SİLOPİDE GÖREV YAPAN DR. KAMİL KONUR YAŞADIKLARINI ‘ŞEHİDİM ŞAHİDİM’İSMİYLE KİTAPLAŞTIRDI.

-RTEÜ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ARAŞTIRMADA DOKTOR KAMİL KONUR ÇÖZÜM SÜRECİNİ ANLATTI İSMET KÖSOĞLU RİZE-REÜE Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Dr. Kâmil Konur Silopi İlçesinde görev yaptığı anılarını Şehidim Şahidim ismiyle kitaplaştırdı. Parana Yayınlarından çıkan ve 2.baskısı 3 bin adet olarak basılan kitapta çözüm sürecinde bölgede yaşanan olaylar ele alınmış.160 sahifelik kitapta yaşananları kaleme..

Tarih : Okunma : 89 Defa Okundu... Yorum Yap

-RTEÜ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ARAŞTIRMADA DOKTOR KAMİL KONUR ÇÖZÜM SÜRECİNİ ANLATTI

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-REÜE Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Dr. Kâmil Konur Silopi İlçesinde görev yaptığı anılarını Şehidim Şahidim ismiyle kitaplaştırdı.

Parana Yayınlarından çıkan ve 2.baskısı 3 bin adet olarak basılan kitapta çözüm sürecinde bölgede yaşanan olaylar ele alınmış.160 sahifelik kitapta yaşananları kaleme almaya çalıştığını söyleyen Dr. Kâmil Konur Silopi de 4 yıl görev yaptığını ve 2017 Şubat ayında buradan ayrıldığını söyledi. Dr. Kâmil Konur kitabın önsözünde’ ’Silopi hayatımın en önemli yıllarına şahit oldu. Orası çok farklı bir yerdi. Oradan ayrıldıktan sonra rutin şehir hayatının aşırı monoton ve yaşlandırıcı bir özelliğini gördüm. Her zaman yer yede aksiyon vardı. Acı, dram, yokluk ve dahi ölüm bizi beklerdi ama tükenmişlik yoktu. Eller hep tetikte gözler sokaktaydı. Her an adrenalin doluydu. Burada bizim adrenalimizin kaynağı vatanımızı hainlere teslim etmeme mücadelesiydi. Öyle anlar oldu ki hayatımızı 3-4 dönümlük bir alanda geçirdik. Orada canımızı ortaya koyarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya alışırdık. Bu olumsuzluklar bana ok şeyler kattı. En önemlisi edindiğim arkadaşlıklarım. Orada her birimiz başka başka şehirlerden gelmiş hayat hikâyelerini yarıda bırakmış ve Silopi’de buluşmuştuk.1,5 senelik mecburi hizmetimi dört buçuk yıl kalarak severek yaptım. Orada niye bu kadar kaldığımı beraber görev yaptığım benimle beraber olanlar bilir. Cevaplarımın ana nüvesi ise ’Vatan sana canım feda ’Bir konuda açıklama yapmak istiyorum. Defalarca karşılaştığım bir soru var. Mesleğiniz doktor, acilde ve aile hekimliğinde görev yapmışsınız ancak vatan savunmasından bahsediyorsunuz, bu nasıl oluyor ’sorusu eşitli platformlarda sık soruldu. Kesinlikle haklıydılar ancak bilmedikleri çok şey vardı. Ben Silopi’de doktorluktan çok polislik yaptım ’Ben hekimim ancak Silopi’de kendimi aynı zamanda bir polis gibi de hissederdim. Her Türk asker doğar. Burada çevrem çoğunlukla polis teşkilatından oluştuğundan dolayı aynı zamanda bir polis gibi hareket ederdim. Çünkü hasta ve hastalıktan daha çok terör olayları ile meşgul olurduk.

Bu kitabı yazmaktaki temel amaçlarımdan biride değer verdiğim anılarımı yazıya dökmekti. Silopi’de çekirdek bir arkadaş gurubumuz vardı. Her olayı birlikte yaşadık. Her zorluğa birlikte katlandık. Acılarımız ortaktı.

Bir başka amacım bölgemizde yaşanan sorunların üstesinden nasıl geleceğimiz konusunda katkı sağlayabilmekti. Silopi’de görev yaptığım süre boyunca hem hekim hem polis, hem kamu görevlisi hem sivil bir vatandaş olarak terörün gerek devletimi etkilerini gözlemleme analiz etme ve çözüm yolları arama fırsatı buldum. Elde ettiğim verileri resmi yahut gayrı resmi olarak yetkili mercilerle paylaştım’.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş