‘Türkiye’nin dalgıçları Çayeli’nde yetişiyor’

‘Türkiye’nin dalgıçları Çayeli’nde yetişiyor’ Rize’de Çayeli Denizcilik Lisesi Spor Kulübü (ÇAYDEN) bünyesinde verilen eğitimle dalgıçlar yetişiyor. Özellikle teknoloji bağımlılığı ve diğer bağımlılıklarla mücadele amaçlı başlatılan dalış eğitimleri, gençlerin sanayi dalgıçlığı alanında istihdamına da önemli katkılar sağlıyor. HABER:ARZU ERBAŞ Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Denizcilik Lisesi bünyesinde kurulan Çayeli Denizcilik Lisesi Spor Kulübü Derneği (ÇAYDEN) bünyesinde dalgıçlık..

Tarih : Okunma : 23 Defa Okundu... Yorum Yap

‘Türkiye’nin dalgıçları Çayeli’nde yetişiyor’
Rize’de Çayeli Denizcilik Lisesi Spor Kulübü (ÇAYDEN) bünyesinde verilen eğitimle dalgıçlar yetişiyor. Özellikle teknoloji bağımlılığı ve diğer bağımlılıklarla mücadele amaçlı başlatılan dalış eğitimleri, gençlerin sanayi dalgıçlığı alanında istihdamına da önemli katkılar sağlıyor.
HABER:ARZU ERBAŞ
Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Denizcilik Lisesi bünyesinde kurulan Çayeli Denizcilik Lisesi Spor Kulübü Derneği (ÇAYDEN) bünyesinde dalgıçlık eğitimi veriliyor. Rize Valiliği ve Çayeli Kaymakamlığının destekleriyle ÇAYDEN bünyesinde 2019 yılından bu yana verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan sporculara ‘’Profesyonel Dalış Eğitmenleri Birliği” (PADİ) sertifikası veriliyor. Üç aşamalı dalış eğitimleri Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Denizcilik Lisesi’nin Limanköy mevkiindeki Denizde Güvenlik Eğitim Merkezinde yapılan teorik eğitimlerle başlıyor. Rize Olimpik Yüzme Havuzunda yapılan uygulama eğitimini tamamlayan sporcular deniz uygulama eğitimlerini Çayeli Kemer Plajında gerçekleştiriyor. Teorik, havuz ve deniz eğitimlerinde başarılı olan sporcular “Profesyonel Dalış Eğitmenleri Birliği” (PADİ) sertifikası almaya hak kazanıyor. Bugüne kadar dalış eğitimlerine katılan öğrenci ve sivillerden oluşan 65 kişiden her üç eğitimi başarıyla tamamlayan 33 katılımcı PADİ Sertifikası almaya hak kazandı. Sertifika alan sporculardan 19’u Denizcilik Lisesi öğrencisi. Eğitimler guruplar halinde ilkbahar, yaz ve sonbahar sezonlarında düzenleniyor.
‘ÇAYELİ’Nİ BİR DALIŞ EĞİTİM MERKEZİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ’
ÇAYDEN Spor Kulübü Başkanı Oğuz Çelik özellikle teknoloji bağımlılığı ile karşı karşıya kalan gençlerle ilgili bir çalışma başlattıklarını ifade ederek “Bağımlı gençlerimizi farklı alanlara yönlendirerek, yeni beceriler kazandırarak zamanlarını verimli geçirme ile ilgili bir strateji belirledik ve su sporlarını Çayeli’nde başlattık. Dalış eğitimlerimizin çıkış noktasından bir tanesi de istihdam sağlamaktır. Gelecekte gençlerimize sanayi dalgıçlığı alanın önünü açmak için böyle bir etkinliği başlattık. 2019 yılında 10 Denizcilik Lisesi öğrencimizle bu sürece başladık. Ardından süreci yaygınlaştırmak amacıyla İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüne bir proje başvurusu yaptık. Proje ile birlikte kurumsal altyapımızı daha da güçlendirdik. Daha fazla gencimize hizmet verip daha fazla gencimizin becerisini artırmaya yönelik çalışmaları devam ettiriyoruz. Bu yetenekli gençleri yetiştirip uluslararası piyasada çalışabilecek, istihdam sağlayabilecek alanlara yönlendirmek için gayret gösteriyoruz. Çayeli’ni gerçek anlamda bir dalış eğitim merkezi haline getirmek istiyoruz. Yetiştirdiğimiz dalgıçlar için ülkemizin değişik bölgelerinde çeşitli faaliyetler düzenleyerek bu becerilerini daha da arttırmak için gayret gösteriyoruz” dedi.

İlk yorumu siz yazın