TÜRK ARICILIĞI AZERBAYCAN VE ÖZBEKİSTANDA TEMSİL EDİLDİ

TÜRK ARICILIĞI AZERBAYCAN VE ÖZBEKİSTANDA TEMSİL EDİLDİ Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Arıcılık Merkezini temsilen Rizeli Mustafa Kösoğlu ve Neslihan Özsoy Azerbaycan ve Özbekistan’da Türkiye’yi temsil ettiler İSMET KÖSOĞLU Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Arıcılık Araştırma Merkezi tarafından Türk Cumhuriyetlerinden Özbekistan ve Azerbaycan’da düzenlenen iki ayrı çalışta ya Arıcılık Araştırma Merkezinden Mustafa Kösoğlu ve Neslihan..

Tarih : Okunma : 37 Defa Okundu... Yorum Yap

TÜRK ARICILIĞI AZERBAYCAN VE ÖZBEKİSTANDA TEMSİL EDİLDİ

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Arıcılık Merkezini temsilen Rizeli Mustafa Kösoğlu ve Neslihan Özsoy Azerbaycan ve Özbekistan’da Türkiye’yi temsil ettiler

İSMET KÖSOĞLU

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Arıcılık Araştırma Merkezi tarafından Türk Cumhuriyetlerinden Özbekistan ve Azerbaycan’da düzenlenen iki ayrı çalışta ya Arıcılık Araştırma Merkezinden Mustafa Kösoğlu ve Neslihan Özsoy davetli olarak katılarak sunum yaptılar.

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yayınlanan bültende ‘’Araştırmacılarımıza Enstitümüzü başarıyla temsil etmelerinden dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Özbekistan’da yapılan Mustafa Kösoğlu’nun görev aldığı Çalıştayda; FAO (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü) tarafından Türk Cumhuriyetleri katılımı ile 18.05.2023 tarihinde Özbekistan’da gerçekleştirilen ”Digital Solutions in Apiculture: Practices and Experience in Central Asia and Beyond” temalı çalıştaya Enstitümüz Arıcılık Araştırma Merkezi’nden Mustafa Kösoğlu davet edilmiş olup konu ile ilgili örneğini ve olası yapılabilecekler hakkındaki düşüncelerini bir sunumla paylaşmıştır. Çalıştaya FAO uzmanları, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkiye, Türkmenistan’ dan toplam 40 kişi katılım sağlamıştır.

Azerbaycan’dan yapılan Neslihan Özsoy’un görev aldığı Çalıştayda;

FAO (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü) Orta Asya Alt Bölge Ofisi tarafından koordine edilerek Azerbaycan’ın Qakh şehrinde düzenlenen “Nature-Based Solutions Related to Apiculture and Wild Pollinators” temalı çalıştaya Enstitümüz Arıcılık Araştırma Merkezi’nden Neslihan Özsoy davet edilmiş olup, ülkemizdeki pestisit ile ilgili resmi uygulamalardan ve arılar ve ürünleri üzerine yapılmış pestisit çalışmalarından bir sunumla bahsetmiştir.

Çalıştaya FAO uzmanları, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkiye, Ukrayna ve Türkmenistan’ dan davetlilerin katılımı sağlandığı belirtildi.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş