Sözütek Esnafı Uyardı: “Yıllık İşletme Cetveli Bildirimi İçin Son Gün 30 Nisan”

Adana (CUHA) – Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, esnaf ve sanatkarların 2018 yılına ait faaliyetleriyle ilgili bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelini, 30 Nisan 2019 Salı günü mesai bitimine kadar vermeleri gerektiğini söyledi. Sözütek, Yıllık İşletme Cetveli bildirimini yapmayan esnaf ve sanatkarların cezai duruma düşecekleri..

Tarih : Okunma : 13 Defa Okundu... Yorum Yap

Adana (CUHA) – Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, esnaf ve sanatkarların 2018 yılına ait faaliyetleriyle ilgili bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelini, 30 Nisan 2019 Salı günü mesai bitimine kadar vermeleri gerektiğini söyledi.

Sözütek, Yıllık İşletme Cetveli bildirimini yapmayan esnaf ve sanatkarların cezai duruma düşecekleri uyarısında bulundu. Sözütek, esnaf ve sanatkarların yıllık işletme cetvellerini, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın web sayfasındaki Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda girebileceklerini hatırlatarak, “Bilindiği üzere 6948 sayılı Sanayi Sicili Kanunu’nun 5. maddesi gereğince Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmelerin her yıl 1 Ocak-30 Nisan tarihleri arasında bir önceki yıla ait; yıllık ciro bilgisi, kapasite kullanım oranı bilgisi, çalışan sayısı, tüketilen enerji, üretim şekli, üretim bilgisi ve atık madde bilgilerini içeren yıllık işletme cetvellerini eksiksiz doldurarak vermeleri gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde yıllık işletme cetvelini vermeyen iş yerlerine, anılan kanunun 9’uncu maddesi uyarınca bin 294 TL idari para cezası uygulanacaktır” dedi.

“SON GÜNÜ BEKLEMEYİN”

Sanayi Sicil Belgesi’ne sahip esnaf ve sanatkarların idari para cezasına muhatap olmamaları için son günü beklemeden Yıllık İşletme Cetveli bildirimleri yapması gerektiğinin altını çizen Sözütek, “Yıllık İşletme Cetveli bildirimi verecek esnaf ve sanatkarlarımız, 30 Nisan’da aşırı yoğunluk ve sistemsel arızalar olabileceğini göz önünde bulundurarak bildirimlerini son güne bırakmaması gerekmektedir. Aksi halde esnaf ve sanatkarlarımız idari para cezasıyla karşı karşıya kalabilir” ifadelerini kullandı.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş