-TRABZONLU ULAŞTIRMA BAKANLARINA KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRÜNE RİZE’DEN TEPKİ VAR

-‘’CUMHURBAŞKANIM SİZİN AÇTIĞINIZ OVİT TÜNELİ 2 YILDIR YOL BEKLİYOR. TRABZONDAKİ BULVARLAR HIZLA TAMAMLANIRKEN. TÜNELE ÇIKAN YOLUN İHALESİ NİYE YAPILMIYOR’’ -OVİT TÜNELİ YOLUNA PARA YOK TRABZON BULVARA SINIR YOK -TRABZONLU ULAŞTIRMA BAKANLARINA KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRÜNE RİZE’DEN TEPKİ VAR İSMET KÖSOĞLU RİZE- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2012 de temelini atarak 2018 de açılışını da yaptığı 14300 metre..

Tarih : Okunma : 521 Defa Okundu... Yorum Yap

-‘’CUMHURBAŞKANIM SİZİN AÇTIĞINIZ OVİT TÜNELİ 2 YILDIR YOL BEKLİYOR. TRABZONDAKİ BULVARLAR HIZLA TAMAMLANIRKEN. TÜNELE ÇIKAN YOLUN İHALESİ NİYE YAPILMIYOR’’

-OVİT TÜNELİ YOLUNA PARA YOK TRABZON BULVARA SINIR YOK

-TRABZONLU ULAŞTIRMA BAKANLARINA KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRÜNE RİZE’DEN TEPKİ VAR

İSMET KÖSOĞLU

RİZE- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2012 de temelini atarak 2018 de açılışını da yaptığı 14300 metre uzunluğuyla şu anda dünyadaki 3.en uzun çift tüplü tünel olan Ovit Tüneli yolunun yapılmaması yöre halkının tepkisine sebep oluyor.

Tünel 6 Yılda tamamlandı

Rize-Erzurum karayolu üzerindeki 2640 metre rakımlı Ovit Dağı yılın 5-6 ayı kar dolayısıyla ulaşıma kapalı kalıyordu. Bu yolda 12 ay ulaşım sağlanması için 1880 yılından beri konuşulan fakat yapılamayan tünel için 2012 yılında delme çalışmasına başlanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde delme çalışmasına başlanılan 14300 metre uzunluğundaki tünel Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğu 2018 yılında 6 yıllık bir çalışma sonucu delinmişti.

6 yılda tamamlanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 13 Haziran 2018 tarihinde törenle trafiğe açılan Ovit Tünelinin bugüne kadar İkizdere ilçesinden sonraki duble yol çalışması halen başlanmadı.

22 kilometrelik İkizdere Tünel arasındaki güzergâhın yol projesinin tamamlanmış olduğunu söyleyen eski İl Genel Meclis Üyesi Hasan Kansızoğlu’bugüne kadar projesi hazırlanan yolun ihalesi niye yapılmadı. Ne bekleniyor. Projesi hazır bir alanda niye ihale yok, ne bekleniyor. Ulaştırma Bakanları yıllardır komşu ilimizden, Karayolları Genel Müdürleride komşu ilimizden. Bölgesel davrandıklarını ve Ovit Tüneline tavır aldıklarını düşünüyorum. Tünelin yapımına sebep olan Cumhurbaşkanımızın belki de bu durumdan haberi yoktur. Sn. Cumhurbaşkanım siz Ovit Tünelini 2018 yılında açtığınız süreden beri İkizdere-Tünel arasında hiçbir çalışma yapılmadı, başlamadı.

Projesi hazır ihale bekleniyor denildi halen bekliyoruz. Bu nasıl çalışmadır. Trabzon’da muhteşem duble yolları tünelleri, viyadükleriyle ve istimlak çalışmasıyla tamamlayan Karayolları Genel Müdürlüğü ne bekliyor. Bu kadar bölgesel gözle Ovit Tüneline bakmayın. Yolu olmayınca tünelden araç geçmediği söyleniyor. Yolsuz yerden kim gider. Ne bekleniyor.

Ovit 14 bin 300 metre uzunluğuyla dünyada 3.tünel

Ovit Tüneli, bin 369 metresi çığ tüneli olmak üzere toplam 14,3 kilometre uzunluğu ile şu anda dünyada trafiğe açık çift tüplü 3.uzun tünel. Tünelin giriş kotu bin 919 metre, çıkış kotu 2 bin 236 metre, tünel içi boyuna eğim yüzde 2,13 olarak gerçekleştirildi. Tünel Ovit Dağının 600 metre altından geçiyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünün Trabzon’da yaptıkları

Ovit Tüneline çıkan 22 km’lik yolu yapmayan Karayolları Genel Müdürlüğe Trabzon’da Bakanlar ve Genel Müdürler sayesinde aşağıdaki muhteşem çalışmaları yaptı.

Proje kapsamında Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki Yıldızlı Kavşağı ile Halit Kobya Kavşağı arasında kalan 4,4 km uzunluğundaki tünelli kısım.

4,3 km uzunluğunda Stadyum Bağlantı Yolu.

Akyazı Köprülü Kavşağı ile Uğurlu Köprülü Kavşağı arasındaki 3,4 km’lik kısım.

Kanuni Bulvarı’nın 2,4 km’lik kısım.

2×3 şeritli bölünmüş yol standardındaki proje kapsamında 22 adet köprülü kavşak, 8 adet çift tüp ve 1 adet tek tüp olmak üzere 9 adet tünel ve 31 noktada çift köprü ile 24 noktada tek köprü bulunuyor.

İlk yorumu siz yazın