-TÜRKİYEDE VE DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK

-BEŞİKTAŞ’IN RİZELİ TERCÜMANI HALİL YAZICIOĞLU BİR DÜZİNE DİL BİLİYOR -ESKİ RİZESPORLU FUTBOLCU ALİ YAZICIOĞLU’NUN OĞLU HALİL YAZICIOĞLU, İNGİLİZCE, ÇİNCE, ALMANCA, FRANSIZCA, PORTEKİZCE, ARAPÇA, RUSÇA, İTALYANCA, YUNANCA, GÜRCÜCE VE LAZCA’YI ANA DİLİ TÜRKÇE GİBİ KONUŞUYOR. -GS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ MEZUNU OLAN HALİL YAZICIOĞLU 2008-14 YILLARINDA TRABZONSPOR’DA SON 5 YILDIR BEŞİKTAŞ’TA TERCÜMANLIK YAPIYOR. ÖMER YILMAZ-ZÜMRÜT RİZE Ömer..

Tarih : Okunma : 453 Defa Okundu... Yorum Yap

-BEŞİKTAŞ’IN RİZELİ TERCÜMANI HALİL YAZICIOĞLU BİR DÜZİNE DİL BİLİYOR

-ESKİ RİZESPORLU FUTBOLCU ALİ YAZICIOĞLU’NUN OĞLU HALİL YAZICIOĞLU, İNGİLİZCE, ÇİNCE, ALMANCA, FRANSIZCA, PORTEKİZCE, ARAPÇA, RUSÇA, İTALYANCA, YUNANCA, GÜRCÜCE VE LAZCA’YI ANA DİLİ TÜRKÇE GİBİ KONUŞUYOR.

-GS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ MEZUNU OLAN HALİL YAZICIOĞLU 2008-14 YILLARINDA TRABZONSPOR’DA SON 5 YILDIR BEŞİKTAŞ’TA TERCÜMANLIK YAPIYOR.

ÖMER YILMAZ-ZÜMRÜT RİZE

Ömer ve Halil resimleri

Türkiye’nin en eski kulübü BJK’ın Rizeli Tercümanı Halil Yazıcıoğlu 12 yabancı dil konuşmasıyla bir rekoru elinde bulunduruyor. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu hemşerimiz Halil Yazıcıoğlu bir süre Radikal Gazetesinde spor muhabirliği yaptıktan sonra 2008 yılında Trabzonspor’da tercümanlığa başladı.

2008-14 arasında Trabzonspor’da tercümanlık yaparken futbolcuların gözü sesi olmuştu.2014 de Beşiktaş takımına transfer oldu. Beşiktaş’ta beş yıldır tercümanlık yapan 40 yaşındaki Halil Yazıcıoğlu’nun Gebze’de yaşayan babası Ali Yazıcıoğlu eski Rizespor’un adaşı olan dedesi de eski Güneşsporun formalarını giyerek o dönemdeki kalecilerin korkulu rüyasıydı. Tercüman olmadan önce fanatik Beşiktaş seyircisi olan Halil Yazıcıoğlu’nun Lara ve Liva isminde iki kızı var. Türkçe dili dışında 12 dili ana dili gibi konuşan Yazıcıoğlu Türkiye’deki yabancı futbolculara tercümanlık yapıyor.

Dünyada 12 dil bilen başka sporcu tercümanı var mı bilmiyoruz. Rekortmen sahibi Halil Yazıcıoğlu’nu kutluyoruz

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş