ŞENOL BİROL GOL FİLMİ VE FUTBOL SAHALARINDAN YEŞİLÇAM’A BİR YILDIZ

ŞENOL BİROL GOL FİLMİ VEFUTBOL SAHALARINDAN YEŞİLÇAM’A BİR YILDIZŞenol Birol 1936 yılında Rize’de doğmuş, Adına sloganlar yapılmıştı. Zonguldak Kilimlispor’da futbola başlamış, Rize Güneşspor’da olgunlaşmış, Sarıyer’de kendini göstermiş, Beşiktaş’ta büyümüş, Fenerbahçe’de devleşmişti. O dönem doğan erkek çocuklara onun adı veriliyordu. “Şenol Birol Gol” filmi ile şöhretini futbol sahalarından Yeşilçam’a taşıdı. TAÇSIZ KRAL’A KARŞI ŞENOL BİROL GOLŞenol..

Tarih : Okunma : 995 Defa Okundu... Yorum Yap

ŞENOL BİROL GOL FİLMİ VE
FUTBOL SAHALARINDAN YEŞİLÇAM’A BİR YILDIZ
Şenol Birol 1936 yılında Rize’de doğmuş, Adına sloganlar yapılmıştı. Zonguldak Kilimlispor’da futbola başlamış, Rize Güneşspor’da olgunlaşmış, Sarıyer’de kendini göstermiş, Beşiktaş’ta büyümüş, Fenerbahçe’de devleşmişti. O dönem doğan erkek çocuklara onun adı veriliyordu. “Şenol Birol Gol” filmi ile şöhretini futbol sahalarından Yeşilçam’a taşıdı.

TAÇSIZ KRAL’A KARŞI ŞENOL BİROL GOL
Şenol Birol Gol Bir rakip takım asının, Metin Oktay’ın “Taçsız Kral” filminden hemen sonra Fenerbahçeliler de kendilerin film piyasasında göstermişlerdi. En münasip konu adeta ikiz kardeşler haline gelmiş Şenol –Birol’u perdeye aksettirmekti. Ancak filmin başlaması ve çekiminde geç kalınmış, sezon açılmıştı. Bazen maçtan bir evvelki geceler bile çekimine devam edilen film Şenol Birol’un çok zamanını almıştı. Kendilerine eşlik eden Fatma Girik ile birlikte ise filmin çekiminde neşe içindeydi.

BAŞTOLLERDE BİR RİZELİ
1965 yılında çekilen Nejat Saydam’ın yönettiği filmde Şenol Birol’a Yeşilçam’ın ünlü isimleri Fatma Girik, Hulusi Kertmen, Sadettin Erbil, Necdet Tosun, Muella Sürer, Sevda Ferdağ, Gülsüm Kamu ve Birol Peker eşlik ediyorlardı. Filmin öyküsü, balıkçılık yapan iki kardeşin üzerine kuruludur. Daha sonra bir takıma yedek futbolcu olarak transfer olan kardeşler, bir maçta sakatlanan futbolcuların yerlerine girince yaşamları değişiyordu. İki ünlü futbolcunun karşısındaki yıldız da Fatma Girik’ti. Ünlü futbolcuların oynadığı filmlerin bir özelliği, maç dışı sahnelerde “figüran” olarak takım arkadaşlarını da görebilmeniz. Örneğin “Taçsız Kral”ın bir sahnesindeki Galatasaray ve Milli Takım kaptanı Baba Gündüz (Kılıç) gibi. Başrollerini Şenol Birol VE Birol Peker’in paylaştığı “Şenol Birol Gool” adlı filmde ise Fenerbahçeli Şükrü (Binand) ile Ogün’ü…Futbol dışında Şenol ve Birol, birer dükkan açmışlardı.. Ancak ticaret hayatında birbirlerinden ayrılıyorlardı. Birol Kadıköy’de bir tuhafiye dükkânında müşterilerin kabul ederken Şenol ondan epeyce uzakta, Teşvikiye’de bir dükkânında iş ortağı eski Fenerbahçeli Mikro Mustafa ile birlikte günlerini geçiriyordu. 1966 yılında ayrılık vakti gelmiş çok sevdiği ve en çok sevildiği arkadaşından ayrılmıştı. Kader onu İzmir’e Karşıyaka’ya götürecekti.

Fatih Sultan KAR / İST.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş