SELDEN ZARAR GÖREN ÇAYKUR’UN İKİ FABRİKASI İKİ GÜN SONRA ÜRETİME HAZIR

SELDEN ZARAR GÖREN ÇAYKUR’UN İKİ FABRİKASI İKİ GÜN SONRA ÜRETİME HAZIR Rize’nin Güneysu İlçesi, Muradiye Beldesi, Ambarlık köyü Madenli ve Büyükköy Beldelerinde aralıksız 24 saat yağan şiddetli yağmur neticesinde bir çok derenin taşması sonucunda meydana gelen sel ve heyelandan Çaykur’a ait iki çay fabrikası da nasibini almış oldu. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI Bölgede birkaç gün..

Tarih : Okunma : 114 Defa Okundu... Yorum Yap

SELDEN ZARAR GÖREN ÇAYKUR’UN İKİ FABRİKASI İKİ GÜN SONRA ÜRETİME HAZIR

Rize’nin Güneysu İlçesi, Muradiye Beldesi, Ambarlık köyü Madenli ve Büyükköy Beldelerinde aralıksız 24 saat yağan şiddetli yağmur neticesinde bir çok derenin taşması sonucunda meydana gelen sel ve heyelandan Çaykur’a ait iki çay fabrikası da nasibini almış oldu.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Bölgede birkaç gün önce hasadına başlanan ikinci sürgün yaş çay kampanyasıyla birlikte başta Güneysu, Muradiye ve Büyükköy Beldeleriyle Rize’nin en büyük köylerinden olan Ambarlık Köyünde bulunan, Çaykur Ambarlık Çay Fabrikası ve Büyükköy Beldesinde bulunan Çaykur Büyükköy Çay Fabrikalarında gün boyu aralıksız yağan aşırı yağmurun ve derelerden sürüklenerek gelen taşkınların sonucunda önemli oranda hasar meydana geldi.

Çay İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya ALİM; Rize Valiliğimiz meydana gelebilecek şiddetli yağışlar noktasında kamuoyunu birkaç gün öncesinde bilgilendirmişti. Bizde bu bilgi doğrultusunda bu belde ve köylerde bulanan fabrikalarımızdaki Müdürlerimizi ve üreticilerimizi yağacak olan şiddetli yağışlara karşı dikkatli olup, can ve mal güvenliği noktasında dikkatli olmalarını noktasında bilgilendirmiştik. Tabii ki kurum olarak siz ne kadar tedbir alsanız da, hiç ara vermeden saatlerce yağan ve düşen yağmur miktarı normalin üstünde bir yağış olunca beraberinde getirdiği selin meydana getirdiği taşkınları ve dalgaları durdurmak mümkün olmuyor. Haliyle bu bir doğal afet şeklini alıyor. Yağışın şiddetini artırdığı andan itibaren hemen bu fabrikalarımıza hareket ederek, ekibimle birlikte 24 saat aralıksız sahada çalışmalar yürüttük. Alınması gereken tüm önlemleri aldık. Ambarlık Köyü Çay Fabrikamız ve Çayeli Büyükköy Çay Fabrikalarımızda çalışmaları yerinde takip ederek bizlerde çalışmalar eşlik ettik. Tüm önlemlerimize rağmen, hiç ara vermeyen yağmurun en yüksek kesimlerden getirdiği tonlarca yağmurla birlikte sürükleyerek getirdiği, çamurlu toprak, moloz, taş ve odun parçaları iki fabrikamızın da sahalarını doldurması ve fabrikalarımızın işletme bölümlerine kadar ulaşması sonucu öneli hasarlara sebep olmuştur. Yağmurla birlikte bu iki fabrikamızda selin sürüklediği enkaz ve atıkların temizlenmesi için iş makineleri ve taşıyıcı kamyonlarla temizlenme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Fabrikalarda selin sürüklediği rüsubatın temizlenmesi için iş makineleri ile yürütülen çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bir, iki günde fabrikalarımızın hasar gören bu kısımlarındaki enkazları temizleyip, arızaları giderip, üreticilerimizin ikinci sürgün yaş çaylarını işlemeye başlayacağız. Bu fabrikalarımızda ve çay alim yerlerimizde üreticilerimiz çaylarını satmakta bir sıkıntı yaşamayacaklardır. Allah bir daha ilimize ve ülkemize bu gibi afetler yaşatmasın. Bu selde hayatını kaybeden hemşerilerimize Allah’tan rahmet ve kederli ailelerine büyük sabırlar diliyorum. Sel felaketinde yaralanan hemşerilerimize Allah’tan acil şifalar diliyorum. Selde maddi ve manevi zarar gören tüm hemşerilerime geçmiş olsun dilek ve dualarımı iletiyorum. Allah devletimize hiç bir zaman zeval vermesin. ” şeklinde konuştu.

Çaykur Genel Müdürü ve YK Başkanı Yusuf Ziya ALİM’ın, selden zarar gören çay fabrikalarında sürdürmekte olduğu çalışmalarına, Yardımcıları Zeki Karaoğlu, Dr. Turgay Turna, Erdinç Hatinoğlu, Çay Fabrika Müdürleri ve fabrika çalışanları eşlik ediyorlar.

İlk yorumu siz yazın