-SEL VAN’DA MADDİ HASARA YOL AÇTI.32 EV ZARAR GÖRDÜ

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI VAN-ÇALDIRAN İLÇESİNDE SEL BÖLGESİNDE -SEL VAN’DA MADDİ HASARA YOL AÇTI.32 EV ZARAR GÖRDÜ İSMET KÖSOĞLU VAN-İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Van’da selden hemen sonra bütün birimlerin yarım saati bulmadan ilgili yerlere ulaşarak gerekli çalışmalara başladığını belirtti. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez’den çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra Çaldıran ilçesi Osmanlı..

Tarih : Okunma : 46 Defa Okundu... Yorum Yap

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI VAN-ÇALDIRAN İLÇESİNDE SEL BÖLGESİNDE

-SEL VAN’DA MADDİ HASARA YOL AÇTI.32 EV ZARAR GÖRDÜ

İSMET KÖSOĞLU

VAN-İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Van’da selden hemen sonra bütün birimlerin yarım saati bulmadan ilgili yerlere ulaşarak gerekli çalışmalara başladığını belirtti.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez’den çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra Çaldıran ilçesi Osmanlı Mahallesi’ne giden Bakan Yardımcısı Muhterem İnce vatandaşlarla görüşüp, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Özalp ilçesine bağlı Yukarı Balçıklı Mahallesi’ne geçen Bakan Yardımcısı İnce, incelemelerde bulunarak Kaymakam Abdulkadir Çelik’ten bilgi aldı. Başkale ilçesinde de selden etkilenen Esenyamaç Mahallesi ile Onikidere mezrasında vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Yardımcısı İnce, Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Asım Solak tarafından çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

Bakan Yardımcısı İnce, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte meydana gelen selin Başkale, Çaldıran ve Özalp ilçelerindeki mahallelerde vatandaşları olumsuz etkilediğini söyledi.Vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini belirten İnce, “Zararları tespit edip gerekenin yapılması için arkadaşlarımız cansiparane çalışıyor. En büyük sevincimiz can kaybının olmayışı. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Hayvan telefleri var. Tarım ve Orman Bakanlığımız bu konudaki çalışmalarını süratli şekilde yürütüyor. Zararlar en kısa sürede devletimiz tarafından karşılanacaktır. Vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsunlar ” dedi.

32 evde Hasar tespiti yapıldı

Zararların tespitlerini kısa bir sürede tamamlayıp gerekenin bir an önce yapılması gayreti içinde olduklarını aktaran Bakan Yardımcısı İnce, tüm kurumların bölgede olduğunu ifade etti. Bölgede alt yapı, elektrik ve su konusunda yaşanan sıkıntıların kısa sürede giderildiğini söyleyen Bakan Yardımcısı İnce “Önemli olan can kaybının olmayışı. Tüm bölgede 32 evde hasar tespit etti arkadaşlarımız. Bunların kimisi ağır, kimisi orta, kimisi hafif hasarlı. İhtiyaç olan bütün mahallelerde sıcak yemek dağıtılıyor. Kızılay’a çok teşekkür etmek lazım. Hemen afet olur olmaz yetişti ve sıcak yemeği ihtiyaç olan vatandaşlarımıza ulaştırıyor. Yine STK’larımızın destekleri var. Afetle karşılaşmadan önce muhtarlarımıza hemen bilgi verildi, uyarı yapıldı. Vatandaşlarımız gerekli tedbirleri

kaymakamlarımızın da destekleriyle aldılar ve can kaybı olmamasını sağladılar. Hepsine huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Afet olduktan sonra da bütün birimlerimiz yarım saati bulmadan hemen ilgili yerlerimize ulaştılar. Gerekli çalışmalarına başladılar. Umarız bundan sonra böyle felaketlerle hiçbir şekilde karşılaşmayız. Aynı tedbirleri yine aynı bölgede almaya devam ediyoruz. Yine bugünde bu tür uyarılar var meteorolojiden. Onları ulaştırıyoruz vatandaşlarımıza. Birkaç gün daha bu şekilde meteorolojinin verdiği bilgilere göre bizim teyakkuzda olmamız, tedbirlerimizi artırmamız gerekiyor.”

Öte yandan Van’da öğle saatlerinde sağanağın ardından oluşan sel nedeniyle Van-Hakkâri karayolu bir süre ulaşıma kapandı. öğle saatlerinde başlayan yağışların ardından birçok noktada yaşanan taşkınlardan dolayı Van-Hakkari karayolu kapandı, araçların geçişine izin verilmedi. Başkale İlçesinde selden etkilenen mahallelerde incelemelerde bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce de kapanan yolda incelemelerde bulundu. Görevlilerden bilgi alan İnce, iş makinalarının yolda biriken çamur ve taş parçalarının temizlenmesi çalışmaların takip etti. Yolun kapanması nedeniyle iki yönde yol açılıncaya kadar birçok araç bekletildi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İnce, Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Emin Bilmez, AKP Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ile Van’da selden etkilenen Başkale, Çaldıran ve Özalp ilçelerindeki mahallelerde incelemelerde bulundu

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş