ULUSLARARASI DİN VE ŞİDDET SEMPOZYUMU

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ULUSLARARASI DİN VE ŞİDDET SEMPOZYUMU BASIN DUYURUSU “Uluslararası Din ve Şiddet Sempozyumu” 23-25 Ekim 2015 tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından Rize’de yapılacaktır. Sempozyumda, tarihin her döneminde insanlığın en temel sorunlarından biri olan, ancak son yıllarda özellikle İslam coğrafyasında belirgin bir şekilde artan, din adına şiddet ve..

Tarih : Okunma : 17 Defa Okundu... Yorum Yap

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ

İLAHİYAT FAKÜLTESİ

ULUSLARARASI DİN VE ŞİDDET SEMPOZYUMU

BASIN DUYURUSU

“Uluslararası Din ve Şiddet Sempozyumu” 23-25 Ekim 2015 tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından Rize’de yapılacaktır.

Sempozyumda, tarihin her döneminde insanlığın en temel sorunlarından biri olan, ancak son yıllarda özellikle İslam coğrafyasında belirgin bir şekilde artan, din adına şiddet ve bunun yansıması olan terörün arkasında yatan sebepler analiz edilmeye çalışılacaktır.

Din, barışı, kurtuluşu, güvende olmayı, sevgiyi, hoşgörüyü, sabrı ve aydınlanmayı vaat eder. İman ancak özgürlüğün mümkün olması durumunda anlam taşır. Hal böyleyken dinin, imanın ve dini değerlerin şiddet ve terörle bir arada bulunması mümkün olabilir mi? Bu bağlamda, anlamı barış olan bir din olarak özellikle İslam dini ile şiddetin bir arada anılması ve sunulması büyük bir tezat değil midir? Acaba dinler şiddeti ister veya şiddete izin verir mi?

Her biri alanında uzman, siyaset bilimci, sosyolog, psikolog ve din bilimlerinin hemen hemen her dalından akademisyen ve araştırmacıların katılacağı sempozyumda, din adına ve dini görünümde ortaya çıkan şiddetin sebepleri ve bunların gerçekten dinden kaynaklanıp kaynaklanmadığı, başka amaçlar için dinin istismar edilip edilmediği, mümkün olduğunca bütün din bilimleri disiplinleri açısından ele alınmaya çalışılacaktır. Din, şiddetin mi yoksa barışın sebebi midir? sorusu cevap verilmeye çalışılacak temel sorulardan birisi olacaktır.

İki gün sürecek ve 40’a yakın tebliğin sunulup tartışılacağı sempozyum Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür merkezinde 23 Ekim Cuma günü saat 09.00’da yapılacak olan açılışla başlayacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Daha geniş bilgi ve ayrıntılı sempozyum programı web sayfasında bulunabilir:

WEB adresi: dinvesiddet.erdogan.edu.tr

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

İlahiyat Fakültesi Dekanlığı

İlk yorumu siz yazın