TURGUT AKSOY’UN ARDINDAN ÖZEL İNSANDI GÜZEL İNSANDI

TURGUT AKSOY’UN ARDINDAN ÖZEL İNSANDI GÜZEL İNSANDI Rize Spor Camiasının en renkli isimlerinden biridir. Gittiği her yere neşe katardı. Babasının görevi için bulunduğu Artvin’de 1939 yılında dünya ya geldi. Tanıyan bilen herkesin sevdiği bir isim olmayı yaşamı boyunca sürdürdü. Rizespor Amatör takımında futbol oynadıktan sonra hakemliği seçti. Rize ilinin ilk milli hakemlerinden oldu. Antrenörlüğünü yaptığı..

Tarih : Okunma : 103 Defa Okundu... Yorum Yap

TURGUT AKSOY’UN ARDINDAN
ÖZEL İNSANDI GÜZEL İNSANDI
Rize Spor Camiasının en renkli isimlerinden biridir. Gittiği her yere neşe katardı. Babasının görevi için bulunduğu Artvin’de 1939 yılında dünya ya geldi. Tanıyan bilen herkesin sevdiği bir isim olmayı yaşamı boyunca sürdürdü. Rizespor Amatör takımında futbol oynadıktan sonra hakemliği seçti. Rize ilinin ilk milli hakemlerinden oldu. Antrenörlüğünü yaptığı İyiderespor’u 1. Amatör Kümeye çıkardı. Nerede Rizespor konuşulsa mutlaka diyecek bir sözü bir hatırası vardı. Milli Emlak da çalıştı, vekaleten müdürlük yaptı. Çamlıbel Mahallesi’ne muhtar olarak hizmet verdi. Ve bu güzel insan 28 Kasım 2019 tarihinde saat 14.30 da aramızdan ayrıldı. Başta Zafer Kamburoğlu olmak üzere müdavimi olduğu Üsküdar Gündoğdulular Derneği’ndeki arkadaşlarına, sevenlerine ailesine sabır, baş sağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun.. Özel insandı Güzel insandı

ARDINDAN NE DEDİLER
Zafer Kamburoğlu: Zamanımız hep beraber geçerdi. Çok hatıralarımız var. Çok üzüldüm çok. Unutmayacağım mekanı cennet olsun.
Fikret Arifoğlu: Gençliğimizde her gittiğimiz ve oynadığımız maçlarda özellikle aranan bir hakemdi, bir renk daha kaybettik. Allah rahmet etsin.
Bedri Cevahir: Allah Rahmet etsin, maçlarda kartını görmüş ve sitemini işitmişim. Ama dışarıda samimiydik. Mekânın cennet olsun Turgut Ağabey.
İsmail Bakır: Rize amatör spor camiasının sevilen ve iz bırakan abisiydi. Mekânı cennet olsun.
Niyazi Uzun: Amatör futbolun az çilesini çekmemiştir. Tüm sevenlerine Allahtan sabırlar diliyorum
Muhsin İsmailoğlu: Çocukluk arkadaşım, okul arkadaşım. Aksoy ailesinin ve hepimizin başı sağ osun.
Mahmut Tufanoğlu: Zamanımızın değerli hakemlerinden olan Turgut Aksoy abimizin mekanı cenneti âlem olsun.
Mehmet Yetkin: Hakemliği yanında iyi bir abi, çok iyi futbolcuydu.
Hüseyin Hemşinlioğlu: Rize’nin spor camiasının güzel insanı, bizim abimiz, dostumuz nurlar içinde yat.
Selçul Ozan: Beraber birçok maça çıktığımız hakem abimizdi. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun.
Ömer Kavuncuoğlu: Rize de her takım inşallah bizim maçın hakemi Turgut hoca olsun isterdik.
Salim Öztürk: Bizim maçları yönetirken rakip futbolcu önünde topun aut ya da taca çıkması için zikzak yapardım. Oda faul verirdi. itiraz ederdim. “Obstrüksiyon” derdi. “Ne optiksiyonu hocam, oda nereden çıktı” derdim. Şimdi bu gibi pozisyonlar çok oluyor ama faul çalanı pek yok.
Ömer Kaptan: Futbolcu arkadaşım, meslek arkadaşım, yanımızdan erken ayrıldın. Aramızda geçen hatıraları unutmayacağız. Nurlar içinde kal.
Recep Ali Aksoylu: 1994 sonbaharında Sağra’da Genel Müdür oldum. İstanbul depolarımızda sorun var. Mevcut çarka dolanmasın diye dışardan depo müdür almak istemiyorum. Babam “Turgut Amcana teslim etsene depoyu” dedi. Çoktan emekli olmuş, Üsküdar’da ekâbirlele zaman öldürüyordu. “Yeğen ben bilgisayar falan bilmem, yapabilir miyim” dedi. “Yaparsın, yanına iyi bir muhasip, sert bir yardımcı da verdiğimde sen tecrübenle, hitabetinle çekip çevirsin” dedim. Yaptı da, o zaman kadar sağlanamamış kayıt, düzen, mesai sağlanmıştı sayesinde. Mekanı cennet olsun.

Bilgiler için Adnan Yavuz Aksoylu’ya teşekkürler.

Fatih Sultan KAR

İlk yorumu siz yazın