TARGET, “ŞİMDİ ETİK ZAMANI” ÇAĞRISI YAPTI

TARGET, “ŞİMDİ ETİK ZAMANI” ÇAĞRISI YAPTI Kısa adı TARGET olan, Tarım ve Gıda Derneği YK Başkanı Prof. Dr. Cemal TALUĞ, yapmış olduğu basın açıklamasında, “Yönetim kurulumuz olarak, en sevdiklerimizden ve en yakınımızda bulunanlardan, hiç bilmediğimiz coğrafyalarda yaşayanlara kadar tüm insanları ve bütünüyle insanlığı tehdit eden Covid19 virüs küresel salgını bizim uzun yıllardır görmemekte ısrar ettiğimiz..

Tarih : Okunma : 17 Defa Okundu... Yorum Yap

TARGET, “ŞİMDİ ETİK ZAMANI” ÇAĞRISI YAPTI

Kısa adı TARGET olan, Tarım ve Gıda Derneği YK Başkanı Prof. Dr. Cemal TALUĞ, yapmış olduğu basın açıklamasında, “Yönetim kurulumuz olarak, en sevdiklerimizden ve en yakınımızda bulunanlardan, hiç bilmediğimiz coğrafyalarda yaşayanlara kadar tüm insanları ve bütünüyle insanlığı tehdit eden Covid19 virüs küresel salgını bizim uzun yıllardır görmemekte ısrar ettiğimiz bir gerçeği yeniden tüm çıplaklığıyla bize hatırlattı. Bugün tartışmasız gün yüzüne çıkan bu gerçek, tarımın; salt ekonomik bir faaliyet olmadığı, sosyal ve kültürel boyutlarının da yeterince kapsayıcı sayılamadığı ve tüketiciye uzanan gıda zincirinin temel olarak varoluşsal ve kamusal bir nitelik taşıdığıdır. İçinde yaşadığımız ortamda yeterli yoğun bakım yatağına, solunum cihazına ve test kitine sahip olmayı sağlamak, koruyucu önlemleri almak nasıl bir kamusal görev ve sorumluluk ise; ülkenin gıda güvencesini ve her bireyin yeterli, güvenli ve uygun gıdaya erişimini sağlamak da temel bir kamu görevi ve sorumluluğudur. Bugün, “sağlık için evde kal” demeyi düşünemeyeceğimiz öncelikli kesim hiç kuşkusuz fedakâr sağlık çalışanlarımızdır. Aynı şekilde çiftçilere ve tarım-gıda zincirinde değer üreten diğer çalışanlara da, “sağlık için evde kal” denemeyeceğini hatırlatırız.” diye açıkladı.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Başkan Prof.Dr. TALUĞ açıklamasının devamında, “TARGET olarak, Covid19 virüs salgınına karşı kamusal politikalar belirleme ve uygulama konusunda karar verici durumunda bulunanlara; bu süreçte günümüzün kırılgan tarım ve gıda sisteminin öncelikle ve özenle değerlendirilmesinin, kısa ve orta dönemde sistemi rahatlatacak önlemlerin ivedilikle alınmasının ve ilgili meslek ve sivil toplum kuruluşlarına karar süreçlerinde yer verilmesinin önemini vurgulamak isteriz. Ülkemizin gıda güvencesini, olağanüstü koşullarda bile tam anlamıyla sağlayabilmemiz için; etik değerleri odağa alan, toplumun esenliğine dayalı, doğaya saygılı, adil ve paylaşımcı yeni bir tarım ve gıda sistemi yaratmamız gerektiğine olan ve yaşanan salgın sürecinde bir kez daha pekişen inancımızı kamuoyuyla paylaşır, saygılar sunarız. TARGET olarak unutmayalım; Covid19 virüsüne karşı resmi kurumların çağrılarına uymak ve eksiksiz uygulanmak bugün en önemli yurttaşlık görevimizdir. ”dedi.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş