RTEÜ’de Zaferinin 100. Yılında Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinliği

RTEÜ’de Zaferinin 100. Yılında Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinliği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından “Zaferinin 100. Yılında Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinliği” programı düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan programda ilk olarak, şehitler için Rize Sahil Camii Müezzini Yunus Emre YILMAZ tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Programda bir..

Tarih : Okunma : 11 Defa Okundu... Yorum Yap

RTEÜ’de Zaferinin 100. Yılında Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinliği

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından “Zaferinin 100. Yılında Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinliği” programı düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan programda ilk olarak, şehitler için Rize Sahil Camii Müezzini Yunus Emre YILMAZ tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

Programda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, 18 Mart 1915 tarihinde kazanılan Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını kutlamanın ve vatan için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi hayırla anmanın onurunu yaşadığını söyledi. Rektör, Çanakkale Savaşı’nın bir milletin varoluş mücadelesi olduğunu hatırlatarak Çanakkale’yi imanın, inancın, fedakârlığın, bağımsızlığın ve bin yıllık medeniyet değerlerimizin ete kemiğe büründüğü, şaha kalktığı yer olarak tanımladı. Çanakkale Savaşı’nı sadece bir savaş olarak değerlendirmenin yanlış olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN: “Çanakkale ruhu ve bilinci özellikle gençlerimizde ebediyete kadar yaşatılmalıdır. Gençlerimize bu inanç ve azmi kazandırmalıyız.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’ın konuşmasının ardından, Çanakkale Zaferi’nin nasıl ve hangi şartlar içerisinde kazanıldığını Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülşah GÜVELOĞLU “100 Yıllık Destan, Çanakkale Savaşları” adı altında yaptığı sunumla kapsamlı bir şekilde anlattı.

Etkinlik çerçevesinde gerçekleştirilen “Şiirler ve Türkülerle Çanakkale” dinletisi ile programın ilk bölümü tamamlandı.

Programın ikinci bölümünde ise, davetliler Üniversitenin Tarih Bölümü’nün katkılarıyla Fotoğrafçılık Topluluğu tarafından hazırlanan büyük destanın anlatıldığı fotoğraf sergisini gezdi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğrenci Konseyinin hazırladığı “Rizeli Salih Çavuş” adlı tiyatro oyunu ise izleyicilerin beğenisini toplarken ecdadımızın vatan sevdasının işlendiği tiyatro oyunu sırasında davetliler gözyaşlarına hakim olamadı. Oyuncuların göstermiş olduğu başarılı performans dakikalarca ayakta alkışlandı.GetAttachment (17)GetAttachment (16)

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş