TÜKETİCİLER OLARAK ORGANİK ÇAY TÜKETİMİNİ ARTIRMALIYIZ

YRAM ALİ KAVALCI [email protected] TÜKETİCİLER OLARAK ORGANİK ÇAY TÜKETİMİNİ ARTIRMALIYIZ Organik tarım çevreyle ilgili biyolojik ilkeleri ve standartlardan, devamlı denetimi ve belgelendirmeyi gerektiren toprak verimliliğini ve bitki sağlığını esas alan, çevre tahribatını gözden uzak tutmayan, daha doğrusu daima çevreyi koruyan, tarımda kimyasal girdilerin kullanımını kısıtlayan, sınırlandıran hatta izin vermeyen tarım uygulamaları sistemidir. Organik Tarım, doğanın..

Tarih : Okunma : 20 Defa Okundu... Yorum Yap

YRAM ALİ KAVALCI

[email protected]

TÜKETİCİLER OLARAK ORGANİK ÇAY TÜKETİMİNİ ARTIRMALIYIZ

Organik tarım çevreyle ilgili biyolojik ilkeleri ve standartlardan, devamlı denetimi ve belgelendirmeyi gerektiren toprak verimliliğini ve bitki sağlığını esas alan, çevre tahribatını gözden uzak tutmayan, daha doğrusu daima çevreyi koruyan, tarımda kimyasal girdilerin kullanımını kısıtlayan, sınırlandıran hatta izin vermeyen tarım uygulamaları sistemidir.

Organik Tarım, doğanın dengesini bozmadan sağlıklı gıdalar üretmek amacıyla bitkisel ve hayvansal üretimin uygun ekolojilerde fiziksel ve kültürel tedbirler alarak, biyolojik mücadele ve doğal gübreleme yoluyla yetiştiricilik işlemlerinin gerçekleştirilmesini öneren, üretimde sadece miktar artığını değil aynı zamanda ürün kalitesinin de yükselmesini amaçlayan öteki bir üretim şekli olarak da tanımlanabilir.

Organik Çay üretimi konusunda Rize’de ilkleri başlatan, ÇAYKUR’un yapmış olduğu çalışma ve bilgileri sizlerin bilgisine aktarıyorum.

Üretimden tüketime kadar her aşaması sertifikalandırılmış, firma yada üretici dışında üçüncü şahıslar tarafından kontrolü yapılmış, hiçbir aşamada kimyasal girdi kullanılmamış, ekolojik belgesi bulunan ürünlere, organik ürün denir. Ekolojik üretimin amacı, su kaynaklarının, toprağın ve havanın kirlenmesine yol açacak uygulamalardan kaçınarak bitki ve hayvan çeşitliliğinin ve doğal hayatın korunmasını sağlamaktır. Bu koşullarda sürdürülen üretim insanın çevre ile olan ilişkisini yeniden düzenlerken, sağlıklı, doğal ve organik ürünlerin nihai tüketiciye buluşmasını sağlar.

ORGANİK TARIM FAYDALARI

1- Öncelikle hiçbir şekilde sentetik girdiler kullanılmayacağından doğal fauna ve flora korunacaktır. Başta toprak olmak üzere biyolojik çeşitliliğin korunmasıyla birlikte artarak toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik özellikleri ıslah edilecek ürün kalitesi ve hoş kokusu arttırılmış olacaktır.

2- Toprak ve özellikle su kaynaklarındaki kirlenme önlenecektir.

3- Biyolojik çeşitlilik artacaktır.

4- Daha sağlıklı, kaliteli ve güvenilir ürün elde edilerek dış piyasalardaki rekabet gücü artacaktır.

5- Organik tarım yalızca insan sağlığını değil, aynı zamanda yaşam alanlarımız olan dünyanın korunmasını da sağlayacaktır.

6- Gelecekte organik tarım uygulanan alanlar turizm yönünden bir cazibe noktası olacaktır

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş