TOKİ DERE YATAĞINA AFET KONUTU YAPACAK

TOKİ DERE YATAĞINA AFET KONUTU YAPACAK -Geçen ay Karadeniz Bölgesinde yaşanan sel olayından ders almayan TOKİ Rize-Çayeli’nde dere yatağına konut yapacak İSMET KÖSOĞLU RİZE-13 Temmuz 2021 Rize bölgesinde meydana gelen heyelanlar sonrası tahliye edilen veya oturulamayacak derecede hasar gören konut sahiplerine TOKİ tarafından afet evi yapılmasına karar verildi. 13 Temmuz 2021 Tarihinde aşırı yağmurlar sonucu..

Tarih : Okunma : 230 Defa Okundu... Yorum Yap

TOKİ DERE YATAĞINA AFET KONUTU YAPACAK

-Geçen ay Karadeniz Bölgesinde yaşanan sel olayından ders almayan TOKİ Rize-Çayeli’nde dere yatağına konut yapacak

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-13 Temmuz 2021 Rize bölgesinde meydana gelen heyelanlar sonrası tahliye edilen veya oturulamayacak derecede hasar gören konut sahiplerine TOKİ tarafından afet evi yapılmasına karar verildi.

13 Temmuz 2021 Tarihinde aşırı yağmurlar sonucu meydana gelen sel felaketi sonrası 19 Ağustos 2021 tarihli 31573 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle TOKİ tarafından Rize Çayeli Yenipazar Mah. 133 ada 1 parsel için acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Konut yapılacak arazi dere yatağında

7470.65 m2 lik arazide konut yapılması için kamulaştırılacak arazinin dere yatağında olduğu gerekçesiyle mahalle halkı tepki gösteriyor. TOKİ tarafından konut yapılmak için kamulaştırılacak alanın dere yatağı içinde olduğunu söyleyen mahalle halkından Adem Sandıkçı ‘‘devlet dere yatağında konut yapmaz. Burada karar verenler araziyi tanımıyor. Bu alan 50 -60 yıl öncesinde dere yatağı olup taşıma toprakla doldurularak çay tarımı alanı yapılmıştır. Zeminden 1 metre altında dere suyu mevcuttur. Bu alan zaman zaman su taşkınlarına maruz kalmaktadır. Mevcut yerde çay tarlaları olması yıkımın felakete dönüşmesini önlemektedir. Bu yerde yerleşim az olduğundan su taşkını az görülüyor.

Afete davetiye çıkarılıyor

TOKİ burada bir yerleşim alanı yaparsa her yağmurda tehlike altında olunacaktır. Afetlerin ekseriyetle acele kararlarla uygunsuz yerlere kurulan yerleşimleri sonucu meydana geldiğini göz önüne alırsak, ileride belki başka Kastamonu Bozkurt – Sinop Bartın – İstanbul Basın Express yolu – felaketlerinin önüne geçebiliriz. Yapılacak konutların bir dere yatağında topluca değil de daha uygun yerlerde hatta oluştuğu yerlere yakın yerlerde yaparak hem halkımızın yerlerini yurtlarını terk etmemiş hem de oluşabilecek felaket esnasında topluca yıkıma gidilmesinin önüne geçmektir. Kamulaştırılan alan içinde bulunan bazı hak sahipleri ne kadar da başımıza talih kuşu kondu gibi bir kanıya kapılsa bile zaman içerisinde yapılan hataya göremeyip oluşabilecek durumları düşünmedikleri gözükmektedir’dediler.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş