TÜFAD RİZE ŞUBESİNDEN CEVAP

TÜFAD RİZE ŞUBESİNDEN CEVAP 24 Temmuz 2020 Tarihinde basın üzerinden TÜFAD Başkanlığına aday olduğunu söyleyen üyemiz Ömer Kocapir ‘in yapmış olduğu ağır sözler içeren paylaşımına geçmeden önce birkaç konuda bilgilendirme yapma ihtiyacı duyduk. TÜFAD ne iş yapar , TÜFAD Rize Şubesinin sorumluluk alanları neler ve bizler bu konuda neler yaptık ve halen yapmaya devam ediyoruz…

Tarih : Okunma : 103 Defa Okundu... Yorum Yap

TÜFAD RİZE ŞUBESİNDEN CEVAP

24 Temmuz 2020 Tarihinde basın üzerinden TÜFAD Başkanlığına aday olduğunu söyleyen üyemiz Ömer Kocapir ‘in yapmış olduğu ağır sözler içeren paylaşımına geçmeden önce birkaç konuda bilgilendirme yapma ihtiyacı duyduk.

TÜFAD ne iş yapar , TÜFAD Rize Şubesinin sorumluluk alanları neler ve bizler bu konuda neler yaptık ve halen yapmaya devam ediyoruz.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği kısa adı TÜFAD , Rize Şubesi olarak 1995 yılında kurulmuştur. Şubemizin kuruluşunun25. Yılındayız. 25 Yıl önce Menderes Eyüboğlu, Taşkın Güngör, Zafer Kanburoğlu , Sabri Sürücü , Murat Kumcu , Merhum Osman Turan hocalarımızın çabalarıyla kurulmuştur. Kendilerini her zaman minnetle merhum Osman Hocamızı rahmetle anıyoruz. Sırasıyla ilk olarak Numan Zafer Kanburoğlu , daha sonra Menderes Eyüboğlu ve sonrasında da Bilal Karafazlıoğlu başkanlık görevlerini üstlenmişlerdir. Kurucular , Başkanlar , Üyelerimiz ile bir bütün olmuşuz. Herkes TUFAD için çabalamış ve bu günlere onurumuzla gelmişiz.

Sürekli olarak Futbolu bırakan gençlerimizin eğitimci olmaları için kurslar açtık. Açtığımız kursların kalitesi herkes tarafından bilinmektedir. Nüfusumuza ve takım sayımıza göre en fazla antrenör bulunduran illerin başındayız. TFF-TÜFAD tarafından açılmış olan seminerleri en iyi şekilde , üyelerimizi zor durumda bırakmadan zamanında yapmışız. En önemli konu ise kendimize ait bir yerimizin olmaması kirada olmamızdı . Genel Başkanımız İsmail Dilber ve Genel Merkezimizin de desteğiyle TÜFAD Şubemize yer satın aldık. Şu anda restorasyonu bitti. Birkaç ay içinde açılışını yapmayı düşünüyoruz.

Ayrıca Birlik beraberliğimiz için bir çok organizasyon gerçekleştirdik. Antrenörler arası Futbol Turnuvası , İlçeler arası turnuvalar Veteranlar turnuvası, Fotoğraf sergisi gibi bir çok etkinliği gerçekleştirdik. Artvin ili antrenör arkadaşlarımızla da her zaman hem Artvin’de zaman zaman da Rize’de bir araya geldik. Artvin ASKF Başkanı aynı zamanda Üst Kurul delegemiz Sadettin Dağ Başkanla iki yıldır Artvinde de şube açılması için bir çalışmamız var. Artvin ve Rizemizi de bir bütün olarak görüyoruz. Ayrıca yurt dışından takımlar getirerek Uluslar arası turnuva organizasyonu gerçekleştirdik. Her yıl 12 yaş grubu minik sporcularımızdan oluşan TUFAD Karmamızı Genel Merkezimizin düzenlediği il dışı turnavalara getirdik. Bu yıl oluşturduğumuz karmayı pandemi dolayısı ile getiremedik. TUFAD Şubemizin tanıtımını her ortamda yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.

Amatör tesisler içinde zamanında ASKF ile beraber hareket ederek Bakanlarımızla ve yetkili mercilerle görüştük. Geç olması Rize’miz için bir kayıp olduğunu biliyoruz. Fakat geç te olsa yapılmasında emeği geçen Bakanlarımıza Gençlik Spor İl Müdürlüğüne , herkese teşekkür ediyoruz.

Seçime hemen hemen bir yıla yakın bir süre var. Her üyenin aday olma hakkı vardır , buna saygı duyuyoruz. Fakat açıklama ve ithamları saygı sevgi çerçevesinde olmalıydı. Maalesef bu arkadaşlar farklı bir yol izlemeyi seçtiler.

Olmadık ithamlar ve maalesef duyumları bile haber yapacak kadar seviyesiz yaklaşımları oldu.

Bir çok TÜFAD Başkanı gibi ,Başkanımız Bilal Karafazlıoğlu da Çaykur Rizespor Kulübünde 14 Yaş Altı Gruplar Sorumlusu olarak çalışmaktadır. TÜFAD Başkanının Kulüpte çalışması ile alakalı derneğimize ve üyelerimize olumsuz bir yanı yoktur, olmazda.

Başkanımız Facebook paylaşımlarında her zaman üyelerimiz ve şehrimizin değerlerini paylaşmıştır. Facebook bir insanın özelidir. Paylaştığı bir durumu silmesi başkalarını bu kadar rahatsız etmemeliydi. Yada bu tür paylaşımlardan nemalanacak kadar da düşmemeliydiler. En önemlisi bir yöneticinin sildirmiş olabileceğinden bahsettiler, Bilal Başkanı demek ki iyi tanıyamamışlar. Bu nu da ispat etmelerini kendilerinden bekliyoruz.

İlçelerden hatta Artvin ve ilçelerinden kim ararsa gece gündüz kendilerine bilgi verilmiş iş ve işlemleri halledilmiştir. Kendileri pek gelip gitmediği için görememiş olsalar gerek , Yönetim Kurulumuz haricinde Her ilçede ilçe sorumlularımız üst kurul delegelerimiz Denetleme kurulumuz , Prof. Dr. Arslan Kalkavan hocamız başkanlığında Eğitim Kurulumuz ve diğer kurullarımız vardır. Bu Kurullarımızla beraber Eğitim ve diğer konuları görüşerek birlikte kararlaştırıyoruz. Toplu mesaj sistemimizle de her antrenörümüze ulaşıyoruz. Daha önce kapanmış olan web sitemizi de yeniden hayata geçirdik. Buradan da Eğitim , haber her konuda antrenörlerimiz bilgilendirilecektir.

Seçimsiz yönetimler diye yalan bir beyanda bulunmuşlardır. Bizim tüm seçimlerimiz dernekler mevzuatına uygun yapılmış olup , Dernekler müdürlüğü kayıtlarında mevcuttur.

3 Temmuzda PTT aracılığıyla yazı göndermiş olduklarını söylüyorlar, bize böyle bir yazı ulaşmadı acaba bu arkadaşımız TUFAD Şubemizin adresini mi bilmiyordu. Üye listesi kendisine verilmediğini söylüyor ki şu anda alınmış bir seçim kararı yok. Zamanı gelince biz kendi ellerimizle seçim listesini kendilerini veririz.

Başkanımızın Facebook ta Mehmet Ali Karaca nın Çaykur Rizespor a getirilmesi için paylaşım yaptığını söylüyor. Böyle bir paylaşımı olmadı. Basında Karaca hoca ile anlaşıldığı haberi çıkınca o da paylaşmıştır. Karaca hoca İlimizin değeri , her halde bir yerlerde olması arzumuzdur. Fakat bizim 300 antrenörümüz var. Çaykur Rizespor Kulübünü çalıştırma yeterliliğine sahip birden çok antrenörümüz var. Tabi aday olacak arkadaş Taktire şayan dediği tek isimi bizim Rizespora önermemiz olarak görüyorsa , dar kapsamı orada aramak lazım. Bir isim üzerinden paylaşım yapılması diğer antrenörlerimize haksızlık olur düşüncesindeyiz. TUFAD Rize Şubesi olarak böyle bir paylaşımımız olmasıda zaten uygun olmaz. Biz şu antrenör Rizespor’da olsun demiyoruz . Takımın başında veya gelen antrenörlerin yanında Rizeli antrenörler olsun diyoruz.

Çaykur Rizespor Kulübünde Rizeli antrenörleri görmek en büyük arzumuzdur. Bu da bizi son derece mutlu eder. Karaca örneğinde olduğu gibi. TÜFAD Başkanımızın bir gün sonraki yazısını kaldırmasının sebebi ise altına yazılan uygunsuz yorumlardır. Karaca hocamıza yapılan haksızlığı kınamamızdan bahsediliyor. Hocamızla sürekli görüş halindeyiz. Hocamız

kendisine bir haksızlık olduğunu zaten söylemedi, halen görevi başında. Başında olduğu Çaykur Rizespor Malatyaspor maçını alarak görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Kadir Kar hocamıza da destek olunmadığı söyleniyor. Kadir kar da son dönemlerde Teknik Direktör olarak büyük bir çıkış yakalamış , karakteri ve duruşuyla da örnek olmuştur. Dernek olarak ta her zaman destek olunmuştur. Hocamız Pazarspor dan da zaten kendi isteği ile ayrılmıştır.

Gelelim en önemli konuya ; DEJENERE

Bu kelimeyi kendilerine iade ediyoruz. Kelime anlamını da sözlükten bakmalarını istiyoruz.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Rize Şubesi olarak yine de kavga eden tarafta değil futbolun ve antrenörlerimizin gelişimi için üreten taraf olacağız. Önümüzde yapacağımız Kurs ve seminerlerimiz , Yeni binamızın açılışı var. Şu an bizler görevdeyiz, her hangi bir seçim çalışmamız da yoktur. Antrenör arkadaşlarımız bir telefon kadar bizlere yakın. Sadece Antrenörlükle alakalı değil diğer konularda da gündüz gece yanlarında olmuşuzdur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 27 Temmuz 2020

TÜFAD RİZE ŞUBE YÖNETİM KURUL

İlk yorumu siz yazın