleri kadar buğday verebileceklerini, stoklarının fazlasıyla dolu olduğunu söylediler. Buradaki fabrikalarla, esnafa çuvalı 185 liradan ödemeyi tahakkuk edeceklerini belirtti. Bu fiyatın üstünde fırıncı esnafına un satarlarsa onun buğdayını kesecekler. Bu da piyasanın neredeyse yarı yarıya fiyatı demek. Onun için biz zammı onaylamadık ve odayı da uyardık. Ekonomik dengeler oturduğunda bu konuyu bir daha görüşürüz. Şu an Toprak Mahsulleri Ofisinin desteklediği 5 fabrikamız var.” dedi.

“Kimse vatandaşımızı mağdur etmesin”

Toprak Mahsulleri Ofisinin 5 ekmek fabrikası ile bir araya geldiğini belirten Vali Bilmez: ” Bugün 5 fabrikayı bir araya getirdik. Ofis bütün buğday ihtiyaçlarını karşılayacak. Onlar da taahhüt imzalamışlar. Üreticiye 185- 183 liradan unu satacaklarını taahhüt etmişler. Biz de bu fiyatları sürekli kontrol edeceğiz. Taahhütlerine uymazlarsa ofis desteğinden yoksun kalacaklar. Bir sondaki partide kendilerini mal verilmeyecek. Onun için kimse vatandaşımızı mağdur etmesin. Bölgemiz ekonomik anlamda düşük verilerin çok olduğu bir bölge. Ekmek, giderler arasında en büyük kalemi oluşturuyor.” açıklamalarında bulundu.

“Buğday stoğunda sıkıntı yok’’

‘Ekmeğin 2,5 liradan satılmasını onaylamadık’ diyen Vali Bilmez: “Kimse vatandaşımızın ekmeğiyle oynamasın. Bütün fırıncılarımızı ve fabrikalarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Onlar da vatandaşımızı desteklesinler. İlerdeki süreçte fiyat tevzi edilmesi gerekirse o zaman oturur

değerlendiririz. Her fabrikaya biner ton un verildi. Ne kadar talepleri varsa bundan sonra da karşılanacak. Ekmeğin 2,5 liradan satılmasını onaylamadık. Bu krizi fırsata çevirip toplumda bir panik yaratmaya ihtiyaç yok. Buğday stokumuzda bir sıkıntı yok” dedi.

İlk yorumu siz yazın