TOPLUMSAL CİNSİYET İSİMLİ ESER KADIN KONULARINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR

TOPLUMSAL CİNSİYET İSİMLİ ESER KADIN KONULARINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR Editörlüğünü Prof. Dr. Mustafa TALAS’ın yaptığı, Toplumsal Cinsiyet kitabında, Prof.Dr. Talas’ın dışında 12 Akademisyenin ve öğretim görevlisinin makaleleri yer almaktadır. İksadyayinevi tarafından basımı gerçekleştirilen 380 sayfalı eserde makalesi bulunan yazarlar şu isimlerden oluşmaktadır. Prof. Dr. İhsan Çapcıoğlu, Doç. Dr. Yaşar Kaya, Doç. Dr. İlkay Şahin, Doç…

Tarih : Okunma : 161 Defa Okundu... Yorum Yap

TOPLUMSAL CİNSİYET İSİMLİ ESER KADIN KONULARINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR

Editörlüğünü Prof. Dr. Mustafa TALAS’ın yaptığı, Toplumsal Cinsiyet kitabında, Prof.Dr. Talas’ın dışında 12 Akademisyenin ve öğretim görevlisinin makaleleri yer almaktadır. İksadyayinevi tarafından basımı gerçekleştirilen 380 sayfalı eserde makalesi bulunan yazarlar şu isimlerden oluşmaktadır. Prof. Dr. İhsan Çapcıoğlu, Doç. Dr. Yaşar Kaya, Doç. Dr. İlkay Şahin, Doç. Dr. Bekir Kocadaş, Doç. Dr. Huriye Tekin Önür, Doç. Dr. Halis Adnan Aslantaş, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Yetkin Tekin, Sosyolog Dr. A. Muhsin Yılmazçoban, Dr. Öğr. Üyesi Hıdır Önür, Arzu Bozdağ Tulum, Habibe Örnekoğlu ve Kübra Çetin’nın yazılarından oluşuyor.

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Toplumsal Cinsiyet isimli kitabın içeriğiyle ilgili özet açıklamada bulunan, kitabın editörü Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Akademisyenlerinden Prof. Dr. Mustafa TALAS, “Toplumsal yaşamın vazgeçilmez kimliksel özelliklerinden birini temsil eden kadın konusunun çok önemli olduğu söylenebilir. Çünkü sosyal yaşamda erkek cinsiyetiyle birlikte işbölümü esaslarına göre eşitlikçi bir sosyal sisteme sahip olunmasının temel göstergesi kadınların sosyal yaşamda nerede olabildiklerine bağlıdır. Yani sizin kadınınıza verdiğiniz önemle bağlantılı olarak demokratik ve sosyal vasıflı bir devlet ve topluma sahip olabileceğiniz açıktır. Kadın konuları üzerine araştırma alanına sosyal bilimler literatüründe toplumsal cinsiyet denmektedir. İşte bu tür araştırmaların ve analizlerin ele alındığı bir çalışma olarak görülmesi gereken bu eserde, birbirine bağlı farklı disiplinlerdeki çalışmalara yer verilmiştir. ”şeklinde konuştu.

Prof. Dr. TALAS kimdir? 1970 yılında Malatya’da doğan Mustafa TALAS, İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde 1993’de lisans, İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 1996’da yüksek lisans ve 2003’de doktora derecelerini aldı. 1997 yılında İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde Araştırma görevlisi, 2003’de Doktor Araştırma Görevlisi ve 2006’da Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Yardımcı Doçent Doktor, 2010 yılında da Doçent Doktor unvanı aldı. 2015 yılında Profesör olan Mustafa TALAS Halen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ndeki akademik görevine devam etmektedir. Sosyoloji biliminde Kurumlar Sosyolojisi, Kültür, Türk Kültürü, Kültür Sosyolojisi ve Küreselleşme konuları özel ilgi alanları olup söz konusu alanlarda çok sayıda makale ve kitap hazırladı. Yan Dal olarak ise Endüstri Sosyolojisi ve Din Sosyolojisi konularına yoğunlaştı. Farklı Yönleriyle Küreselleşme (2008) ismiyle S. Salih Bildirici ile birlikte, Dünden Bugüne Küreselleşme Yerelleşme ve Türkiye (2010) ismiyle Bülent Kara ile Sosyoloji ismiyle Prof. Dr. Feridun Merter ile üç adet derleme kitabı, Çok Kültürlülük Kıskacında Ulus Devlet ve Türkiye (2008), Türkiye’de Sanayi Teşviki Uygulamaları (2008), Kültürel sosyoloji Çalışmaları (2018) ve Küreselleşme, Siyasal Grupl

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş