RTEÜ’de 2021 Yılı Alt Yapı Çalışmaları Başlıyor

RTEÜ’de 2021 Yılı Alt Yapı Çalışmaları Başlıyor Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 2021 yılı içerisinde planladıkları ve yatırım programına alınmış olan çalışmaların kısa zaman içerisinde başlayacağını belirtti. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Süleyman Çolak, bu yıl planlanan alt yapı çalışmalarının son durumu hakkında RTEÜ Üst Yönetimi’ne sunum yaptı. Toplantının..

Tarih : Okunma : 31 Defa Okundu... Yorum Yap

RTEÜ’de 2021 Yılı Alt Yapı Çalışmaları Başlıyor

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 2021 yılı içerisinde planladıkları ve yatırım programına alınmış olan çalışmaların kısa zaman içerisinde başlayacağını belirtti.

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Süleyman Çolak, bu yıl planlanan alt yapı çalışmalarının son durumu hakkında RTEÜ Üst Yönetimi’ne sunum yaptı. Toplantının sonunda Rektör Karaman, 2021 yılı içerisinde başlayacak olan alt yapı çalışmaları ve son durumları hakkında bilgi verdi.

1- Sağlık Bilimleri Fakültesi Binası: Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinin de yer aldığı İslampaşa Mahallesi’ndeki Sağlık Külliyesi içerisine yapılacaktır. 16.000 metrekare kapalı alana sahip olacak olan Fakülte binasının proje çalışmaları devam etmektedir. Projeler tamamlandığında ihale edilerek yapımına başlanacaktır.

2- Sahil Dolgusu Üst Yapısı: Üniversitemizin Fener Mahallesi’nde yer alan Zihni Derin Külliyesi’nin hemen önünde yapmış olduğumuz sahil dolgusunun sosyal, sportif ve rekreasyon alanlarından oluşan üst yapısını ihale ettik ve ilgili firmaya yer teslimi yapıldı. İhaleyi alan firma önümüzdeki günlerde inşaat çalışmalarına başlayacaktır.

3- Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi: İslampaşa mahallesinde yer alan Sağlık Külliyesi’nde yapılacak olan Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi, 1.200 metrekare kapalı alana sahip olacaktır. Proje çalışmaları devam etmektedir, çalışmalar tamamlandığında ihale edilerek yapımına başlanacaktır.

4-Güneysu Konakları İkinci Etap Çalışması: Üniversitemiz Geliştirme Vakfı tarafından yapılmakta olan Güneysu Konaklarının ikinci etap işleri kapsamında; market, kafeterya, havuz, 4-6 yaş Kur’an Kursu, Kreş, Etüt Merkezi ve spor alanlarının yer aldığı Sosyal Tesis; misafirhane ile 26, 28, 29 ve 30 nolu lojman blokları ve Cami yer almaktadır. 2020 yılında başlamış olan inşaatlar hızlı bir şekilde devam etmektedir.

5-Özel Okul İnşaatı: Üniversitemiz Geliştirme Vakfı tarafından Güneysu Konakları’nın hemen yanında yapılmakta olan özel okulun içerisinde; Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul bulunmaktadır.

6-Merkezi Araştırma Laboratuvarı ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Laboratuvarları: Yaklaşık olarak 4.000 metrekare kapalı alana sahip olacak olan laboratuvar binası Fener Mahallesi’ndeki Zihni Derin Külliyesi içerisine yapılacaktır. Üniversitemiz Geliştirme Vakfı tarafından yaptırılacak olan laboratuvar binasının proje çalışmaları devam etmektedir.

7-Teknokent İnşaatı: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak Türk Alman Üniversitesi ile ortak olarak kurduğumuz Dijital Park Teknokentin İstanbul Çekmeköy ilçesindeki binasının inşaatı devam etmektedir. Teknokentin Üniversitemiz Zihni Derin Külliyesi içerisinde yer alacak olan şubesinin inşaatı da önümüzdeki aylarda başlayacaktır.

8-Bunlara ilaveten, Ardeşen Külliyesi spor salonu ve lojman binasının cephe giydirmeleri ile çevre düzenleme çalışması, Ziraat Fakültesi çevre düzenleme, parselizasyon ve külliye ihata işlemleri ile Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu doğalgaz dönüşümü ve külliye ihata çalışmaları da yapılacaktır. Bunların proje çalışmaları devam etmekte olup en kısa zamanda ihale edilerek yapım işine başlanacaktır.

Rektör Karaman, “kem âlât ile kemâlât olmaz” şeklindeki Mecelle kaidesinden hareket ettiklerini, bu anlamda Üniversitenin eğitim öğretim binası, araştırma merkezi, laboratuvar, akademik ve idari personel lojmanları ile sosyal, sportif ve rekreasyon alanları noktasındaki eksikliklerini kısa zaman içerisinde gidermek için göreve geldikleri ilk günden itibaren yönetim ekibi ile birlikte yoğun bir çaba harcadıklarını, bu anlamda bu güne kadar fiziki alt yapı noktasında çok önemli projeleri tamamladıklarını, 2021 yılı yatırım programında yer alan ve burada ifade edilen işlerin tamamlanmasıyla birlikte Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin nitelikli bir eğitim ve araştırma geliştirme için alt yapısının % 95 oranında tamamlanmış olacağını, 2021 yılı içerisinde yapılacak olan bu yatırımların bir kısmını kendi yatırım bütçelerinden, bir kısmını spor-toto teşkilatının katkılarıyla yapacaklarını, bir kısmının da Üniversite Geliştirme Vakfı tarafından yapılacağını” belirtti.

RTEÜ Rektörü Karaman konuşmasının sonunda, “Üniversitemize bu yatırımları kazandırma noktasındaki katkı ve destekleri dolayısıyla başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Üniversitemiz Geliştirme Vakfı başkan ve üyeleri ile ilimizin milletvekillerine ve YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a şahsım ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ailesi adına ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

( TEMİZLİK-MASKE-MESAFE )

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş