-ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI TURAN AKBULUT ÖĞRENCİ SERVİSLERİNDE ARTIŞ İSTEDİ

-ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI TURAN AKBULUT ÖĞRENCİ SERVİSLERİNDE ARTIŞ İSTEDİ -AKBULUT’’SERVİS ÜCRETİNE % 30 ZAM OLMALI’’ İSMET KÖSOĞLU RİZE-Rize Şoförler Odası Başkanı Turan Akbulut pandemi dolayısıyla artan maliyetler göz önünde bulundurularak öğrenci servis ücretlerine minimum yüzde 30 artış olması gerektiğini söyledi. Rize’de öğrenci servisi taşımacılığı yapıp geçimini bu şekilde temin eden servisçi esnafların pandemi dolayısıyla çok..

Tarih : Okunma : 80 Defa Okundu... Yorum Yap

-ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI TURAN AKBULUT ÖĞRENCİ SERVİSLERİNDE ARTIŞ İSTEDİ

-AKBULUT’’SERVİS ÜCRETİNE % 30 ZAM OLMALI’’

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-Rize Şoförler Odası Başkanı Turan Akbulut pandemi dolayısıyla artan maliyetler göz önünde bulundurularak öğrenci servis ücretlerine minimum yüzde 30 artış olması gerektiğini söyledi.

Rize’de öğrenci servisi taşımacılığı yapıp geçimini bu şekilde temin eden servisçi esnafların pandemi dolayısıyla çok zor günler geçirdiğini söyleyen Rize Şoförler Odası Başkanı Turan Akbulut, “Pandemi nedeniyle okulların kapatılması ve bu nedenle uzun süredir servis çekememelerine yol açtı. Gerek artan araç fiyatları, gerekse akaryakıt ücretleri, yedek parça ve lastik ücretleri nedeniyle hayli mağduriyet yaşadılar. Artan maliyetler nedeniyle de mesleklerinde tutunamamaktadırlar. Servisçi esnaflarımız pandemi nedeniyle vatandaşlarımızın da içinde bulundukları ekonomik durumu göz önünde bulundurarak diğer illere oranla servis ücretlerini makul seviyelerde tutmaya çalışmaktalar. Ancak gelinen noktada geçen yıllara oranla yüzde seksene yakın artan maliyetler karşısında tutunabilmeleri için “Milli Eğitim Taşımalı Sistemde” ödenen servis ücretlerine ve özel servis ücretlerine minimum yüzde 30 oranında zam yapılması kaçınılmaz hale gelmiştir” dedi.

“SABAHÇI ÖĞLENCİ UYGULAMASI DEVAM EDİLSİN”

Daha önceki yıllarda okul giriş çıkış saatlerinin bu yıl farklılık göstereceğini belirten Başkan Akbulut, “Yani sabahçı öğlenci uygulamasının yapıldığı zamanlarda servis araçlarımız birden fazla servis çekebilmektelerdi. Şimdi ise tüm okulların giriş çıkış saatlerini aynı zamana denk gelmesi, bir servis aracının birden fazla servis çekmesini engellemektedir. Buda esnaflarımız için gelir kaybına yol açmakta ve aynı zamanda da sıkışık trafiğe sahip olan ilimizin okul giriş çıkış saatlerinde trafiğin daha çok sıkışıp durma noktasına denk gelmesine neden olmaktadır. Hem trafik sıkışıklığını önlemek adına hem de esnaflarımızın mesleklerinde tutunabilmeleri adına Milli Eğitim Bakanlığınızdan isteğimiz sabahçı öğlenci uygulamasının ya da kademeli okul giriş çıkış saatlerinin yeniden uygulanması yönündedir. Servisçi esnaflarımızın daha fazla mağdur olmamaları ve ilimizdeki trafik sıkışıklığının önlenmesi için taleplerimizin değerlendirilmesini arz ederiz” diye konuştu.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş