SOSYAL İNOVASYON EĞİTİMİ ALAN GENÇLERE BELGE VERİLDİ

SOSYAL İNOVASYON EĞİTİMİ ALAN GENÇLERE BELGE VERİLDİ İKİZDERE ESKİ KAYMAKAMI OLAN VALİ MEHMET EMİN BİLMEZ VAN’DA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNİDE BAŞARIYLA YÜRÜTÜYOR İSMET KÖSOĞLU VAN-İkizdere eski Kaymakamlarından olan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez başarılı çalışmalarını Van ilinde Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sürdürüyor. Van İpekyolu Gençlik Merkezi’nde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) 2021 Teknik..

Tarih : Okunma : 27 Defa Okundu... Yorum Yap

SOSYAL İNOVASYON EĞİTİMİ ALAN GENÇLERE BELGE VERİLDİ

İKİZDERE ESKİ KAYMAKAMI OLAN VALİ MEHMET EMİN BİLMEZ VAN’DA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNİDE BAŞARIYLA YÜRÜTÜYOR

İSMET KÖSOĞLU

VAN-İkizdere eski Kaymakamlarından olan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez başarılı çalışmalarını Van ilinde Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sürdürüyor.

Van İpekyolu Gençlik Merkezi’nde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) 2021 Teknik Destek Programı kapsamında yapılan törende “Proje Döngüsü Yönetimi, Yenilikçi Düşünme ve İnovasyon ile Sosyal Girişimcilik Eğitiminde başarılı olan gençlere sertifika verildi.

Törende konuşan Vali-Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, kursların ve eğitimin önemine dikkat çekerek gençlerin her alanda eğitim almasını istedi. Vali M.Emin Bilmez, her alanda dünya ile rekabet halinde olduğumuzu belirterek şunları söyledi:“ İnşallah aldığınız eğitimler hem kendi yaşamınız, hem aileniz, hem memleketimiz için inşa edeceğiniz geleceğinize birer basamak olur. Bizim artık faaliyet alanımız, hedefimiz köyümüz, mahallemiz, ilçemiz, ilimiz ülkemiz değil. Bütün dünya bir rekabet içerisinde. Çünkü kapitalizm bütün sınırları kaldırdı. Artık Çin’deki, Amerika’daki, Türkiye’deki bir üretici birbirine rakip. Artık dünyanın her tarafı bizim için bir faaliyet alanı. Bizde Çin’e yazılım, mal satabiliriz. Çin’e Amerika’ya gitmeden orada faaliyette bulunabiliriz. Artık dijital bir dünya inşa ediliyor. Ülkelerin merkez bankaları var. Belki artık dijital dünyayı yönetenlerin de bankaları olacak. Bundan dolayı dünya ile aynı çağda olmamız için her türlü eğitimi alma gayretimiz olmalı. Bir söz vardır ‘Eğitim Çin’de de olsa gidip alın.’ Artık internet ortamında dünyanın her hocasına ulaşabiliyorsun. Bir çocuğun eskiden bütün kaynağı dedesiydi. Ancak şimdi bilgi kaynağı yer değiştirdi. Şimdi dede torununun bankadan ona para çekmesini istiyor. Ancak gelişen dünya bizi robotlaştırmamalı. Biz bir anne, babaya aileye sahibiz. Geçmişimiz, örf ve adetlerimiz var. Bunlardan çağa uygun olanları yaşatmamız gerekir. Başlık parası, berdel, kan davası, cinsiyet ayrımı gibi geleneklerden de mutlaka kurtulmalıyız. Bu kurslar eğitim dışında, sizlerin dostluğunu, kardeşliğini de pekiştirecektir. Bu kursların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu belgeler inşallah yaşamınızda çıkacağınız basamakların anahtarı olur” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Mehmet Emin Bilmez ve programa katılan protokol üyeleri gençlere belgelerini verdi. Programa Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İpekyolu Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Gençlik Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, gençlik merkezi yetkilileri ve gençler katıldı.

İlk yorumu siz yazın